Foci

2014.12.28. 19:41

Futballfesztivál: az esélyek továbbléptek

Vasárnap három csoport küzdelmeivel folytatódott, illetve most már minden tekintetben „élesben” is kezdetét vette a XV. Masterplast Fehérvári Futballfesztivál, ahol a favoritoknak nem okozott gondot a továbbjutás.

Káldor András

Idén már második alkalommal szélesítették ki a tornát külföldi és külhoni csapatokkal, amelyek Székesfehérvár testvérvárosaiból, illetve az elszakított országrészekből jöttek. Akárcsak tavaly, most is letette névjegyét a Peugeot Fábián csoportban a Hargita megyéből érkező Szentegyházi Vasas SC azzal, hogy 6-2-re legyőzte a Bádogos-Greco Petrol együttesét, és ezzel a második helyen jutott tovább, fehérvári riválisát megelőzve, míg itt az FTK Építők csapata végzett az élen. Igazán erősnek bizonyult a Citroen Fábián csoport, melyben a két évvel ezelőtt tornagyőztes Fehérvár Futsal-Dávid Kiss Kft. több rúgott góljának köszönhetően lett első, a több jelenlegi és korábbi Videotonos játékossal - Bognár Bence, Czeszneki Richárd, Vas Ádám - felálló Boiron Homeopatia, pedig másodikként kvalifikálta magát az Expanzió 66 előtt. Az Orinocco 2002 csoport nyitómérkőzésén a Döcös soraiban rutinos labdarúgók szerepeltek, így a szurkolók már ismerősként köszönhették a térdműtétje után visszatérő Béres Zoltánt, a sokszoros futsal válogatott kapus Reveland Zoltánt, az NB II- es Aquital Publo Csákvár támadóját, Molnár Csabát, és középpályását, Imrik Lászlót. A sárga-feketéket erősítette még a háromszoros U 17-es válogatott Zsótér Donát, aki ősszel a Dunaújváros PASE csapatában lett stabil NBI - es játékos, ám tavasszal már a Puskás Akadémia FC színeiben folytatja.

– Jó csapatba kerültem, van esélyünk akár végső győzelemre is. Nagyon szeretek kispályán játszani, Benczés Miklós sem ellenezte, amikor megkérdeztem tőle, csupán annyit jegyzett meg, hogy vigyázzak magamra, meg ne sérüljek. – mondta az irányító középpályás. Klubtársa, Spandler Csaba talpcsontsérülése is a múlté, nemcsak jól illeszkedett be a csapatba, hanem távoli bombájával ő nyitotta meg a gólok sorát a Lego FC elleni 4-0-as végeredménnyel zárult összecsapáson. A Döcös a folytatásban is igen gólképesnek bizonyult, előbb a VÁLASZ FCF-t ellen nyertek ugyancsak 4-0-ra, majd a Dunaszerdahelyt is 3-1-re verték, így simán lettek csoportelsők. A második helyen a VÁLASZ FCF, harmadikként, pedig a Lego FC várhatja a keddi folytatást.

Négycsapatos női torna is a programba került, az őszi szezont az NB II Nyugati csoportjának 4. helyén záró Videoton FC felnőtt, és U 15-ös, valamint az FC Baracs, és a Vasas Femina Székelyudvarhely gárdáinak részvételével. Itt végül a Horváth Gábor által irányított Vidis felnőttek harcolták ki veretlenül az első helyet.

- Remek alkalom arra, hogy megszabaduljunk az ünnepekben felszedett feleslegtől, és nem utolsó sorban a gyerekek is jól kiugrálhatják magukat. – mondta Balogh Balázs, a Gárdony VSC elnöke. A sportvezető – aki „civilben” a Lánchíd Rádió sportriportere azt is elárulta, hogyha úgy adódik, akkor ő is pályára lép, méghozzá a Médiaválogatottban a Színészválogatott elleni közéleti gálameccsen. Ne feledjük, hogy a foci mellett több kiegészítő programmal is szolgáltak a szervezők, így, ha valaki az ingyenesen igénybe vehető dartsot megunta kipróbálhatja a jógát, vagy éppen a zumbát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!