Foci

2015.03.01. 20:15

Ennyivel jobb volt a Fradi

Dunaújváros - Az NB I-es labdarúgó-bajnokság nyitó fordulójának záró mérkőzésén a Ferencváros 1-0-ra nyert a Dunaújváros PASE otthonában vasárnap este.

Bobory Balázs

 

Dunaújváros PASE - Ferencváros 0-1 (0-1)

Dunaújváros, 3227 néző. Vezette: Solymosi.

Dunaújváros: Nagy Villám, Csehi, Farkas, Hidvégi Lázár, Böőr (Jakab, 88.), Petneházi, Papp (Orosz, a szünetben) Eppel (Godslove, 72.), Nikházi. Szakmai igazgató: Dobos Barna.

FTC: Dibusz Dilaver, Nalepa, Mateos, Ramírez Somalia Varga (Nagy Dániel, 72.), Gera, Hajnal (Gyömbér, 67.), Lamah (Ugrai, 87.) Böde. Vezetőedző: Thomas Doll. Gólszerző: Lamah (32.)

Az egyetlen gól: Lamah (fehérben) közelről lőtt a kapuba
Fotó: Ady Géza

Nem leányálom éppen a Ferencváros ellen kezdeni egy új szezont, még akkor is, ha a Dunaújváros hazai környezetben fogadhatta a dobogóra igyekvő zöld-fehéreket. Ráadásul a fővárosiak alaposan megerősödtek a télen, válogatott futballisták sora igazolt a IX. Kerületbe. A játék képén látszott is, melyik az erősebb csapat. A DPASE az első játékrészben nem tudott igazi helyzetet kidolgozni, a mély talajon mezőnyben is a Ferencváros dominált, ennek eredményeképpen a 32. percben Varga beadása után Böde passzát Lamah 5 méterről bombázta a hálóba, 0-1. A szünet után aktívabbnak kellett volna lennie a Dunaújvárosnak, ha pontot akart szerezni, de egyszerűen a Ferencváros nem engedte kibontakozni a hazaiakat. A zöld-fehérek többször eldönthették volna a mérkőzést, volt olyan akció, amikor néhány másodpercen belül Gera és Böde is a kapufát találta el. A Dunaújváros az utolsó percekben is erőlködött, de érdemi veszélyt képtelen volt a Fradi kapuja előtt generálni, így a vendégcsapat megérdemelten vitte el a három pontot. A DPASE szombaton fontos összecsapásra utazik a Lombard Pápa otthonába.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!