Foci

2015.07.27. 05:38

Fontos pontot szerzett Debrecenben a Puskás

Debrecen – Az OTP-Bank Liga NB I-es labdarúgó bajnokság 2. fordulójában idegenben ért el döntetlent az eddig pont nélkül álló Puskás Akadémia FC.

Ferencz Balázs

Nem sikerült jól a bajnoki rajtja a Puskás Akadémia FC együttesének, Robert Jarni vezetőedző értetlnül állt a kapuralövés nélkül zárt MTK elleni összecsapás után. Úgy tűnik sikerült összerézni a csapatot, és rendezni az összekuszálódott sorokat, mert nem akármilyen ellenfél otthonából sikerült pontot szerezni. A felcsútiak nem feltartott kézzel utaztak a DVSC-Teva otthonába, arra készültek Tischler Partikék, hogy rövidebbre húzzák a csapatrészek közötti távolságot. Nem számíthattak könnyű futamra a sárga-kékek, a Debrecen a hét közepén egy szolíd kilencest hintett az EL-selejtezőben a Skonto Rigának. A Nagyerdei Stadionban is a Loki kezdett jobban, sokszor kellett közbeavatkoznia a PAFC kapusának, Pogacsicsnak is. A kissé tartalékosnak tűnő hazaiak némi mezőnyfölényben játszottak, könnyedén tördelték a vendégek akcióit. Leginkább Geoffrey Castillion-ra kellett figyelniük a felcsúti védőknek, folyamatosan a lshatáron ólálkodott, veszélyesen mozgott, és a 30, percben villant is a debreceniek új szerzeménye. Szakály Péter átadása után ügyesen lőtt a kapu közepébe a holland csatár, 1-0.

A gól után megnyugodott a Debrecen, a PAFC pedig hiába készült agresszív, kemény játékra, nemigen erőltette a támadásokat.A második félidőben is DVSC volt aktívabb, több lehetőség is adódott a debreceni együttes előtt, mégis a PAFC találta előbb a kapufát. Pekár gurított vissza Tischlerhez, aki 17 méterről lőtt a bal kapufára. Két perccel később Balogh Norbert futott le mindenkit a jobb oldalon, az alapvonalról visszagurított, Sós pedig 7 méterről lőtt, de Pogacsics hatalmas bravúrral a kapufára tolta a labdát. A felcsútiak fokozatosan magukra találtak, és egalizáltak is. Az 59. percben az egyedül hagyott Pekár László a tizenhatos előterében cselezgetett, és 17 méterről remekül lőtt a jobb alsóba. 1-1.Kondás Elemér érezte, változtatnia kell az egyre veszélyesebb Puskás ellen, pályára küldte Bódit, Sidibét és Varga Józsefet is, de nem tudtak újítani.

Öt perccel a vége előtt Tischler ugratta ki remek ütemben a jobb oldalon Pauljevicet, aki már csak a kapussal állt szemben, de 5 méterről a kapu fölé emelt. Maradt az 1-1, fontos pontot szerzett a Puskás Akadémia.

DVSC-TEVA–PUSKÁS AKADÉMIA FC 1-1 (1-0)

Debrecen, Nagyerdei Stadion, 3245 néző. Vezette: Bognár Tamás.

DVSC: Radosevic - Nagy Z. (Varga J., 60.), Máté P., Morozov, Korhut - Sós (Bódi, 64.), Zsidai, Szakály P., Mihelic (Sidibe, 76.) - Castillion, Balogh N. Vezetőedző: Kondás Elemér.

Puskás Akadémia FC: Pogacsics - Fiola, Fodor, Kelic, Dinjar - Polonkai (Hudák M., 86.), Márkvárt (Nagy Zs., 90.) - Pauljevics, Sallai (Pintér B., 72.), Pekár - Tischler. Vezetőedző: Robert Jarni.

Gól: Castillion (30.) illetve Pekár (59.)

Sárga lap: Morozov (65.), illetve Fiola (73.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!