Foci

2014.09.21. 13:20

Dupla öröm Felcsúton - Már nem nyeretlen a Puskás Akadémia

Az OTP Bank Liga 8. fordulójában megszerezte első idei bajnoki győzelemét a Puskás Akadémia FC gárdája a Lombard Pápa Termál FC ellen. Ez a siker egyben azt is jelentette, hogy a felcsútiak elmozdultak a tabella utolsó helyéről, és először nyertek a Pancho Arénában.

Káldor András

Puskás Akadémia FC — Lombard Pápa FC 3—0 (2—0)

Felcsút, 800 néző

Vezette: Erdős (Georgiu, Horváth R.)

Puskás: Danilovic 7 — Szélesi 5 (32., Lorentz 6), Kelic 6, Vaszicsku 6, Fabio 6 — Tóth B. 6, Polonkai 5 (57., Harsányi 5), Czvitkovics 5, Szakály D. 6 (83, Sallai R., —) — Tischler 7, Lencse 5. Vezetőedző: Benczés Miklós

Pápa: Szűcs L. 6 — Jagodics B. 5, Csizmadia 4, Bogunovics 4, Frizoni 4 — Tóth G. 6, Csilus T. 6 — Zulevs 5 (66., Waltner, —), Kenesei 6, Faggyas 4 — Popin 5. Megbízott edző: Kovács László

Korán vezetést szereztek a hazaiak, a 7. percben Csizmadia Csaba eladott labdáját Czvitkovics Péter tálalta a felfutó Szakály Dénes elé, aki 13 méterről a léc alá bombázott. 1—0. A folytatásban ugyan igyekezett a Pápa, főleg a rendkívül rutinos Kenesei Krisztián, valamint Csilus Tamás okozott zavart, de a félidő hajrájában mégis a Puskás tudta növelni a előnyét. A 42. percben egy előre ívelt labdát Milan Bogunovics elvétett, azt a harcosan játszó Tischler Patrik szerezte meg, majd 14 méterről Szűcs Lajos karja alatt lőtte a jobb alsóba. 2—0. A szünet után jobbára a vendégek kezdeményeztek, a kék-sárgák kissé magukra húzták ellenfelüket, és Kenesei vezérletével mindent egy lapra feltéve vették össztűz alá Braniszlav Danilovic kapuját. A szerb hálóőr állta a rohamokat, majd a csereként beállt Sallai Roland hétméteres lövésével végképp eloszlatta a kételyeket. 3—0.

Nagy volt az öröm a vendéglátóknál, hiszen a Pancho Arénában áprilisi átadása óta első alkalommal győztek. Benczés Miklós vezetőedző ettől függetlenül kissé visszafogottan értékelt. — Nem futballoztunk jól, de a legfontosabb az volt, hogy itthon tartsuk a három pontot. Ez először történt az Arénában, ráadásul gólt sem kaptunk, erre se volt példa még idén. Számunkra életbevágó volt, hogy így sikerüljön, kiemeltük a fejünket a víz alól!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!