Foci

2015.04.18. 18:48

Labdarúgó NB I – Lencse mesterhármasával győzött a Puskás Akadémia Dunaújvárosban

Dunaújváros – Kétszer is vezetett a Dunaújváros PASE labdarúgócsapata a szombaton lejátszott NB I-es mérkőzésen, mégis a vendég Puskás Akadémia FC szerezte meg a három bajnoki pontot.

Gróf András

Dunaújváros PASE – Puskás Akadémia FC 2-3 (1-1)

Dunaújváros Stadion, 1500 néző. Vezette: Fábián Mihály (Király, Kormányos II).

Dunaújváros PASE: Nagy G. – Villám (Orosz a 90. p.), Szekeres, Vaskó, Hidvégi – Farkas (Lázár a 62. p.) – Nikházi, Böőr (Papp a 78. p.), Petneházi, Csehi – Eppel. Vezetőedző: Artner Tamás.

Puskás Akadémia FC: Danilovics – Fiola, Kelic, Tar (Makrai a 84. p.), Spandler – Tóth B. Szakály D. – Kleinheisler, Sallai (Zsótér a 46. p.), Lencse – Tischler (Harsányi a 68. p.). Vezetőedző: Benczés Miklós.

A dunaújvárosiak középső védője, Vaskó Tamás a pontrúgásoknál rendre nagy harcot vívott a Puskás Akadémia FC játékosaival. Fotó: Zsedrovits Enikő

A tizennyolcadik percben szerezte meg a vezetést a hazai együttes. Böőr jobb oldali beadást Csehi az ötösről becsúszva juttatta a felcsútiak kapujába (1-0). Kilenc perccel később egyenlítettek a vendégek. Villám szabálytalankodott Lencsével szemben a tizenhatos oldalvonalánál, amiért a játékvezető büntetőt ítélt, pedig úgy tűnt, hogy a büntetőterületen kívül történt az eset. A tizenegyest a sértett értékesítette (1-1). Az ötvenhetedik percben ismét előnyhöz jutott a dunaújvárosi csapat. Kleinheisler a tizenhatoson belül buktatta Nikházit, a tizenegyest Böőr értékesítette (2-1). A gól után növelhette volna előnyét az dunaújvárosi alakulat, de Eppel Márton fejesét a kapufa hárította. Az összecsapás hajrája azonban rémálommá vált. A nyolcvanötödik percben Lencse egyéni játékot követően tizennégy méterről a csavart a kapu bal felső sarkába (2-2). Öt perccel később Zsótér szerzett labdát az újvárosi tizenhatos előterében, átadást a jobb összekötő helyén jó ütemben érkező Lencse tizenhét méterről lőtte a bal alsó sarokba (2-3).

Artner Tamás: – Jól kezdtük a meccset, sikerült a vezetést is megszerezni, ám számomra nem egyértelmű büntetőből egyenlített az ellenfél. Mindent megtettünk annak érdekében, hogy három pontot szerezzünk, de Farkas Viktor és Böőr Zoltán lecserélését követően minőségileg gyengébb lett a csapatunk. A hajrában a Puskás Akadémia egyik játékosa a saját tizenhatosán belül kézzel ütött bele a labdába, de játékvezető nem ítélt tizenegyest.

Benczés Miklós: – Az őszihez hasonlóan ezúttal is egy őrült találkozót játszottunk. Akkor nulla kettőről sikerült fordítani, mos pedig egy kettőről. Nagyon értékes a sikerünk, hiszen egy jó formában lévő csapatot győztünk le. A mérkőzésen rengeteg egyéni hibát követtünk el, de szerencsére Lencse László ezúttal megtalálta a góllövő cipőjét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!