Foci

2015.10.08. 14:54

Megye I.: alapvetően minden vezetőedző bizakodó, de legalábbis realista

A 10. fordulóra készülődnek a csapatok Fejér megye első osztályú labdarúgó bajnokságában. A hétvégi párosításokról a hazai csapatok vezetőedzőit kértük meg egy kis esélylatolgatásra.

Szupkai Gábor

2015. 10.10., szombat, 14:30

Ercsi (6.) – Polgárdi Vertikál (15.)

Gróf András, az Ercsi vezetőedzője:

– Az utóbbi mérkőzések formája alapján azt hiszem, joggal várom a csapattól a győzelmet, persze ezzel cseppet sem szeretném lebecsülni hétvégi ellenfelünket. Nagyon jól tudjuk, hogy ami kötelező, néha nagy nehézséget tud okozni, és ezek a váratlan vereségek fájnak a legjobban. Ennek ellenére is csak a három pont megszerzését tartom elfogadhatónak, amivel megerősítenénk a helyünket. Remélem, a mai edzésen senki nem sérül meg és akkor a legerősebb csapatot küldhetem csatába.

Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő (5.)–Mezőfalva (9.)

Zimmerman Tamás, a Gárdony-Agárdi Gógyfürdő vezetőedzője:

– Mindenképpen győzelmet várok, és ami nagyon fontos, jó játékkal. Az előző mérkőzésünkön a Bicske ellen az utóbbi hiányzott, de ott csak és kizárólag a három pont megszerzése volt a célunk. Hétvégén viszont sokkal koncentráltabb és pontosabbak kell legyünk, és leszünk is, Ez nem túlzott magabiztosság részemről, hanem önbizalom, amit a csapatnak is éreznie kell. Márcsak azért is, mert várhatóan a könnyebb sérültek mind felgyógyulnak, nem kell nélkülöznöm senkit, így nem lehet majd kifogásokat keresni.

2015.10.11., vasárnap, 14:30

Sárszentmiklós (3.)–Bicske (16.)

Sárai György, a Sárszentmiklós vezetőedzője:

– Nem szeretnm, ha mi lenni a legnagyobb balfácánok, akik csak legyintenek, hogy csak a Bicske az ellenfél, ez a meccs már a zsebben. Nem engedhetjük meg magunknak, hogy megtévesszen minket a jelenlegi helyezésük, mert az bizony csalóka. Nem tagadás, jó passzban vagyunk, négy mérkőzést nyertünk zsinórban, és ezt szeretnénk minél tovább tartani. Az biztos, hogy ha sikerülne a téli szünetig kitolni ezt, akkor szobrot emelnek a csapatnak Sárszentmiklóson, Persze nem ez az elsődleges cél, mindig csak a legközelebbi célpontot nézzük, és az most a Bicske, akiket hazai pályán le kell győznünk. Még akkor is, ha lesznek hiányzóink munkahelyi problémák miatt. Ami viszont nagy öröm, hogy az ifik közül két tizenhat éves játékos, Sükösd Gergő és Horváth István a felnőtt csapattal dolgozik, így tovább fiatalítjuk az amúgy sem vénemberektől nyüzsgő keretünket. Remélem, a hétvégi mérkőzés úgy alakul, hogy mindkettőjüket pályára tudom küldeni.

Pusztavám (14.)–Velence FQL System

Kocsis Jenő, a Pusztavám vezetőedzője:

– Csak és kizárólag a tisztes helytállás, a túlélés lehet a célunk a hétvégén. de természetesen megpróbáljuk a lehetetlent, ám a realitásokat nézve abszolút nem mi vagyunk az esélyesek. Persze hazai pályán eddig nincs szégyellnivalónk, felvettük a versenyt mindenkivel, és kis szerencsével, jobb erőnléttel már több pontunk lehetne. Létkérdés lett volna az előző fordulóban nyernünk a Szár ellen, de legalább nem kaptunk ki. Sajnos tartós sérültünk is van kettő, őket a fiatalok közül pótoljuk, múlt héten is jobb oldali védőt játszott egyikük. Viszont a hétvégén ő is hiányozni fog főiskolai tanulmányai miatt, így ismét változtatnunk kell. De az a célunk, hogy bebizonyítsuk, csak helyi játékosokkal is ott lehet valaki az első osztályban. Én már látom a fényt az alagút végén, és meggyőződésem, hogy tavaszra összeáll a csapat és elérhetjük a célunkat, a bennmaradást.

Szár (12.)–Mór (4.)

Lacza Albert a Szár vezetőedzője:

– A legutóbbi mérkőzésen két pontott vesztettünk a Pusztavám ellen azzal, hogy nem sikerült gól lőnünk. Ezeket az elhullajtott pontokat kell minél előbb visszaszereznünk, bár ez a Mór ellen nagyon komoly feladat lesz. Hétvégi ellenfelünk sokkal erősebb, de természetesen nem fehér zászlót lengetve megyünk fel a gyepre, nem lehet más a célunk mint pontot, vagy pontokat kell szereznünk. Gondolom nem csak nálunk probléma, de két játékosom munkahelyi elfoglaltság miatt nem áll majd rendelkezésemre, viszont a helyettük pályára lépőkben ott a potenciál, most bizonyíthatnak, és én bízom benne, hogy meg is mutatják, lehet rájuk számítani.

Iváncsa (2.)–Sárosd (13.)

Miskovicz Bálint, az Iváncsa vezetőedzője:

– Mindig nagy csatákat vívunk a Sárosd ellen, nem szabad őket félvállról venni, lebecsülni, abból baj lehet. Célunk egyértelműen a bajnoki cím, és az az egy, Martonvásár elleni vereségünk még jókor jött pofon volt, mert észbe kaptunk, és utána két rangadót is kapott gól nélkül sikerült megnyernünk. A móri kezdőcsapaton kényszerből egy helyen változtatnom kell, mert sajnos Nagy Attila kisebb sérülése miatt szólt, hogy vasárnap nem tud játszani, de már összeállt a fejemben, hogy kivel pótoljam.

Martonvásár (8.)–Lajoskomárom (11.)

Patkós Csaba, a Martonvásár vezetőedzője:

– Jól kezdtük a bajnokságot, de aztán sajnos szétestünk. Sok a sérült, eltiltott játékosunk, és bevallom, a hozzáálláson is lenne mit javítani. Elég kevés játékosnak tartom néha az edzéseket, mert szerintem az nem normális állapot, ha három vagy négy ember van ott a tréningen. Persze ebben benne van a sok sérült is, vannak hiányzók a védelemben és a támadósorban is, akik ráadásul alapembernek számítanak. A középpályán pedig még eltiltás is nehezíti a dolgunkat, ám mindezek ellenére bizakodó vagyok. Főleg azért, mert ugyan működésileg a mezőny második feléhez tartozunk, de a játékosállományunk az első hatban van véleményem szerint. Én ide is várom a csapatot, ezt viszont csak és kizárólag győzelmekkel lehet elérni, ezért nem is lehet más a célunk mint vasárnap fél öt tájékán győztesen levonulni a pályáról.

Puskás FC Kft. III. (10.)–Tordas (7.)

Sipos Zoltán, a Puskás FC Kft. III. vezetőedzője:

– A múlt héten elért győzelemnek köszönhetően vidám, jó hangulatban készülünk az újabb három pont begyűjtésére. A hétközi edzéseken is remek munkát tudtunk végezni, és az sem elhanyagolható, hogy egy nagyon jó közösség alakult ki itt nálunk, nem nagyon szoktam tizenkét embernél kevesebbet látni a tréningeken. így minden adott ahhoz, hogy jól sikerüljön a hétvége, és akár az egész bajnoki szezon, Nem tudjuk mennyire alakult át a tavalyi Tordas, akiknek ismertük az erényeit, és esetleges hibáit is. Azok alapján egy határozottan kemény, férfias mérkőzésre számítok. Eltiltott játékosunk nincs, egy olyan fiatal sérültünk van, akit folyamatosan igyekszünk beépíteni a csapatba, Persze ebben a hűvös őszi időben akár vasárnap reggel is érkezhet a telefonhívás, hogy valaki belázasodott. Volt már ilyenre példa, és sajnos elkerülhetetlen, hogy előforduljon ilyesmi.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!