Foci

2016.02.03. 14:45

Elrajtolt az Alba Liga tavaszi idénye

Székesfehérvár - Lassanként befejeződtek a különböző téli teremtornák, és útjára indult a labda az Alba Ligában.

Káldor András

A I. osztályban a Boroskóla csapata nyolc győzelem mellett három döntetlent játszott, és négypontos előnnyel vezeti a tabellát a Pasa Kebab-Dávid-Kiss Kft. csapata előtt. A 3. helyen telelt a címvédő Bádogos-Greco Petrol, de őket éppen most előzte meg a Masterplast, amely a keddi nyitómeccsen a Boroskóla együttesével mérkőzött, ám nem bírtak egymással, 1-1 lett a vége. A két kieső helyet pedig jelen pillanatban a Fehrer Hungária Kft. és a Városgondnokság SE foglalja el, utóbbit csak a csoda, vagy egy huszáros tavasz mentheti meg a másodosztálytól, mivel összesen egy pontjuk van a 11. forduló után.

A II/A osztályban a B-Team pontveszteség nélkül áll az élen, hat ponttal megelőzve a Respect FC gárdáját. Őket követi a 3. helyen az Albapark csapata. Itt a középmezőny meglehetősen sűrű, bár az alsóházban két csapatnak - Öreg Sam és Vérnarancs - van tíznél kevesebb pontja, még ők sem tekinthetők potenciális kiesőjelöltnek.

Az Alba Liga harmadik vonala a Tóvárosi Általános Iskolában játssza a mérkőzéseit idén is

A II/B osztályban az FC Szépluck várhatja az élről a csütörtök esti rajtot, három ponttal gyűjtöttek többet az őket üldöző FC Csel-Szi csapatánál, és öttel a 3.-ként végző SÁG Építő együttesénél. Elég szoros a mezőny, egészen a 6. helyezett Mástészta csapatáig bezárólag, alig van pontkülönbség a csapatok között. Onnantól viszont már szakadozik a mezőny, az utolsó helyen álló Kontrák, pedig még pont nélkül állnak, mérkőzésenként mindössze egy gólt tudtak lőni, míg 114-et kaptak. Helyzetük enyhén szólva is reménytelennek tűnik.

A III/A osztályban az újonc Székesfehérvár Öreghegyi Plébánia együttese vezeti a tabellát, csupán két pontot veszítve a tíz meccsen. Ők is elkezdték hétfőn, és folytatták, ragyogó sorozatukat. Három ponttal van tőlük lemaradva a Kincsesbánya, és nyolccal az Árpád DSE csapata. Ezt a triót nehéz lesz behozni, mögöttük négy csapat tömörül, míg a kieső helyek elkerüléséért is négy csapat küzdhet tavasszal.

A III/B osztályban a 28 pontos Fortuna FC kilenc győzelem mellett egy döntetlennel áll az élen, kilenc ponttal többet gyűjtve a Joghurtok csapatánál. Az őket követő gárdák között minimális pontkülönbség van, de még a 8. helyezett Karsai Alba is veszélyeztetve van a kiesés szempontjából.

A III/C osztályban a hangzatos nevű Blackhill United vezet kilenc játéknap után, utánuk jön négy, illetve öt ponttal lemaradva a Mó-Vár Kft., és a K.F.T csapata.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!