Folytatta, ahol abbahagyta: Pekár László Felcsúton is eredményes

2015. július 29., 16:47 szerző: Káldor András
komment
Felcsút - A támadó egy hónapja érkezett volt csapattársával, Fodor Ferenccel együtt Nyíregyházáról a Puskás Akadémia FC csapatához.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Pekár László 2011-ben, 18 évesen mutatkozott be Kecskeméten az NB I-ben, ott letette a névjegyét, de igazán tavaly Nyíregyházán robbant be az élvonalba. – Miért éppen itt? -– kérdezett vissza a gólzsák, aki a tavalyi szezonban 9 találatával a 6. lett az éles lövészek versenyében. –- Kecskeméten még nem kaptam meg azt a kellő bizalmat, amelyet Nyíregyházán megadtak, ezzel a lehetőséggel, pedig élni tudtam. Itt jöttek a gólok, és a gólpasszok. Volt csapatát, a Szparit miután kizárták az első osztályból várható volt, hogy nem az NB III-ban folytatja, megkereste ugyan több élcsapat is, mégis a Puskáshoz kötelezte el magát. –

Pekár László (j) nagy harcban a labdáért az MTK-s Strestikkel
Fotó: puskasakademia.hu/Takács József

- Egy olyan bökkenő volt, hogy még két év, élő szerződéssel rendelkeztem a Nyíregyházán, előbb Révész Bálint, a klub tulajdonosa kölcsön akart adni, mert nem szeretett volna tőlem megválni. Előbb kis híján Debrecenbe kerültem, ez nem jött össze, majd megkeresett a Puskás, a céljaik nagyon szimpatikusak voltak, és Robert Jarni személye is nagyban befolyásolta a döntésemet. Az sem mellékes, hogy megkönnyítette a beilleszkedésemet, hogy sok csapatársamat már régebbről ismertem -– tudtuk meg. Alaposan átalakult az előző bajnokság óta a csapat, kérdés, hogy mennyire rázódtak már össze, Pekárral együtt? -– Van még hová fejlődnünk, de úgy látom, hogy egyre jobb lesz a gárda. Ezt már megmutattuk a hétvégén is Debrecenben, nagyon jól játszottunk, egységesek voltunk. Kíváncsiak voltunk, vajon mit vár tőle Robert Jarni vezetőedző?

-– Minél több párharcot kellene előre játékban megnyernem, ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy egy az egyben vigyem rá a védőre a labdát, verjem meg, valamint minél több gólt lőjek, gólpasszt adjak. Kétségtelen idén sem kellett sokáig várni az első találatára, szép egyéni akció után góllal indított Debrecenben, ez a találat végül pontot ért. –- Jó meccset játszottunk, pontosan az ellenkezője történt, mint az MTK ellen. Összetettek voltunk, együtt védekeztünk, kompakt volt a csapat, azt csináltuk, amit megbeszéltünk az öltözőben, és ennek meg is lett az eredménye. Nekünk voltak nagyobb lehetőségeink, ha egy kicsit pontosabban játszunk, akkor nyerhettünk volna. - tette hozzá.. A játékos nagyon bízik abban, hogy csapattársához, Fiola Attilához hasonlóan az utánpótlás válogatott után a nagyválogatottba is helyet tud követelni magának.

 

Káldor András

2015. július 29., 16:47 szerző: Káldor András

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...