Foci

2015.05.29. 14:37

Csákvár: lenni, vagy nem lenni? Ajkán dől el a másodosztályú labdarúgó-csapat sorsa

Csákvár - Pontot, vagy pontokat kell szereznie a labdarúgó NB II utolsó fordulójában az Aqvital FC Csákvárnak, hogy bentmaradjon. Ha kikapnak Domján Attiláék, akkor kiesnek.

Bobory Balázs

Az Ajkán, vasárnap, 18 órakor kezdődő összecsapáson egy pont megszerzése akkor elég, ha a BFC Siófok kikap a feljutásra pályázó Gyirmót otthonában. Még az a furcsa helyzet is előállhat, hogy egy győzelem sem elegendő a bentmaradáshoz, de ehhez vaskos meglepetések kellenek. Bognár Györggyel, a csákváriak szakmai vezetőjével a csütörtöki edzés után beszélgettünk.

- Élet-halál kérdése az utolsó mérkőzés.

- Az utóbbi időben minden mérkőzésünk az volt válaszolt a a szakember. Ha egyetlen győzelemmel többünk van, akkor már nem lenne miért izgulni. Több olyan meccsünk is volt, amikor kezünkben volt a siker, és a játékunk is megfelelő volt. Kivétel ez alól az utolsó, Balmazújváros elleni találkozó, amikor el kellett ismerni, hogy az ellenfél jobb volt, megérdemelten nyert.

Bognár György felkészült csapatával az utolsó összecsapásra
Fotó: Koppán Viktor

- Görcsösséget érzett a csapaton?

- Egyáltalán nem. Az első félidőben jól játszottunk, alkalmazkodtunk a felázott talajhoz, aztán a második félidőben pont ez változott meg, a Balmaz akarati tényezőkkel begyűrt minket. Voltak egyéni hibáink, amelyet korrigálhatott volna egy társ, ez is hiányzott nálunk.

- A keret immár mentes a sérültektől?

- Az előző fordulóban már mindenkire számíthattunk. A keret szűkössége a tavasszal megbosszulta magát, 13-14 játékossal húztuk végig a szezont. Állandóan öt-hat ember kórházban volt, gyakorlatilag szélső védők nélkül játszottunk a tavasszal, középpályások szerepeltek ezeken a posztokon. Talán most már fizikálisan rendben vagyunk.

- Az Ajka az utóbbi hetekben remekel. Hogyan készültek a Veszprém megyeiek elleni mérkőzésre?

- Semmi különleges dolgon nem változtattunk a felkészülésünkben, természetesen megpróbáltuk kielemezni az Ajkát, mi az erőssége, vagy éppen a gyengéje. Jó együttes az Ajka, évek óta megbízható középcsapat az NB II-es bajnokságban. Ellenfelünk biztosan bentmaradt, nekünk van tétje a mérkőzésnek, ez pluszmotiváció a számunkra. Az biztos, mentálisan erős játékosokra lesz szükség, a tapasztalat és a rutin létfontosságú egy ilyen találkozón.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!