Foci

2015.03.01. 18:15

Megye I.: hat góllal rajtolt a bajnokaspiráns

Székesfehérvár - Az Iváncsa gólparádéja mellett szoros csatákkal kezdték a tavaszt a Viszló Trans Megyei I. osztályú labdarúgó bajnokság csapatai a 16. fordulóban.

Ferencz Balázs

Martonvásár- Ercsi 1-0 (0-0) 100 néző, V.: Jakab Z.

Martonvásár: Szabó G. Udvaros, Elek, Kővári F., Szilágyi I. Hermann, Nnorom Kenneth, Bajor B., Szigeti A.- Bozsó (Hernádi), Magyar B.. Vezetőedző: Patkós Csaba.

Ercsi: Hodula Cseppen, Szeles (Lakatos J.), Farkas J., Kővári L.- Nagy B. (Ivacs G.), Varga K., Drapcsik, Flórián Kovács P. (Tancsik), Sárdi G. (Tamon J.). Edző: Hargitai László.

Gól: Bajor B. (60.).

Jók: Nnorom, Bajor, Szigeti, illetve Drapcsik.

A mély talaj megfogta a játékosokat, az első félidőben a kapuk nem forogtak veszélyben. Egy-két helyzetnél tovább egyik csapat sem jutott. A második félidőben mezőnyfölényt harcolt ki a hazai csapat, amit a 60. percben Bajor váltott gólra, 1-0. Megélénkült a mérkőzés, Kenneth Nnorom a kapufát találta el, míg Szilágyi a kifutó Hodula felett átemelte a labdát, de az üres kaput már nem találta el, maradt az 1-0. Küzdelmes mérkőzés volt amit a kiosztott hét darab sárga lap is jelez.

Dunafém-Maroshegy- Iváncsa 0-6 (0-2)

Csákvár, 50 néző,

Vezette: Hajdu Balázs.

Dunafém: Skultéti A. Balogh T., Bernáth T., Trampler, Gelencsér T.- Pálinkás, Samu, Dopuda, Andrási (Skultéti L.) Tóth B. (Suhaj), Gárber L. Edző: Gelencsér Tibor, Pongrácz Gábor.

Iváncsa: Boldog Balogh L., Aradi (Barics), Facskó J. (Schäffer), Sinka Jankovics, Márki D. (Fodor G.), Berényi B., Csikesz P. (Gulyás-Kovács) Nagy A., Bartha T. (Kamocsa P.). Vezetőedző: Miskovicz Bálint.

Gól: Bartha T. (15.), Márki (38., 48.), Balogh L. (53.), Schäffer (60.), Jankovics (86.). Jók: senki, illetve Márki, Sinka, Nagy

A két csapat játéktudása között osztálykülönbség volt. A vendégcsapat a mérkőzés folyamán végig fölényben futballozott. A hat találatból négy pontrúgás után született. A mérkőzést követően az iváncsai játékosok két kanállal ehettek a jól megérdemelt prémium vacsorából.

Mezőfalva -Bicske 2-1 (2-1) 150 néző, V.: Wittner J.

Mezőfalva: Papp Z. Cséplő K., Bozóki, Nagy D. (Mekota), Balázs S. Huber, Benczik Zs. (Rabijász D.), Váradi (Balogh I.), Bartus Sági R., Boros B.. Vezetőedző: Masinka László.

Bicske: Zabos Pozsgai, Radics, Németh Zs., Szabó B. Komáromi, Megyesi L., Molnár A., Vörös Z. (Oláh A.) Oláh K., Máté D.. Vezetőedző: Gyimesi László.

Gól: Boros B. (3.), Sági R. (8.), illetve Molnár A. (20.).

Jók: az egész hazai csapat, illetve Megyesi, Molnár A.

Remek iramban kezdett a Mezőfalva, és hamar gólnak örülhetett a közönség. Huber indította a félpálya magasságából Boros Benjamint, aki a kapus előtt a hosszú sarokba küldte a labdát, 1-0. A bicskei csapat még fel sem ébredt az első stresszből, máris újabb találat zörgette a vendégek hálóját, Ezúttal Balázs beadását Sági Roland fejelte be, 2-0. A két gólra csak a huszadik percben jött válasz. Molnár Attila támasztotta fel a bicskei reményeket, 2-1. A szünet előtt tizenegyeshez jutottak a hazaiak, de Bartus a kapu fölé bombázott. A pihenő után mindkét oldalon adódtak gólveszélyes helyzetek, de a végeredmény már nem változott.

Szár- Sárszentmiklós 1-2 (0-1) Szár, 100 néző. Vezette: Wehovszky Gergő.

Szár: Szabó D. (Sztányi B.) Mecséri D., Fenyvesi V., Juhász A., Mérten Nyitrai R., Fenyvesi Sz., Haász J., Pechinger (Iváncsik) Krautszíder, Rada G.. Vezetőedző: Lacza Albert.

Sárszentmiklós: Deák M. Nagy K., Gráczer Bence, Kőkuti, Hegedűs Lajtos, Tóth Zs., Bezerédi Á. (Gráczer Bálint), Togoi V. Cosmin (Rozsos) Majláth H. (Németh K.), Krajcsovics P. (Nagy Á.). Vezetőedző: Sárai György.

Gól: Rada (80.), ill. Tóth Zs. (41.), Krajcsovics (83.).

Jók: Szabó D., Pechinger, Nyitrai, illetve Deák, Krajcsovics, Tóth Zs.

A 2. percben Bezerédi lövését védte Szabó a tervekkel ellentétben mégis Száron rendezett meccsen. A 14. percben Haász passza után Nyitrai kicselezte Hegedűst, de lövését Deák magabiztosan fogta. A 18. percben egy formás vendégakció végén Tóth lövése a kapufát súrolva hagyta el a játékteret. A 41. percben Krajcsovics cselezgetett az alapvonalnál, visszagurítását Tóth kapura küldte, ami Mecsérin irányt változtatva a hálóba vágódott, 0-1. A 42. percben Mérten-Rada-Mérten volt a labda útja, a lövést Deák bravúrral szögeltre ütötte. A 64. percben Fenyvesi Sz. beadása után Haászhoz került a labda, lövésébe belevetődött Kőkuti. A 80. percben Fenyvesi Szabolcsot kilökték a vendégvédők a labda alól a 16-oson belül, a megítélt büntetőt Rada magabiztosan értékesítette, 1-1. A 83. percben Majláth végigvitte a labdát a pálya baloldalán, a hazai védők nem tudták megállítani, beadását Krajcsovics négy hazai védő asszisztálása mellett a kapuba lőtte, 1-2. A szerencsésebb vendégcsapat elvitte a három pontot.

Polgárdi Vertikál -Tordas 1-0 (0-0) 200 néző.

Vezette: Nagy Károly

Polgárdi Vertikál: Kiss N. Csizmadia G., Farkas D. (Hencz), Borbás L., Hart Jámbor, Csizmadia Sz., Nyakas I., Tóth P. (Megyeri) Kosztolányi, Andrasek Zs. Vezetőedző: Beszédes Sándor.

Tordas: Heim Mezei, Németh J., Kőszegi A., Szép A. Endrefalvi E., Takács Gy. (Fagyal), Bajzát, Endrefalvi T. Márkus R., Szmok. Vezetőedző: Csillag Szilveszter.

Gól: Andrasek Zs. (49.).

Kiállítva: Csizmadia G. (80.). Jók: Hart, Borbás, Jámbor, Andrasek, illetve Heim, Németh A.

Küzdelemből, párharcokból nem volt hiány, ellenben a tudatos technikai megoldásokban gazdag játék mindkét fél részéről elmaradt a Polgárdi és a Tordas találkozóján. Nem a játékosok hibájából történt mindez, hanem a pálya talaja volt alkalmatlan a játékra. Az első félidőben mindkét oldalon adódtak helyzetek, talán egy kis odafigyeléssel gólt is szerezhetett volna a hazai csapat. A másodikjátékrész elején egy jól elvégzett szöglet után az új szerzemény, Andrasek Zsolt leleményességének köszönhetően a Polgárdi csapata megszerezte a vezetést, 1-0. Ezután a vendégcsapat agresszívabban kezdett játszani és a sok megvívott párharc eredményeként Csizmadia Gergő megkapta a második sárga lapját, így idő előtt távoznia kellett a pályáról. Az utolsó negyedórában a Tordas kapkodó játékkal futott az eredmény után, de ez nem hozott eredményt a vendégek számára. Így Polgárdi együttese megérdemelten gyűjtötte be a három bajnoki pontot. A játékvezetői hármas kitűnően látta el a feladatát.

Dunaújváros PASE II -Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő 1-2 (1-1)

50 néző, V.: Altorjay Á.

Dunaújváros: Moldován Szabó Cs., Salamon M., Fogas, Pekker Szauter, Cziklin (Dorogi), Harsányi (Szili Z.), Szili Sz. Sziládi, Nagy R. Vezetőedző: Bakos Zsolt.

Gárdony: Wittner M. Léki, Pápai, Janovics, Pribék Kummer M., Lendvai, Nagy D. (Kiliti), Hushegyi Bognár Gy. (Zimmermann), Nagy Á. (Sowunmi A.). Vezetőedző: Zimmermann Tamás.

Gól: Nagy R. (13.), illetve Nagy Á. (37.), Sowunmi A. (87.).

Jók: Szauter, Nagy R. illetve Nagy Á., Sowunmi, Janovics, Kummer M.

Az elején nagyon sokat futó dunaújvárosiak játékosok, és domináltak a mérkőzésen, ráadásul egy védelmi hibát követően a vezetést is megszerezték Nagy R. révén. Nem esett össze azonban a Gárdony, Bognár György remek kiugratásával Nagy Á. Salamont lefutva a jobb alsóba gurított, 1-1. A jó iramú második játékrész végén egy beadás után Sowunmi ballal lőtt, a labda a felső lécet érintve pattant a hálóba, 1-2.

Puskás FC II -Kisláng 2-2 (0-2) 150 néző, V.: Szabó J.

Puskás FC II: Mikola Heitler, Jónás (Beke), Szabó D., Szoldáth D. Gálos Z., Hajdú, Horváth Á., Nitti K. Gajdos G., Tóth A (Gulyás G.). V.edző: Sipos Zoltán.

Kisláng: Juhász P. Lévai, Árki, Rehák, Willerding B. Juhász M. (Kókány Zs.), Komlós R., Simon I., Juhász J. (Dudar K.) Dudar E. (Kolonics), Willerding Zs. (Balogh Z.). V.edző: Rehák Viktor.

G.: Hajdú (69, 72), ill. Simon (17), Willerding Zs. (21)

Kiállítva: Horváth Á. (75.)

Jók: Hajdú, Gajdos, Nitti, illetve Willerding Zs., Juhász P., Juhász M., Lévai.

Az első félidőben meddő volt a Puskás mezőnyfölénye, ráadásul a Kisláng egy tizenegyesből, valamint egy kontratámadásból kétgólos előnyre tett szert. A találkozón érhetően feszült hangulat uralkodott, hiszen egy hazai győzelem esetén a két csapat helyet cserélt volna a tabellán. A vendégek kontrákra építették játékukat, és stabil, kulturáltan agresszív futballjukkal az első félidőben őrizték előnyüket. Aztán fordulás után a felcsútiak domináltak és 0-2-ről pontot mentettek, és a végén talán a Puskás együttese volt esélyesebb a győzelemre. 2-2-es állásnál az egyébként remekül mozgó Nitti például kapufát rúgott, és egy ziccert is elpuskázott.

Mór–Velence Bericap 2-2 (1-1)

150 néző, V.: Rózsa J.

Mór: Kiss M. – Bátki, Hahn G., Handl (Nagy M.), Tar B. – Kaszás, Németh B., Klémán P., Osgyán M.(Elek R.) – Petruska D., Mayer. V.edző: Horváth Zoltán.

Velence Bericap: Puhnyák – Dukon, Kanyó, Berczi (Király P.), Totsche (Knausz T.) – Kovács K., Galaczi J., Ambrus, Király J. – Szalai P. (Kardos), Gál D. (Csikesz Z.). Vezetőedző: Pavlik József.

Gól: Petruska D. (17., 60.), illetve Dukon (22.), Tar B. (öngól) (80.).Jók: Petruska, Németh B. illetve Dukon, Király J.A tabella 2. és 3. helyezettjének presztízsmérkőzését a vendégek kezdték jobban, a 12. percben Ambrus veszélyeztette a móri kaput, majd egy percre rá Kanyó fejelt a jobb alsó sarok mellé. A hazaiak a 17. percben góllal ocsúdtak, Németh B. gyorsan elvégzett szabadrúgással Petruskát hozta helyzetbe, aki Puhnyákot átemelve szerzett vezetést a hazaiaknak, 1-0. Négy perccel később egalizált a vendégcsapat, Dukon szabadrúgását nem tudta hárítani a móri hálóőr, 1-1. A 26. percben az előrehúzódó Hahn lövését követően a kapufa sietett a vendégek segítségére. A második játékrészben a hazai csapat nagyobb sebességre kapcsolt, melynek eredményeként a 60. percben Németh B. baloldali beadását a hosszún ékező Petruska bólintotta a kapu jobb oldalába, 2-1. Ismét Németh B. volt a főszereplő a 76. percben,  jobb oldali szögletét a vendégkapus csak a keresztléc segítségével tudta menteni. A 80. percben Király P. „kezezésgyanús” szituációt követően kapu elé belőtt labdája a menteni igyekvő Tar „segítségével” a móriak kapujában landolt, 2-2. A végén Petruska hagyta faképnél védőit, de ajtó-ablak helyzetben a rövid sarok mellé bombázta a meccslabdát.

Tudósítók: Gutyina Attila (Martonvásár), Mézner László (Mór), Gelencsér Tibor (Maroshegy), Beszédes Sándor (Polgárdi), Horváth László (Mezőfalva), Lacza Albert (Szár), Sipos Zoltán (Felcsút), Balogh Balázs (Dunaújváros). Összeállította: Ferencz Balázs




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!