Foci

2015.08.11. 15:06

A Csákvár 8 rúgott góllal vezeti a tabellát

Csákvár - Két forduló után az Aqvital FC Csákvár labdarúgó-csapata vezeti az NB II-es bajnokságot. A jó rajt után mégsem járnak rózsaszín fellegekben a futballisták.

Bobory Balázs

Domján Attila és kisfia, Lorca is begyűjtötte a szurkolók gratulációit a szombati meccs után

„Hátrább az agarakkal, még csak két forduló ment le a bajnokságból”

Valami hasonló lehet a szlogen a csákvári sporttelepen ezekben a napokban. Bognár György és Toldi Gábor együttese nyert Kisvárdán, majd hazai környezetben a Soroksár ellen is, de nagyjából mindenki tisztában van vele, hogy a Fejér Megyei együttes nem a dobogóért, hanem inkább a biztos bentmaradásért fog küzdeni ebben a szezonban. Így van vele a csapat kapitánya, középpályása, az egyesület ügyvezetője, Domján Attila is.

– Bevallom, nem számítottunk ilyen kezdésre – kezdte a rutinos játékos. – Két lábbal a földön kell maradnunk, a célkitűzés továbbra is a biztos a bentmaradás, hétfőn és kedden is erre hívták fel az edzők a figyelmünket. Ebben a mezőnyben kiesőjelöltek vagyunk. Az első fordulóban Kisvárdán szerencsénk is volt, akkor egy kiállítás a javunkra fordította a mérkőzés menetét, a Soroksár ellen már kifejezetten jól játszottunk, ültek a letámadásaink, minden az elképzeléseink szerint alakult.

A szezon előtt nagy kérdés volt, hogy ki lesz az, aki pótolni tudja a nyáron távozó támadókat Gajdos Zsoltot és Horváth Rolandot. Nos, két forduló alatt nyolc gólt szerzett a Csákvár, vagyis hatékonyság terén egyáltalán nem volt probléma.

– Örültünk az eredményes játéknak, bár nincs kifejezetten egy gólvágónk, akik a találataink nagyrészét magára vállalja – mondta Domján Attila. – Minden támadó kiveszi a részét a gólgyártásból, sőt a középpályások is besegítenek, elég csak Molnár Csabára gondolni, aki két gólt lőtt a Kisvárdának. A védekezésünket viszont stabilizálni kell, a támadófutballunknak köszönhetően elég nagy terek nyílnak az ellenfelek előtt.

Az MLSZ idei szabályai szerint minél többet játszanak a húsz évnél fiatalabb játékosok, annál több pénz jut egy csapatnak a központi költségvetésből. A Csákvár a mezőny egyik legszegényebb együttese, nem véletlenül mondta a szezon előtt Bognár György, hogy az összeállítást Toldi Gáborral és a klub könyvelőjével is egyezteti.

– Személy szerint én nagyon nem értek egyet ezzel a szabállyal – reagált Domján. – Azt gondolom, profi bajnokságban nem szabadna a kor alapján összeállítani csapatokat. Olyan edzőt még nem láttam, aki ne játszatott volna egy jó képességű 18 éves futballistát. Jelenleg ehhez a szabályhoz kell alkalmazkodni, a pénzre szükségünk van, éppen ezért előfordul, hogy nem mindig a legerősebb összeállításban futunk ki a pályára.

Szerencsére az MLSZ ötletei ellenére a Csákvár jó rajtot vett, csak sikerüljön kinyújtani ezt a sorozatot.

– Minden csapat életében meghatározó, hogyan startol egy adott bajnokságban. Ha az első két forduló sikereiből erőt merítünk, meg tudjuk lovagolni, akkor az első 6-8 játéknapon akár a tavaszi szereplésünket is megalapozhatjuk.

A Csákvár szerdán kupamérkőzést játszik, majd a hét végén Ajkára látogat. Az előző bajnokság utolsó fordulójában drámai csatában nyertek Veszprém megyében Domjánék.

– Nem csak ezért lesz kifejezetten érdekes a meccs, Ajkán most avatják majd a pálya villanyvilágítását is. Az Ajka riválisunk lesz a versenyfutásban, ezért is jó lenne, ha ismét sikerülne nyerni – zárta szavait Domján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!