Foci

2015.05.28. 18:46

Dévényi Tibor előtt tisztelegnek a futballisták a Főnixben

Székesfehérvár - Újra futballtornával emlékeznek a MÁV Előre SC korábbi elnökére, Dévényi Tiborra a Fecskeparton.

Horog László

Bozsák Károly klubelnök, Östör Annamária és Dévényi Márta
Fotó: Koppán Viktor

Május 30-án, szombaton egésznapos rendezvényre kerül sor, amelyen az utánpótlás korú labdarúgók és az öregfiúk is pályára lépnek a kispályás seregszemlén. Az egykori kiváló sportvezető tiszteletére április végén már szerveztek utánpótlás röplabdatornát, ezúttal azonban a futball játszik főszerepet.

Egy esztendeje az U10, U11-es, valamint az öregfiúk korosztály számára rendeztek focis seregszemlét, akkor a Vidi, a Fradi és a Lázár Lovaspark diadalmaskodott. Ezúttal a legfiatalabbak nem lépnek pályára, az U11-esek mellett az öregfiúk bizonyíthatják képességeiket. Előbbieknél a Videoton két csapattal indul, a klub színeit alapul vége egyik gárda a piros, míg a másik a kék nevet viseli, az egylet színeiből kiindulva.

A kékek vívják a torna első meccsét, délelőtt 9 órakor a Siófok FC 11 éven aluli együttesével. Miután két pályán zajlanak az összecsapások, a fiatalok helyosztói közben már megkezdik a küzdelmeket az öregfiúk, a Videoton, a MÁV Előre és a Székesfehérvár névre hallgató gárda biztosan pályára lép. A Tatabánya szereplése nem biztos, ám a rendezők garantálják, hogy sikerül még egy gárdát csatasorba állítaniuk.

A csütörtöki sajtótájékoztatón a MÁV Előre SC elnöke, Bozsák Károly elmondta, a tavaszi, röplabdás esemény remek hangulatban zajlott, biztosra veszi, hogy a futballpályán is nívós küzdelmeket vívnak majd az együttesek.

A város egészségügyi és sporttanácsnoka, Östör Annamária megjegyezte, mindig örömmel állnak a hasonló kezdeményezések mögé. A rendezvény rendkívül fontos, ugyanis megszólítja a kicsiket és a kevésbé fiatalokat egyaránt. Nagyon tiszteltem Dévényi Tibort, akivel annak idején együtt dolgoztam a városi sportbizottságban.

Az egykori klubelnök aki leginkább a futballért rajongott, de szerette a röplabdát is lánya, Dévényi Márta elmondta, hálás azért, hogy három esztendeje elhunyt édesapjára jól szervezett sporteseményekkel emlékeznek.

A fő szervező, Horváth Győző közölte, reményei szerint ezúttal is nívós erőpróbák zajlanak majd a Főnixben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!