Foci

2015.03.31. 18:44

Gólgazdag mérkőzésen a Fradi másodszor is legyőzte a Csákvárt

Csákvár - A labdarúgó Magyar Kupa nyolcaddöntőjének a visszavágóján az NB II-es Aqvital FC Csákvár Magyarország legnépszerűbb csapatát, a Ferencvárost fogadta. A továbbjutás már az Üllői úton eldőlt, hiszen a Fradi 5-0-ra nyert, s idegenben is győzött.

Matók János

Aqvital FC Csákvár - Ferencváros 0-5 (0-3)

Csákvár, 800 néző. Vezette: Oláh (Horváth, Takács).

Aqvital FC: Gelei Wild (Fényes), Hajdú, Dulló, Köntös Bakos (Kocsis), Domján (Oldal), Molnár Cs. Molnár T., Mihály, Varga. Vezető-edző: Toldi Gábor.

Ferencváros: Jova Csillus (Zsivoczky), Nalepa (Busai), Batik (Dilaver), Bönig Csukics, Kukuruzovics Nagy Dominik, Gyömbér, Nagy Dániel Ugrai. Vezetőedző: Thomas Doll.

A helyi viszonyokhoz képest óriási biztonsági készültség mellett került sor a visszavágóra: soha ennyi rendőr és biztonsági őr nem volt a létesítményben, és annak környékén. Mindez a Fradi fanatikusai miatt volt így, talán a jobb félni, mint megijedni tétel alapján. Három kamera csak őket pásztázta, s nem véletlen, hiszen a kerítésen kívül többen voltak, mint akik szurkolói kártya birtokában jegyet vettek, s a nézőtéren foglaltak helyet. Ahogy az várható volt, Thomas Doll a teljes kezdőcsapatát a Puskás Akadémia elleni pénteki bajnokira tartalékolta, miként ezt tették a hazai szakvezetők, Bognár György és Toldi Gábor is, miután az Aqvital FC pénteken a Ceglédet fogadja, a kiesés elkerülése szempontjából roppant fontos összecsapáson. Kellemetlenül hűvös, és esős volt az időjárás, de a pályára nem lehetett panasz, köszönhetően a helyiek mindenesének, Krasztina Bélának. A Fradi kezdte a visszavágót az özönvíz szerű égi áldásban, a hazaiak azonnal letámadták a zöld-fehéreket. Az első helyzetet a 10. percben láthattuk, Nagy Dániel veszélyes lövését piszkálta szögletre Gelei. Aztán a hazai kapus a 15. percben Ugrai sarokra tartó lövését hárította. A Fradi uralta a játékot, ám a 22. percben Jovának volt munkája, Mihály fejéről öklözte ki a labdát. A 23. percben újra Nagy Dániel tüzelt 16 méterről kapura, a labda a kapuvason csattant. A 27. percben már vezetett a Fradi, Kukuruzovics 19 méterről ballal, a bal alsó sarokba lőtt, 0-1.

A 33. percben, egy szöglet után Csukics 6 méterről azt is megnézhette, hogy hova lője a labdát, 0-2, egymásra vártak a hazaiak.

A 44. percben kontrázott a Fradi, s ennek végén Nagy Dominik 16 méterről lőtte a labdát a kapuba, 0-3.

Az 53. percben már a 4. gólját szerezte a Fradi, Ugrai vette be a hazai kaput, 0-4.

A kerítésen kívüli fanatikusok ekkor már valódi lelátói hangulatot teremtettek, miközben Kubatov Gábor Fradi elnök tudtára adták, hogy itt a tábor. A 62. percben óriási hazai helyzet maradt ki: Mihály labdát szerzett, majd Varga elé tálalt, aki ezer százalékos ziccerben Jovát találta telibe. És ekkor a felszabadult hazaiak is elkezdtek focizni, de például Molnár Cs. fejesét Jova bravúrral védte, míg a túloldalon Busai centikkel lőtt el az üres kapu előtt keresztbe. A 76. percben ismét Gelei hibázott, s ezt Nagy Dominik már kihasználta, 0-5.

Bár a találkozó végén volt még lehetősége a hazai csapatnak, a szépítő találatot nem sikerült begyötörni Jova kapujába. A Fradi kettős győzelemmel, 10-0-as gólaránnyal jutott be a legjobb négy közé, de a hazaiaknek sem kell szégyenkezniük.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!