Foci

2016.06.28. 19:25

Elégedetlenség vagy profizmus?

Székesfehérvár - A Fejér megyei első osztályban a vezetőedzők, elnökök értékelték az évet, beszéltek a nehézségekről, meglepetésekről, kulcsjátékosokról és a jövőbeli tervekről.

Káldor András

Ezen a héten a megyei első osztályban páratlan pozícióban végzett csapatok vezetőit kértük az elmúlt szezon értékelésére.

Iváncsa (1.), Baki Imre, elnök:

- A bajnokság kezdetén az első háromba vártuk a csapatot. Ősszel parádés teljesítményt nyújtott a csapat, egyedül a Martonvásár ellen volt egy apró botlásunk. Majd a várakozáson felüli ősz után tavasszal kisebb hullámvölgybe kerültünk a Sárszentmiklós és az Ercsi ellen, de gyorsan magunkra találtunk. Megnyertük a bajnokságot, és a tavasznak úgy indultunk neki, hogy ha összejön az NB III, akkor vállaljuk. Sajnos az egyik legerősebb csapat ellen vívtuk az osztályozót, amit végül elvesztettünk. A hazai meccset rontottuk el, már az első percben hátrányba kerültünk. A visszavágón pedig a 87. percben még lőttünk egy kapufát. Az előző három év megbosszulta magát, akkor nem akartunk, most pedig nem tudtunk feljutni. Ezért mondhatom azt, hogy csak részben valósultak meg a terveink, de történelmet írtunk, hiszen sorozatban háromszor nyertünk bajnokság, de az elszalasztott NB III-as szereplés keserű szájízt hagy. A szezonban igazi kulcsemberünk nem volt, együtt, csapatként működött a társaság. Balogh László, Berényi Balázs és többen is tíz gól felett termeltek, de külön köszönet jár Vörös Tibornak, aki Boldog Zoltán sérülése után segített nekünk, és a kapusunk volt. Most új impulzus érkezhet az új edzővel, Masinka Lászlóval, akivel egy-két erősítés után a feljutás a cél. Főleg azért, mert sikerült az elmúlt években fejlődni a létesítmények és az utánpótlás terén is, így készen állnánk a felsőbb osztályra.

Mór (3.), Horváth Zoltán, vezetőedző:

- Mikor elkezdődött a bajnokság, nagyon jó állapotba voltunk, az első félév sok munkával telt, edzettünk, amikor csak tudtunk. A téli szünetben Németh Bálint visszavonult, aki ha csak 30-40 perceket játszik, előrébb vagyunk. Petruska Dániel is elment a télen, így is házi gólkirály lett 11 góllal, de a védelemben is gyengültünk. Kaszás Kornélnak kulcscsonttörése lett, a jobb oldali védőnek, Bátki Tamásnak combsérülése volt, a helyére került fiatal Szabó Bence keresztszalag sérülést szenvedett. Még így is csak három ponttal kevesebbet szereztünk tavasszal, de sajnos nem tudtunk célirányosan igazolni. A probléma a góllövéssel volt, hiszen a legkevesebb gólt kaptuk, 17 meccset is kapott gól nélkül hoztunk le. Ebből is látszik, hogy egységesek voltunk. Nem a leg-
erősebb játékosállomány a mienk, de hogy a legegységesebb, az biztos. Mi ráadásul a kupára is odafigyeltünk, ami ritka, és még a Fair Play versenyben is harmadikok lettünk. Terveink majd csak akkor lesznek, amikor megvan már mögé a tartalom.

Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő (5.), Balogh Balázs, elnök:

- Vegyes érzéseim vannak. Bár a legjobb helyezést értük el a megye I-es szereplésünk során, de már télen is úgy éreztük, több van a csapatban. Dobogóra szerettünk volna érni, de tavasszal a sok sérülés és betegség miatt megfogyatkoztunk. Sok U19-est bevetettünk, volt aki élt a lehetőséggel, de a rengeteg hiányzó miatt szinte teljesen elfogytunk a szezon második felére. Néha alig tudtunk kiállni. Az eredményességünket az is nagyban befolyásolta, hogy a táblázat hátsó felében tanyázók ellen gyengén muzsikáltunk, ott hullott el sok pont. Továbbra is azon dolgozunk, hogy az utánpótláscsapataink a nemzeti bajnokságban induljanak, és 5 éven belül a csapat 80 százaléka a mi utánpótlásunkból kerüljön ki. Jövőre cél a dobogó, a fiatalok szerepeltetése. Létszámban és lélekben megújulva vágunk neki az új szezonnak.

Sárszentmiklós (7.), Nagy László, elnök:

- Felemás érzések kavarognak bennünk. Jól sikerült az őszi szezon, működött a védekezés, kevés gólt kaptunk. Jól haladtunk az ifisták beépítésével, reménykedtünk egy jó és sikeres tavaszban. Majd jött a rengeteg sérülés, ami miatt meghatározó játékosok dőltek ki, nem jöttek az eredmények. Ettől olyan feszültségek kerültek felszínre az öltözőben, ami miatt Sárai György vezetőedző elköszönt tőlünk, de egyáltalán nem az ő nyakába varrjuk a gyengébb szereplést. A tavasz rosszul sikerült, de a pozitívumokra koncentrálunk, arra, hogy sok fiatalt építettünk be, akik egy két éven belül kezdőjátékosok lehetnek. Közülük idén kiemelkedett Demeter Dávid, Nagy Krisztián és Sükösd Gergő, rájuk a jövőben is számítunk, de az utánpótlással alapvetően elégedettek vagyunk. A terv a fiatalok beépítése, valamint az, hogy végül 70-80 százalékban helyi kötődésű, saját játékosokból álljon a keret. Emellett persze kicsit több pont, és az ezzel járó jobb helyezés is a projekt része.

Sárosd (9.), Dvéri Zsolt, vezetőedző:

- Két részre kell osztanom a bajnokságot. Az ősz nem az elképzelések szerint alakult, de szerencsére tudtuk, hol a probléma, amiket télen javítottunk, és ennek köszönhetően egy nagyon jó tavaszt produkáltunk. Szerencsére a szünetben mindenki átérezte a súlyát, milyen veszélyes helyen állunk a tabellán. De a játékosok hozzáállása nagyon tetszett, az edzésrészvétel is magas volt, valamint az új igazolások is sokat tettek ezért a csodás tavaszért. A probléma az volt, hogy a megye II bajnoki cím után érthetetlen módon elkényelmesedtünk. Ott veretlenül nyertük meg a bajnokságot, de itt nagyon emelkedett a tempó, más osztály, nehezen pörögtünk fel. A szezon második felére lett tartása a csapatnak, volt lendület, és a kohézió is meglett. Persze az igazolások is kellettek, a mentalitás is megváltozott, teljesen más arcát mutatta a Sárosd, de meggyőződésem, hogy a tavaszi az igazi arca a csapatnak. Egyetlen vereségünk volt, a Velencétől, ami kicsit túlzó, de akkor már megvolt a bentmaradás. Ami fontos, hogy én is változtattam játékstílust, játékrendszert, valamint szigorítottam. Játékosedzőként ez nehéz, mert más így irányítani, mint végig az oldalvonal mellől. Csak dicsérni tudom a támadókat, Kovács Norbert és Majláth Henrik óriásit produkáltak, a kapuban pedig visszatért Rauf Dávid. Ők mindannyian sárosdiak, nagyot lendítettek a játékon, és csapatszinten is összekovácsolódtunk, egy irányba húztak a fiúk, jó lett a közösség. Aztán ott volt még Truszek Gábor, akinek ez volt a legjobb féléve. Belőle bal oldali védőt csináltunk, ami hiányposzt volt nálunk, rábíztuk, és maximálisan megoldotta, rá-
adásul gólerős is volt. Középpályán Kargl Balázs ugyancsak helyi srác, és a vezetőségben is szerepet vállal, ő szintén sokat tett a csapatért. Ami a legfontosabb, hogy a közönség és a csapat is egymásra talált, jó a hangulat a hazai mérkőzéseken, idegenbe is elkísérnek minket, ez nagyon jól esett a fiúknak. Jövőre a keret még bizonytalan, de sok fiatalt szeretnénk játszatni.

Puskás Akadémia III. (11.), Sipos Zoltán, vezető-
edző:

- A kitűzött cél, a bentmaradás, megvalósult. Ugyan van némi hiányérzet, mert túl sok gólt kaptunk. De nálunk szerencsére nincsen eredménykényszer, csupán saját elvárásainknak próbáltunk megfelelni. Igyekeztem sok lehetőséget biztosítani a fiataloknak, néhányan több lehetőséget kaptak, vannak akik kicsit kevesebbet, ezen még alakítunk a jövőben. Azt gondolom, hogy csak az Iváncsa és Velence ellen volt kissé védekezőbb a taktikánk, de alapvetően nem vagyok ennek a híve. Az egész bajnokság során próbáltunk játszani, ami hol sikerült, hol kevésbé, de mi a játékos csapatok közé tartozunk, ez a cél a továbbiakban. Nálunk alapvető elvárás, hogy csakis úgy hozunk játékost, hogy az öltözőben is meglegyen a jó hangulat, mi nem bántjuk egymást a pályán se, mert ez csak feszültséghez és hibákhoz vezet. Szabó Dániel és Gálos Zoltán megbízható teljesítményt hoztak, rájuk mindig lehetett számítani. Ők kiemelkedtek, de sok jó képességű játékos van a csapatnál, csak a a fiatalság és rutintalanság miatt rengeteg volt a formaingadozás. Mindig vannak hullámvölgyek, a cél az, hogy ezekből minél kevesebb és rövidebb legyen a jövőben.

Lajoskomárom (13.), Mári Attila, technikai vezető:

- Komplett csapatot vettem át, nagyon változtatni nem tudtam, hiszen az első forduló után vettem át az irányítást. Eleinte elégedett voltam a hozzáállással, próbáltam az elképzeléseim szerint formálni a csapatot, ami sajnos csak ideig-óráig működött, de a szezon végére csökkent az edzéslátogatottság, így nehezebb dolgom volt. De ez nem ütközött ki a teljesítményen, a minimális célt, a bentmaradás kiharcolását teljesítettük. Az biztos, hogy nem én folytatom a munkát, de sok sikert kívánok, remélem, a következő szezonban előrébb végez a csapat.

Szár (15.), Lacza Albert, vezetőedző:

- Elég rossz évet futottunk, nagyon csalódottak vagyunk, hogy nem tudtuk kiharcolni a bentmaradást. Ez nagyrészt annak tudható be, hogy a hazai pálya nagyon hiányzott, hiszen nem tudtunk otthon játszani. Az edzéslátogatottság is gyenge volt, az erősítések sem úgy sikerültek. Egész évben voltak problémák a felállással, munkahelyi elfoglaltságok miatt szinte sose tudtunk kiállni a teljes csapattal. A rangadókon is gyengén szerepeltünk, amiket nyernünk kellett volna, például a Polgárdi ellen csak 1 pontot szereztünk, ezek voltak a perdöntő momentumok. Ennek ellenére csak dicsérni tudom Géber Ákost, az ő játékával stabil volt a védelem. Ha ő pályára lépett, akkor mindig kiemelkedőt nyújtott. A többieknek egy-egy jó meccs jutott, de csapatként nem tudtunk kellően erősek lenni. Talán majd most a megyei másodosztályban, helyi fiatalokra számítva, támaszkodva, próbáljuk újjáépíteni a szári csapatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!