Foci

2016.03.24. 20:45

Európa-bajnoki selejtező: csak döntetlen Izrael ellen

Gyirmót - Hatodik Európa-bajnoki selejtező mérkőzését játszotta a magyar U21-es válogatott Izrael ellen.

Szupkai Gábor

Magyarország-Izrael 0-0

Gyirmót, Alcufer Stadion. V: Thorarinsson (izraeli)

Magyarország: Nagy G. - Botka, Lenzsér, Bobál D., Hangya - Vida, Forgács - Gera D. (Zsótér 80.), Sallai R. (Makrai 72.), Kalmár - Mervó (Balogh N. 64). Szövetségi kapitány: Robert Kilin

Izrael: Elkaszlaszi - Dzsaber (Davidov 65.), Habasi, Perec, Goldberg - Kinda - Raijan, Lavi, Perez (Keltjens 76.), Balilti - Khalaila (David 57.). Szövetségi kapitány: Arik Benado

Sárga lap: Balilti (29.), Halaila (47.), Kinda (68.) illetve Vida (52.), Kalmár (79.)

Kiállítva: Kinda (69.)

Az izraeli Gadi Kinda és Hangya Szilveszter (pirosban) csatáját ezúttal a magyar játékos nyerte
Fotó: MTI.HU / Krizsán Csaba

A magyar U21-es válogatott öt forduló alatt hét pontot gyűjtött Eb-selejtezős csoportjában, de a Robert Kilin vezette gárda a héten Izrael és Albánia legjobbjai ellen fontos hat pontot szerezhet - a cél ugyebár a pótselejtezőt jelentő második hely.

Az U21-es válogatott azt az Izraelt fogadja Gyirmóton, amelytől tavaly novemberben 3-0-ra kikapott idegenben. Kilin emlékeztetett rá, hogy azt a találkozót nem lehet szakmailag értékelni, mivel szinte minden játékosa gyomorfertőzést kapott, így az is nagy dolog volt, hogy a csapat egyáltalán ki tudott állni és lejátszotta a meccset.

Az első félidőben kevés labdarúgásra emlékeztető megmozdulást láthattunk, és abból a néhányból is inkább a vendégeké volt veszélyes.

Szerencsére a szünet után erősebben kezdtek a magyar fiatalok, majd gyorsan alábbhagyott a lendület. A félidő közepén két helyzet is kimaradt, majd emberelőnybe kerültek a mieink, Kinda szedett össze egy perc alatt két sárga lapot. De ezzel sem tudtak mit kezdeni a magyar fiatalok, maradt a gól nélküli döntetlen.

Az U21-es válogatott legközelebb hétfőn idegenben, Albánia nemzeti csapata ellen lép pályára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!