Foci

2015.11.30. 15:00

Ismét az országos döntőbe jutott Fejér megye labdarúgó válogatottja

Székesfehérvár, Mór - Az amatőr regionális megye válogatottak tornájának selejtezőjéből a legjobb nyolc közé jutott a megye válogatott.

Káldor András

Fejér megye (sárga-zöld) továbbjutást érő győzelmet aratott Budapest válogatottja ellen

Móron, valamint Székesfehérváron rendezte meg az MLSZ Fejér Megyei Igazgatósága a megyei válogatottak Dél-Közép Dunántúli Regionális Tornáját. Természetesen azon kívül, hogy az őszi idény levezetéseként játszottak egyet a csapatok komoly tétje van a megmérettetésnek, hiszen a december 5-6-án Szigetszentmiklóson, illetve Pomázon megrendezésre kerülő országos, nyolc csapatos döntő legjobbjai közül választják ki azt a keretet, amely majd azokat, aki az országot képviselik jövőre az amatőr válogatottak Európa-bajnokságán. Emlékeztetőül az előző évben regionális döntőt Fejér megye válogatottja nyerte Budapest, és Baranya megye előtt. Az országos döntőben azonban alulmaradtak Borsod, és Pest megye együtteseivel szemben. Móron a Wekerele Sándor Szabadidőközpontban, valamint a Székesfehérváron, a Sóstói stadionban a házigazda Fejér megye csapata mellett Budapest, Baranya, Somogy, és Tolna megyék legjobbjai találkoztak a hétvégén, és körmérkőzéses formában döntötték el, hogy mely két csapat jut tovább. Rendkívül kiegyenlített volt a mezőny, egy csapat sem úszta meg vereség nélkül, és az elsőséget is – mivel a gólkülönbség azonos volt – Baranya és Fejér megye válogatottjai között a több rúgott gól döntötte el Baranya javára.

Miskovicz Bálint az Iváncsa szakvezetője látta el a vezetőedzői feladatokat megyénk válogatottjánál, segítője, pedig Patkós Csaba a Martonvásár mestere volt.

- Már két hete véget ért a bajnokság, ez azért rányomta a bélyegét a csapat teljesítményére, hiszen a csapatok, és a játékosok már kőkeményen leálltak. Az eredetileg meghirdetett kerethez képest kevesen voltunk, sajnos többen lemondták a válogatottságot sérülések, és különböző elfoglaltságok miatt. – tudtuk meg a megyei szövetségi kapitánytól .

Ezután nézzük, Miskovicz Bálint tolmácsolásában, hogyan alakultak a csapat összecsapásai.

1. mérkőzés

Fejér megye-Somogy megye 1-0 (1-0)

Fejér megye: Boldog – Fodor (Radics), Márki, Mondovics (Sowunmi A.), Sinka – Schäffer, Petruska (Pleszkán), Bezerédi, Tóth – Kővári L., Bognár I. (Szabó Cs.).

Gól: Kővári L. (26.)

Miskovicz Bálint: – Az első félidőben egykapuztunk, és ekkor elég gyenge képességűnek tűnt az ellenfél. Megszereztük a vezetést Kővári László góljával, ezután, nem gondoltam, hogy bármilyen meglepetés érhetne bennünket, bár a szünet után feljött Somogy csapata, és nem sok hiányzott ahhoz, hogy kiegyenlítsenek. Igaz rengeteg helyzetet kihagytunk, és legalább három-négygólos győzelmet kellett volna aratnunk. Így a vége egy kicsit szoros lett, de a legfontosabb az volt, hogy jól rajtoltunk, és meglett a három pont.

2. mérkőzés

Tolna megye-Fejér megye 1-0 (1-0)

Fejér megye: Boldog – Fodor, Márki, Mondovics, Sinka – Petruska (Pleszkán), Bezerédi (Schäffer), Tóth Zs. (Radics), Kővári L. – Hermann, Bognár I. (Sowunmi A.).

Gól: Horváth B. (10.)

Miskovicz Bálint: – Kellemetlen vereség volt, az biztos. Az első tíz percben nagyon ránk jöttek, három százszázalékos helyzetük volt, ezek közül egyet ki is használtak, Boldog Zoltán, pedig kétszer bravúrosan tudott hárítani. A második félidőben mindent megtettünk az egyenlítésért, kockáztattunk, és támadtunk. Végig egy kapura játszottunk, ráadásul egy százszázalékos tizenegyest nem adott meg a játékvezető. A játék képe alapján feltétlenül megérdemeltük volna a döntetlent.

3. mérkőzés

Fejér megye-Baranya megye 2-2 (0-2)

Fejér megye: Boldog – Fodor Gergely, Márki (Radics), Mondovics (Sowunmi A.), Sinka (Petruska) – Bezerédi (Schäffer), Kővári L., Hermann, Bognár I. – Pleszkán, Nédó.

Gól: Pleszkán (46.), Radics (63.), illetve Takács Á. (26., 35.)

Miskovicz Bálint: – Baranya megye csapata hasonló játékerőt képviselt, mint mi. Az első félidőben jól játszó ellenfelünk kétgólos előnyt kovácsolt, de a szünetben nagyon jól sikerültek a cserék, utána már eredményesebben teljesítve kiegyenlítettünk, és rendkívül értékes pontot szereztünk. Így megmaradt a továbbjutási esélyünk, ehhez szükség volt erre az egy pontra.

4. mérkőzés

Budapest-Fejér megye 0-2 (0-1)

Fejér megye: Boldog – Pleszkán (Kővári L.), Fodor, Mondovics (Schäffer), Sowunmi A. – Nédó (Sinka), Petruska, Tóth Zs., Radics – Hermann, Bognár I.

Gól: Radics (33.), Petruska (41.),

Kiállítva: Zubány (42.), Lukácsi (63.)

Miskovicz Bálint: – Egy igazi ki-ki mérkőzés volt, hiszen, amelyik csapat ezen a mérkőzésen nyert, az már továbbjutott. Itt a gólarány is számított volna, de a leglényegesebb az volt, hogy jusson tovább a csapat. A második félidőre két fővel megfogyatkozott az ellenfél, volt három hatalmas helyzetünk, létszámfölényben vezettük a kapura a labdát, és egy gól kellett volna a tornagyőzelemhez. Rosszabb gólaránnyal végeztünk a második helyen, de nem szomorkodtunk emiatt. A csapat továbbviszi a Baranya ellen elért egy pontot a hétvégi országos döntőbe, a legjobb nyolc közé, ahol Győr-Moson Sopron megye, és Komárom-Esztergom megye válogatottjaival mérkőzik. Mivel a győriek 3-1-re nyertek utóbbi gárda ellen, ők három ponttal a birtokukban utazhatnak Szigetszentmiklósra. Először megyénk Komárommal játszik, majd utána Győrrel. A négyes csoport első két helyezettje jut tovább, ahol a másik ág helyezettjével találkozik.

– Megpróbálunk még erősebb csapatot pályára küldeni, legalább négy-öt minőségi labdarúgóval tudunk kiegészülni. Bízom abban, hogy döntőt tudunk játszani! – tette hozzá Miskovicz.

Schneider Béla az FMLSZ Fejér megyei igazgatója rendkívül elégedetten nyilatkozott a torna után.

– A vendégcsapatok visszajelzései alapján ismét egy igen színvonalas tornát sikerült megrendeznünk, jó házigazdának bizonyult Székesfehérvár, és Mór. Jól érezték magukat, tetszett a helyszínek kiválasztása, és minden tekintetben megfeleltünk az elvárásoknak. Az, pedig külön pozitívum, hogy a tavalyi évben elért továbbjutást meg tudta ismételni a megyeválogatott. Nagyon éles verseny volt a továbbjutó helyekért, egyik csapat se lógott ki a mezőnyből, már csak ezért is értékes ez a helyezés. Elégedett vagyok, hiszen a főtáblára jutást tűztük ki célként. A főtáblán le kell győznünk mindkét leendő ellenfelünket, ráadásul Győr megye előnnyel indul, mivel ők három pontot szereztek, nagy küzdelemben győzték le Komáromot.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!