Foci

2016.03.18. 15:18

Izgalmas lehet a házi derbi - A Puskás AFC élet-halál harcot vív a pontokért, a Videoton FC előrelépne

Felcsút - Az OTP Bank Liga NB I-es labdarúgó bajnokság 26. fordulójában megyei rangadót vív a Puskás Akadémia FC és a Videoton FC csapata.

Ferencz Balázs

Nem is olyan régen randevúzott egymással a megye két élcsapata, a Puskás Akadémia FC és a Videoton FC, s máris újra összecsaphatnak a Pancho Arénán osztozó együttesek. A Vidi egyre inkább belakja a felcsúti stadiont, így a Puskás Akadémia már korántsem bízhat oly nagyon a hazai pálya előnyében. Pláne annak tudatában, hogy a PAFC még soha nem nyert meccset a Vidivel szemben. A két alakulat eddig hatszor találkozott az élvonalban, a fehérváriak öt meccset nyertek, a Puskás csupán egy pontrablásra volt jó. A felcsútiak bosszankodhattak legutóbb is, Feczesin Róbert a 95. percben talált a kapuba, azzal nyert a piros-kék egylet 1-0-ra, s maradt pont nélkül a Puskás. Pedig Robert Jarni együttesének nagy szüksége van a pontokra, hiszen közel áll a kieső zónához.

Feczesin Róbert (a labdával) számtalan helyzetet hagyott ki a két csapat legutóbbi meccsén, majd a ráadásban győztes gólt fejelt
Fotó: puskasakademia.hu/Takács József

- A két klub egymás elleni mérkőzései mindig különleges, parázs ütközettel szolgálnak a szurkolók számára. Reméljük ezúttal sikerül meglepetést okozni, és jó játékkal legyőzni a székesfehérváriakat - tekintett előre a felcsúti mester, Robert Jarni. - Önmagunk és a szurkolóink számára is bizonyítanunk kell, hogy a mutatott játékban és az eredményesség tekintetében is több van bennünk. A győzelem megszerzésére törekszünk. Kemény ütközetre számítok, bár bízom benne, hogy a végjáték ezúttal kedvezően alakul számunkra - vélekedett a horvát szakember, aki az eltiltott Dmytro Lopa játékára nem számíthat a szombaton 15.30 órakor kezdődő mérkőzésen.

A Videoton FC 38 ponttal a tabella ötödik helyén áll. Tizenkét idegenbeli meccséből hármat megnyert, kilencet elvesztett idén. Tavasszal felemás teljesítményt mondhat magáénak a Vidi, 2016-ban két győzelem, két döntetlen és két vereség a mérleg.

- Érdekes mérkőzés lesz, mindkét csapatnak bőven van motivációja. Nekünk is nagyon kellenek a pontok, hiszen vissza szeretnénk kapaszkodni a dobogóra, ehhez pedig minden egységre szükségünk van - fogalmazott a felcsúti, a változatosság kedvéért most idegenbeli fellépés előtt Horváth Ferenc, a Videoton FC vezetőedzője. - Bízom benne, hogy az én csapatomban lesz erősebb a vágy arra, hogy elérje a kitűzött célokat. Nincs eltiltottunk, remélhetőleg sérültjeink sem lesznek, így a lehető legjobb összeállításunkban tudunk majd játszani. Ez azért is lényeges, mert így az alapjátékunkat játszhatjuk majd a Pancho Arénában - mondta.

A Puskás várhatóan a Pajovics - Pauljevics, Fiola, Kelic, Forró - Zsidai, Márkvárt - Csurkó, Sallai, Pekár - K. Mészáros összeállításban kezd, míg a Vidi a Kovácsik - Nego, Vinicius, Juhász, Stopira - Pátkai, Simon - Oliveira, Kovács, Haraszti - Feczesin tervezett tizeneggyel indul csatába a házi derbin.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!