Foci

2015.02.27. 17:38

Igazi értékmérő rangadóval kezdi a tavaszt a Videoton Győrben

Székesfehérvár – Rangadóval nyitja az OTP-Bank Liga NB I-es labdarúgó bajnokság tavaszi etapját a Videoton FC. A fehérváriak vasárnap 16.30-tól Győrben vizitálnak.

Ferencz Balázs

Joan Carrillo Milan nem izgul. A bajnoki tabellát 17 mérkőzés után nyolcpontos előnnyel vezető Videoton FC vezetőedzője bízik az elvégzett munkában, a csapat rengeteget készült a 18. fordulóbeli Győri ETO FC elleni mérkőzésre.

– Óriási rangadó lesz, a Győr jó játékosokból áll és jó csapat, de ha ezt én, vagy bárki más „túlizgulná", annak nem lenne jó üzenete. – fogalmazott Joan Carrillo. – Nyugodt vagyok, mert maximálisan felkészítettük a csapatot.

Nem lehetett könnyű dolga a Vidi szakmai stábjának, hiszen a tabella kilencedik helyén álló Győr teljesen átalakult a télen. Közel húsz játékos távozott a Rába partjáról, az új vezetőedző, Miriuta Vaszile pedig a saját koncepciójába illő friss igazolásokkal töltötte fel a keretet.

Kees Luijckx (j) 2 és fél éves szerződést kötött a Videoton FC klubigazgatójával, Burcsa Győzővel. Fotó: www.vidi.hu

Azonban nem csupán a vasárnapi ellenfél házatáján lengett az öltözőajtó. A piros-kékeknél Rémi Maréval, és Mirko Ivanovszki minőségi igazolásoknak tűnnek, de beilleszkedésük és a csapatba építésük kemény munkát igényelt. Ráadásul a fehérváriak legújabb szerzeménye, a holland élvonalban mintegy 200 mérkőzést játszó, védőként és védekező középpályásként is bevethető Kees Lujickx csak péntek délelőtt ismerkedett a Sóstói Stadionnal.

– Nagyon örülök, hogy sikerült megállapodnunk a Videoton FC vezetőivel. Részemről a döntésben nagyon komoly szerepe volt annak, hogy a csapat a bajnoki címért játszik. Az is nagyon imponáló volt, hogy a klub vezetői Angliába is képesek voltak kiutazni hozzám azért, hogy meggyőzzenek, érdemes idejönnöm. – mondta a klub hivatalos honlapjának a 29 éves holland védő, aki az AZ Alkmaar, az Excelsior, az ADO Den Haag, a NAC Breda, a Roda és a görög Niki Volos együtteseiben futballozott és részt vett a 2008-as pekingi olimpián is.

– Egy olyan játékost sikerült leigazolnunk, aki minden szempontból megfelelt a kritériumrendszerünknek. Kiemelkedő fizikai adottságokkal rendelkezik, és nem volt komoly sérülése profi karrierje során. Kees Luijckx-ot már a nemzetközi kupaszereplésre való felkészülés jegyében igazoltuk. Remélem, sokat segít majd a céljaink elérésében. – vélekedett a labdarúgóról Burcsa Győző, klubigazgató.

Kees Luijckx a Győr elleni derbin még nem játszhat, és ugyancsak a lelátóról kénytelen szemlélni az eseményeket az ETO Parkban a piroslapos eltiltását töltő Stopira és Sándor György, valamint a sárgalapos Vinicius. Maréval bemutatkozására így nagy az esély.

– Még mindenképp időre van szükségük az új játékosoknak, hogy felvegyék a ritmust és maximálisan beilleszkedjenek a mi játékstílusunkba. – beszélt a télen érkezőkről Joan Carrillo. – A játékunk nagyon összetett, a játékosoknak egymásra is nagyon oda kell figyelniük. Azt nem szabad elfelejteni, hogy az új játékosoknak egy olyan csapatba kell beilleszkedniük, amely az őszi szezonban összesen hat gólt kapott. Egy ilyen védelembe belépni úgy, hogy otthonosan mozogva benne a játék részese legyen egy labdarúgó, az egy borzasztó kemény feladat. Keményen dolgoznak a srácok azért, hogy elérjék ezt a szintet, de nincs hiányérzetem.

A felkészülés során rendkívül erős csapatokkal vívott szoros csatákat a Vidi, és talán ebből adódott a támadójáték gólszegénysége.

– A legfontosabb, hogy sok helyzetünk legyen, és a Dinamo Kijev, vagy a CSZKA Moszkva ellen számos helyzetet dolgoztunk ki. Rendkívül fontos, hogy minél többet kell birtokolnunk a labdát, és ezzel sem volt probléma a nagyon nehéz ellenfelekkel szemben sem. Sokkal több helyzetünk volt, mint a Dinamonak, vagy a CSZKA-nak. Ennek ellenére valóban nem rúgtunk sok gólt, de ha a helyzetek megvannak, akkor a gólok is jönnek majd.

Győrben győzelmi reményekkel készülnek a Videoton ellen, ugyanis az utóbbi három és fél évben a zöld-fehérek képtelenek voltak otthon felülmúlni a Vidit. A két együttes 95. derbije után Carrillo-mester is elsősorban a diadallal lenne elégedett.

– Tudom, hogy minden mérkőzést nem lehet megnyerni. Ha jól játszunk, és a csapat úgy teljesít, ahogy én szeretném, azzal már elégedett leszek. Nem ezen az egy mérkőzésen múlik, hogy a bajnokságot hogyan fejezzük be. A három pont miatt is fontos lenne nyernünk, de a remek szurkolótáborunk miatt is. Kifejezetten miattuk is szeretném, ha sikerülne győznünk vasárnap!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!