Foci

2015.07.02. 19:04

A Puskás Akadémia FC simán verte az NB II-es ZTE-t

Gornje Radgora - Csütörtökön a szlovéniai városban edzőmeccsen találkozott egymással az élvonalbeli Puskás Akadémia FC és az NB II-es ZTE FC együttese.

Bobory Balázs

Puskás Akadémia FC - ZTE FC 6-0 (2-0)

Bad Radkersburg, 100 néző. Jv.: Grlec (szlovén).

Puskás Akadémia FC: Pogacsics Lorencz, Fodor F. (Spandler, 75.), Kelic (Tar), Dinjar (Mészáros, 75.) Pauljevic (Makrai 75.), Fiola Pintér (Nagy Zs., 75.), Polonkai (Hudák, 69.), Pekár Tischler (Lencse, 75.). Vezetőedző: Robert Jarni.

ZTE FC: Szappanos (Kovács D., 46.) Simonfalvi, Gyagya (Bíró A., 35.), Forgács (Pajor, 49.), Bedi Szakály A., Nagy T., Koller (Horváth P., 57.) Bailo (Szegleti, 46.), Murai (Horváth R., 46.), Városi (Szőllősi, 67.). Vezetőedző: Csank János.

Gólszerzők: Fodor F. (3.), Tischler (25., 62.), Pauljevic (67), Lencse (84.), Makrai (86.).

Robert Jarni, a Puskás Akadémia FC vezetőedzője Szlovéniában is népszerű, amit könnyen megállapíthattunk. A csütörtöki felkészülési találkozó előtt a horvátok 1998-as világbajnoki bronzérmes csapatának tagját sokan felismerték és készségesen állt oda egy-egy közös fotóra mosolygott, s ugyanígy, lapunk kérésére is hasonlóképp készségesnek bizonyult. Bár a Puskás Bad Radkersburgban verte fel 16 nappal ezelőtt főhadiszállását, de cseppet sem okozott gondot átruccanni Szlovéniába, vagyis Gornje Radgonába. A két várost csak a Mura szeli ketté, a határ pedig már rég eltűnt...

Szóval, Robert Jarni az elmúlt 16 napról elégedetten beszélt és kicsit pontosította is kérdésünket, vagyis, hogy mennyire elégedett az eddigiekkel.

- Nem beszélhetek elégedettségről, egyszerűen csodálatos minden, a feltételektől kezdve a hotelen át az edzéslehetőségekig - mondta a Puskás FC vezetőedzője, ami akár egyfajta összegzése is lehetett az itt töltött két hétnek, hiszen a találkozó után hazautazott a Puskás FC. - Ám a legfontosabb, hogy a játékosok fantasztikusan dolgoztak, felvették az új munkastílust és sérültünk sincs. Játszottunk három mérkőzést és ezeken viszontláttam azt, amit gyakoroltunk, ráadásul egyre jobban is játszott a társaság.

A mérkőzés zalai szempontból nem indult valami fényesen, hiszen a 3. percben egy bal oldali szöglet után Szappanost megelőzve Fodor Ferenc öt méterről fejelt a kapuba, de nem sokkal később Murai bólintását fogta Pogacsics. Az valóban látszott, hogy a PAFC jóval frissebb és gyorsabbak is játékosai, főleg a párharcokat nyerték meg felcsútiak, ám a ZTE-nek is voltak gyors és viszonylag ígéretes támadásai. A 25. percben aztán tényleg elaludtak a zalaiak játékosai, és egy bal oldali szabadrúgást egyszerűen középre gurított az ellenfél, Tischler pedig tisztán 14 méterről iszonyatos erővel vágta a bal felső sarokba.

A PAFC második félidőben is abszolút kézben tartotta a mérkőzést. A 62. percben Tischler lépett ki a leshatáron és okosan, 15 méterről félmagasan lőtt a kapu jobb oldalába kiinduló zalai kapus mellett, öt perccel később pedig Pauljevic mattolta a zalai védelmet. A 84. percben Lencse, majd két perc múlva Makrai lőtt gólt. Fél tucat gólt elérve nyert a Puskás.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!