Foci

2016.06.29. 19:10

Biztos előnnyel kell rajtolni!

Székesfehérvár - Csütörtökön 18 órakor kilép a nemzetközi porondra a Videoton FC labdarúgócsapata. Az Európa Liga első selejtezőkörében az FC Zaira Balti ellen lépne tovább a Vidi.

Ferencz Balázs

Az Európa-bajnokság árnyékában nagy menetelésre készül a bajnoki ezüstérmes Videoton FC. Az Európa Liga 1. selejtezőkörében az FC
Zaira Balti együttese nem tűnik leküzdhetetlen akadálynak, azonban gyaníthatóan a felkészülést új trénerrel kezdő fehérváriak játéka sem lesz lehengerlő.

A norvég Henning Berg elégedett a Vidi játékosaival.

- Nagyon jó benyomásaim vannak, a játékosok remekül dolgoztak, minden percben azért dolgozunk, hogy a legtöbbet hozzuk ki magunkból. Szeretnénk idén kihívni a Ferencvárost, komolyak az ambícióink. Bajnoki címet szeretnénk nyerni és az Európa Ligában a lehető legmesszebb szeretnénk jutni - mondta Henning Berg az első téttel bíró fellépés előtt. - Nem vagyunk 100 százalékos állapotban, ez egy hosszú folyamat. Ugyanakkor érzem a játékosokon, hogy mindenki fejlődni szeretne. Látom a hibákat is, van hova előrelépni, de csak az előttünk álló mérkőzésen derül ki, hogy hol is tartunk.

Henning Berg vezetőedző (kékben) és a Videoton játékosai az FC Zaria Balti ellen készülnek

A fehérvári vezetőedző elmondása szerint a piros-kékek nem tudnak sokat a Zaira Balti alakulatáról, ráadásul a legutóbbi bajnokság negye-
dikje a nyáron edzőt váltott, s a játékoskerete is jócskán átalakult.

- Igyekeztünk jól felkészülni. Mi is rugalmasak vagyunk, felkészültünk arra, hogy le tudjuk reagálni, ha az ellenfél játékában változás lesz.

Az biztos, hogy az Európa-bajnokságon szereplő válogatott játékosok, Lang Ádám és Juhász Roland nem lépnek pályára, csak szombaton csatlakoznak a csapathoz. A kedden szerződtetet klasszis támadó, a szerb Danko Lazovics góljainak és passzainak sem tapsolhat majd a felcsúti Pancho Aréna közönsége, miután még nem érkezett meg a csatár játékengedélye.

- A mi játékunkról sokat nem árulhatok el. Több meccs után derül ki, hogy működik a csapat, de remélem, hogy a nézők is észreveszik, mit is szeretnénk játszani. Itthon és idegenben is szeretnénk jól szerepelni. Jó lenne mindkét meccsen nyerni, de a lényeg a továbbjutás.

A négy és fél éve Székesfehérváron futballozó Kovács István a szezon felvezetéseként a csapat nevében gratulált a magyar válogatottnak, s hangsúlyozta, most a magyar klubcsapatokon a sor, hogy kövessék a példát.

- Nem lesz egyszerű mérkőzés, a kelet-európaiak ellen mindig nehéz futballozni, de azon vagyunk, hogy olyan eredményt érjünk el, amivel nyugodtan utazhatunk a visszavágóra - tekintett előre a középpályás. - Nem az edző bizalmát szeretném élvezni, hanem egy jó csapatban szeretnék játszani - utalt a Henning Berg érkezésével kialakult csapat körüli új helyzetre Kovács István.

Az FC Zaria Balti együttesét 1984-ben alapították. Székhelye a Moldova északi részén található Balti városában van. Hazai mérkőzéseit a közel 6000 fős Orasenesc Stadionban vívja a piros-fekete klub. 1992-2014. között Olimpia Balti néven szerepeltek, legnagyobb sikerüket idén érték el, 2016 májusában moldáv kupát nyertek, miközben a bajnokságban a negyedik helyen zártak.

A keret összértéke 3,18 millió euró a transfermarkt.de adatai alapján. Legértékesebb játékosuk az argentin középpályás, Rubén Gomez. Június óta Vlad Goian a csapat edzője.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!