Foci

2015.03.02. 13:55

Kiscsapat nagy napjai

Székesfehérvár - A békéscsabai bajnoki huszárcsíny után, szerdán a Fradi vendége lesz a labdarúgó Magyar Kupában az Aqvital FC Csákvár. Az öltözőben még téma a Csaba elleni döntetlen.

Matók János

Nem mindennapi körülmények- Bognár György szakmai igazgatót, a csapatkapitány Domján Attilát és Molnár Csabát is kiállította Nazsa Tamás játékvezető - között ért el gólnélküli döntetlent a Békéscsaba vendégeként az NB II-es labdarúgó-bajnokságban az Aqvital FC Csákvár. Egy ajándék büntetőt is kapott a hazai csapat, ám Borbély lövését Milinte Árpád hárította.

Nazsa játékvezető (középen) Domján Attila csapatkapitányt (kék-sárga mezben) is kiállította
Fotó: Molnár Sándor

- Felháborító volt a bíráskodás - mondta a lefújás után Bognár György, mikor telefonon a mérkőzésről érdeklődtem. - Molnár Tibit tiszta erőből úgy lökték neki a kispadnak, hogy a plexi darabokra törött, s Tibiből ömlött a vér. Azt hittük, hogy soha többé nem kel fel, de szerencséje volt, ám a tettes megúszta sárga lappal. Aztán Nazsa úgy küldött el a kispadról, hogy nem káromkodtam, nem szidtam senkit, reklamáltam egy szabálytalanság miatt, de normális hangnemben. Majd jött Domján kiállítása: szabadrúgáshoz jutottunk, és a játékvezető megkérdezte Bozsót, hogy kéri e a kilenc métert. A nemleges válasz után gyorsan el is végeztük a szabadrúgást, erre a spori felmutatta a sárgát csapatkapitányunknak, mondván, még nem adott rá engedélyt. Mivel ez már a második volt, Domján mehetett zuhanyozni. És ekkor még több mint fél óra volt hátra. Molnár Csaba úgy kapta meg a második sárgát, hogy még a szabálytalanság is véleményes volt. A tizenegyes pedig Már csak az hiányzott hozzá, hogy maga a játékvezető álljon a labda mögé. De mindegy, ennek ellenére is pontot szereztünk.

Az MLSZ fegyelmi bizottsága kedden ülésezik, s félő, Bognárt mint visszaesőt, elmeszelik az illetékesek.

Ami a bravúros pontszerzést illeti, abban elévülhetetlen az érdeme Milintének.

- Az első félidőben egyenrangú ellenfelek voltunk, majd a másodikban, Domján kiállítása után felbillent a pálya. Kontrára játszottunk, s a szervezett, fegyelmezett, lelkes csapatjátékunk egy pontot eredményezett. A tizenegyes hárítása? A lövés előtt azon gondolkodtam, mit csináljak, végül balra vetődtem, s oda is érkezett a labda. A büntető hárítása szerencse kérdése is, Fortuna most mellém szegődött. Ez a döntetlen a csapat érdeme, a Kaposvár ellen Gajdos, most én tettem hozzá pluszt a sikerhez. Ilyen körülmények között ez nagy fegyvertény volt - mondta a Csákvár kapusa.

- Amikor a csabai játékos letette a labdát a büntetőpontra, teljesen nyugodt voltam, mert bíztam régi barátom képességeiben, s tudtam, hogy Árpi hárítja a lövést. Így is történt, de ez az egy pont akkor lesz igazán értékes, ha itthon legyőzzük a Szolnokot. Ám előtte szerdán a Fradival meccselünk a Magyar Kupában. Nem mi vagyunk az esélyesek, csapatunknak már az is nagy tett, hogy bejutott a legjobb nyolc közé. A kontrákkal meglephetjük a Fradit az odavágón, ami a fiataljaink számára jó kiugrási lehetőséget nyújthat - mondta az exvidis védő, Szalai Tamás.

Az Aqvital FC vezetőedzőjét, Toldi Gábort is büszkeséggel tölti el, hogy az MK legjobb 8 csapata között szerepelnek, s pont a Fradi ellen. Mint mondta, megpróbálják lelkesedéssel és nagy akarással tompítani a két csapat közötti különbséget, szeretnének felnőni a feladathoz. Amit a Sport TV élőben közvetít.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!