Foci

2014.11.28. 20:15

Kimaradt ziccerek, nem bírt egymással a DPASE és a Honvéd

Dunaújváros - Az NB I-es labdarúgó-bajnokság 16. fordulójának a nyitányán, az első tavaszi mérkőzésen a lendületben lévő Dunaújváros PASE a Budapest Honvéd csapatát fogadta.

Matók János

Felfelé szálló ágban várta a Honvéd elleni meccset a Dunaújváros PASE, hiszen a legutóbbi 5 találkozójából hármat megnyert, egyszer döntetlenezett, s csak egyszer hagyta el vesztesként a pályát. Hazai környezetben beszámítva az egy fehérvári összecsapását is pedig veretlen volt péntekig Dobos Barna sportigazgató csapata. Mindezek a DPASE esélyeit növelték, már csak azért is, mert a Budapest Honvéd idegenbeli mérlege katasztrófális: 8 mérkőzésen két döntetlen és hat vereség volt a mérleg, a 3-14-es gólarány mellett. Nem véletlen, hogy az újvárosiak egyértelműen a 3 pont megszerzésében bizakodtak. Miként Salamon Miklós is, akit 40. születésnapja alkalmából köszöntöttek a kezdés előtt. Aztán az egykori bajnok is azt látta az első 20 percben, hogy a fővárosiak nem hajlandók eljátszani az áldozati bárány szerepét, teljesen egyenrangú partnerek voltak. Sőt, több gólveszélyes helyzetük is volt, Godoy be is vette Nagy kapuját, de az asszisztens a hazaiak szerencséjére tévesen lest jelzett. Persze, a hazaiak előtt is voltak lehetőségek, ám például a legnagyobbat Zsótér kihagyta, míg Petneházi helyzeténél Kemenes hárított szögletre nagy bravúrral. A lefújás előtt viszont Nagynak kellett pontosan zárni a szöget Prosser veszélyes lövésénél. Gól nem született, a döntés így a második félidőre maradt.

A játékrész elején inkább a hazaiak domináltak, Böőrék veszélyesebben is játszottak, mint a vendégek, de a befejezések nem sikerültek. Nagyon úgy tűnt, hogy csak egy gól dönti majd el a 3 pont sorsát, s ezt bármelyik csapat megszerezheti. A 65. perc környékén beszorult kapuja elé a Dunaújváros, a Honvéd zsinórban 4 szögletet végezhetett el, de ezek nem jártak eredménnyel. A túloldalon Böőr került helyzetbe, de lövése elkerülte a kaput. Aztán a 80. percben Bobál lábában volt a gól, de Nagy bravúrosan hárított, amit Baráth fejesénél is megismételt. Ezt bizony megúszták a hazaiak.

A hátralévő időben, majd a hosszabbításban már nem született gól, így maradt a jogos döntetlen. Nagy lehetőséget hagyott ki a Dunaújváros PASE csapata.

Dunaújváros PASE - Budapest Honvéd 0-0

Dunaújváros, 1500 néző. Vezette: Iványi Zoltán (Theodoros, Kormányos).

Dunaújváros PASE: Nagy G. Villám, Farkas, Sárközi, Csehi Lázár Petneházi, Böőr, Nikházi Zsótér, Orosz. Sportigazgató: Dobos Barna.

Budapest Honvéd: Kemenes Ikenne-King, Baráth, Kosnic, Vidovics Vécsei, Godoy, Hidi, Holender Prosser, Youla. Vezetőedző: Csábi József.

Csere: Zsótér helyett Thiago, Böőr helyett Doudek, illetve Holender helyett Bobál, Prosser helyett Czár.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!