Foci

2014.12.26. 18:30

Egy újabb futballünnep

Székesfehérvár - Szombattól keddig rendezik meg a Videoton Oktatási Központban a XV. Masterplast Masterplast Fehérvári Futballfesztivált, a Videoton FCF Baráti Kör Nemzetközi Kispályás Labdarúgó Kupáját.

Bobory Balázs

Kedves apukák, anyukák!

A következő négy napban kézen kell fogni a gyereket, és szokás szerint el lehet indulni vele a VOK-ba, ahol remeki kispályás futballt látni ilyenkor évről évre.

Senki nem fog unatkozni! A család férfitagjai a meccsnézésen kívül maguk is sportolhatnak, nevezni lehet darts, asztalitenisz, vagy éppen a ketredfoci viadaljaira. A hölgyek a fitness különböző formáival ismerkedhetnek meg, vagyis nem kell kissé feszülten, unottan a fiúk mellett üldögélni a lelátón.

No de maradjunk a a fő attrakciónál, a már megszokott teremlabdarúgó kupánál, amely szombaton az öregfiúk, és a szurkolói csoportok küzdelmeivel kezdődik.

A veteránoknaknál nyolc csapat gyűlt össze, a szervezők két négyes csoportba sorolták az örökifjakat, és az első mérkőzést már reggel nyolckor elkezdik. Bár lehet, hogy a tempó nem lesz olyan, mint a hagyományos tornán, lelkesedésben és szép megoldásokban bizonyosan nem lesz hiány. A szurkolók délután mutathatják meg, hogy nem csak a lelátón hangosak, hanem a pályán is érvényesülnek.

Az öregfiúknál nagy harcot vívhat a végső győzelemért az Alba Regia, a Sárszentmihály, a Mokambo-Döcös, vagy akár a Baracs is. A nyolccsapatos torna döntőjét 16.30-kor kezdik.

Vasárnap már a hagyományos viadal kezdődik. Ebben az esztendőben 22 alakulat nevezett, köztük négy anyaországon kívüli. A szervezők három négyes és két ötös csoportot alakítottak ki, az első két nap csoportmérkőzései után a legjobb tizenhat együttes kedden, egyenes kieséses rendszerben küzd tovább.

Két évvel ezelőtt a Fehérvár Futsal nyert, soraiban Kovács Norberttel (fehérben), aki ezúttal is pályára lép az együttesben
Fotó: Koppán Viktor

A címvédő Zebrák ezúttal nem neveztek, de jó csapatokban nem lesz hiány. Ismét indul a Fehérvár Futsal, a Döcös, a Boiron-Homeopátia, vagy éppen a Worker Line-Villanegra. Ők mind esélyesek a végső sikerrel, de rajtuk kívül is lehetnek még fekete lovak , akik beleszólhatnak a végjáték alakulásába.

Négy komoly érdeklődésre számot tartó gálamérkőzést is rendeznek: a 30 évvel ezelőtti legendás UEFA-szereplésre emlékeznek méltó módon azzal, hogy december 29-én, 16 órakor ismét pályára lép az akkori nagy Videoton valamennyi játékosa, illetve itt lesz akkori ellenfelek közül a Partizán és a Zseljeznicsar vegyescsapata. A vendégek alakulatában pályára lép Zvonko Varga, Dragi Kalicanin, Nikica Klincarski, Nebojsa Vucicevic, Milos Delmas, Zvonko Zivkovic, Miodrag Jesic, Kadenic Goran, Capljic Vlado és Josip Cilic. Kedden, 12 órakor a Nemcsák Károly vezette színészválogatott mérkőzik meg (Straub Dezső, Varga Miklós,Mészáros Béla, Gyetván Csaba, Balázs Pali, Tűzkő Sándor, Barabás Kiss Zoltán, Sándor Péter, Lippai László, Laklóth Péter, Czirbus Tamás, Tenczel Gábor, Pásztor Tibor, Kamarás Mihály) az Azurák Csaba által fémjelzett TV2 csapatával (Kadlecsek Krisztián, Kiss Csaba, Kovács Zoltán, Hermann Gábor, valamint Várkonyi Attila ( Dj Dominik). Szintén 30-án kerül sor a közéleti gálamérkőzésre és a torna döntőjének szünetében bemutatót tart Szász Kitti freestyle világbajnok.

Ahogy az lenni szokott, a torna során az utánpótlás is megmutathatja magát, december 29-én négycsapatos U10-es tornára is sor kerül, a Dunafém-Maroshegy, a Pomáz, a Videoton Piros, illetve Kék alakulatainak részvételével.

A döntő napján, 15 órától lépnek pályára fiatalok a Botos István Emlékkupáért, a Vidi U18-as alakulata az U17-es gárdával csatázik.

Érdemes lesz tehát a következő napokban a VOK-ba kilátogatni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!