Foci

2014.11.03. 17:45

Labdarúgó NB II: a Csákvár kettős hátrányban sem adta fel a listavezető ellen

Székesfehérvár - Az NB II-es labdarúgó-bajnokság 12. fordulójában az éllovas Gyirmót vendége volt a tabellán 14. Aqvital FC Csákvár. A közvélemény elkönyvelte az országos egyest, csak a vendégek nem.

Matók János

Miután a tabellán 14. helyen álló újonc, az Aqvital FC Csákvár az éllovas Gyirmót otthonában lépett pályára, a közvélemény magabiztos hazai győzelmet várt a találkozón. Csak a vendégek nem, akik azzal a határozott szándékkal utaztak el, hogy ha szakad, ha törik, de nem adják meg magukat, s mindenképpen ponttal térnek haza. Erőfeszítéseiket siker koronázta, hiszen 1-1-re végeztek.

A labda a gyirmóti kapuban, a gólszerző Miháky Dávid volt. Fotó: Molnár Sándor

– Miután az éllovas otthonában léptünk pályára, a szakmai stábbal és a játékosokkal együtt abban reménykedtünk, hogy egy nagyon szervezett játékkal eredményesek lehetünk – emlékezett vissza Toldi Gábor, az Aqvital FC vezetőedzője. – Egy pillanatra sem adhattuk fel a harcot, hiszen tudtuk, hogy a Gyirmót támadójátéka kiváló, s erre, főleg az exvidis Magasföldire nagyon oda kell figyelnünk. Ami azt illeti, ez sikerült is, hiszen Kocsis Gabi és a többiek kivették a játékból a gyirmóti futballistát, akit aztán le is cseréltek. De visszatérve a meccsre, az első perctől kezdve arra törekedtünk, hogy a támadásaink hatékonyak legyenek. A kivitelezésre nem lehetett panasz, hiszen Molnár Tibi nagyon sokat és jól is mozgott elől, több helyzetünk is volt a hazai kapu előtt.

– Igen ám, de a 42. percben Molnár kiállítása miatt emberhátrányba kerültek.

– Legnagyobb sajnálatunkra kétszer is erősen véleményesnek mondható sárga lapot kapott, így kerültünk korán hátrányba. Ráadásul sérülése miatt a szünetben Bakost is le kellett cserélnünk. Az öltözőben azt mondtuk a srácoknak, hogy Sopronban is ez történt velünk, de abból okulva támadnunk kell az egyenlítés érdekében. Ezért is állt be Gajdos, aki kétszer is a kapufát találta el, de az egyik után a Gyirmót vezetéshez jutott. Az ember- és a gólhátrány ellenére is bizakodtunk, főleg, miután az 59. percben a hazaiaktól kiállították Lengyelt. Mi azonnal cseréltünk, csapatunkba beállt Domján és Mihály, s ez utóbbi a 65. percben, szinte az első labdaérintéséből kiegyenlített. Ez maradt a végeredmény, teljes mértékben rászolgáltunk a jogos egy pontra. Több kiemelkedő egyéni teljesítményt láthattunk a csapatból, Szabó Balázs kapus is remekül védett, de alapvetően mindenkit dicséret illet.

– Pénteken egy újabb nagy falat, a Vasas következik hazai pályán.

– Valóban, ismét egy nehéz feladat vár ránk, de a játékosaink tudják, érzik, hogy bárkivel felvehetik a harcot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!