Foci

2015.07.19. 14:23

Helyzete sem volt a Puskás Akadémiának az MTK ellen, ki is kapott

Budapest - AZ OTP Bank Liga 1. fordulójában a Puskás Akadémia FC gyenge teljesítménye nem volt elég ahhoz, hogy pontot szerezzen az MTK ellen.

Káldor András

Egy dologban megegyezett a két gárda, mindkettőnél új szakvezető ült a kispadon, úgyhogy már ez a tény is rendkívül pikánssá tette ezt a kilencven percet A hazaiaknál László Csaba, míg a Puskásnál Robert Jarni debütálhatott. Kissé komikus, egyben, pedig szomorú, hogy egy nappal az összecsapás előtt derült ki, hogy hol rendezik a mérkőzést. Mivel a vendéglátók Hungária körúti stadionja átépítés alatt van, így a kék-fehérek számára is legalább annyira idegen volt az Illovszky stadion gyepe, mint a felcsútiaknak. Kétségtelen azonban, hogy az MTK játékán egyáltalán nem látszódott, hogy továbbra sem futballozhatnak hazai pályán. bár az első tíz percben többet veszélyeztetett a Puskás Akadémia FC. Aztán szép lassan az MTK vette a kezébe az irányítást, főleg Torghelle Sándor játszott a nagy kedvvel.

Tischler Patrik (kék) a légtér ura, de a meccset az MTK nyerte
Fotó: puskasakademia.hu/Takács József

- Jól kezdtük a mérkőzést, majd valami miatt visszaestünk, elképzelhető, hogy az időjárás, a nagy meleg volt az oka - indokolta a gárda gyengébb produkcióját Pogacsics Krisztián. A felcsúti védők egy ideig állták a sarat, azonban a 28. percben a 42-szeres magyar válogatott góllal bizonyította, hogy még mindig kiemelkedik posztján a magyar mezőnyben. Khaly Iyane Thiam indította harminc méterről, középről a jobb oldalon felfutó Bese Barnabást, aki középre fejelte a labdát, Torghelle, pedig középről, hét méterről, becsúszva lőtt jobbal a jobb alsó sarokba. 1-0. Küzdöttek a csapatok a fülledt meleggel, és ezt egyértelműen a Puskás csapata viselte nehezebben. A szünet után növelhette volna előnyét a vendéglátó, csupán Marek Strestiken múlott, hogy ez nem történt meg. A középpályás ugyanis Kanta József elképesztően pontos labdáját a kapu torkából, közvetlen közelről rúgta fölé. Majd a 79. percben Varga Szabolcsot buktatta Branko Pauljevic a jobb oldali szögletzászlótól tíz méterre. Kanta J. szabadrúgása veszélyesen csapódott, de Pogacsics fölé tudta paskolni. A kék-fehérek végig magabiztosan futballoztak, megérdemelten nyerték meg a mérkőzést. Robert Jarni érthetően nem repesett a boldogságtól a találkozó lefújása után.

- Jól kezdtük a mérkőzést, az első tíz percben kifejezetten jól játszottak a fiúk. Utána nem értem mi történt, jobb is elfelejteni a látottakat. A hazai csapat végig uralta a mérkőzést. Nagyon sok dolog közre játszott a mai csalódást keltő teljesítményünkben, de ezt házon belül szeretnénk megbeszélni - nyilatkozta.

MTK Budapest-Puskás Akadémia FC 1-0 (1-0)

Budapest, 394 Fáy utca, néző

Vezette: Andó-Szabó (Huszár, Kóbor)

MTK Budapest: Hegedűs L. Bese, Grgic, Vukmir, Vadnai Szatmári L. (89., Poór), Thiam Strestik (68., Gera D.), Kanta J., Varga Sz. (93., Hrepka) Torghelle. Vezetőedző: László Csaba

Puskás Akadémia FC: Pogacsics Herceg (59., Lorentz), Fodor F., Kelic, Nagy Zs. Fiola, Márkvárt Pauljevic, Sallai R. (59., Polonkai), Pekár (72., Hudák) Tischler. Vezetőedző: Robert Jarni

Sárga lap: Varga Sz., Sterstik, Torghelle illetve Fiola

Gólszerző: Torghelle

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!