Foci

2014.10.19. 19:10

Már a dobogón a DPASE II csapata

A Viszló Trans megye I-es labdarúgó bajnokság 10. fordulójában több pályán is a küzdelem dominált.

Velence Bericap - Szár 4-0 (1-0)

200 néző, V.: Nagy Károly.

Velence Bericap: Puhnyák Totsche, Dukon (Knausz), Berczi D., Galaczi J. Kovács K., Tóth A. (Király P.), Molnár V., Szalai P. (Csikesz Z.) Király J.(Ódor), Gál D. Vezetőedző: Pavlik József.

Szár: Berki B. (Szabó D.) Iváncsik, Haász, Mecséri (Mérten), Boros Z. (Németh R.) Szabó T., Fenyvesi Sz., Fenyvesi V., Nyitrai R. Németh Z., Juhász A. Vezetőedző: Lacza Albert.

Gól: Galaczi J. (33., 83.), Király J.(50.), Szalai P. (69.).

Jók: az egész hazai csapat, Galaczi (a mezőny legjobbja), illetve Haász, Nyitrai, Szabó.

A hazaiak az ígéretükhöz híven már az első perctől támadtak. A 33. percben Gállal szabálytalankodtak a kaputól 22 méterre, a megítélt szabadrúgást Galaczi a jobb alsó sarokba lőtte, 1-0. Az 50. percben Király J. faképnél hagyta az egész vendégvédelem jobb oldalát, majd elegánsan gurított a jobb alsó sarokba, 2-0. A 70. percben Knausz bedobása lecsorgott a vendégvédőkről, Szalai jókor volt jó helyen, 3-0. A 82. percben Knausz remek szögletét röviden fejelték ki a vendégek, Galaczi érkezett, és ballal kapásból a bal felső sarokba vágta a labdát, 4-0. A 90. percben Király Péter remekül ment el a bal oldalon, pontos beadását Gál Dániel a kapu fölé fejelte.

Bicske - Ercsi 1-3 (1-1)

250 néző, V.: Wittner J.

Bicske: Miklós Komáromi, Szabó B., Radics, Szoldáth D. Gulyás I., Pozsgai, Megyesi, Vörös Z. Busai (Bodor), Oláh.

Ercsi: Hodula Neuvert S., Kanyó (Farkas J.), Rapai R., Drapcsik Nagy B., Flórián, Bakos L.(Cseppen), Ivacs Tamon, Sárdi G. Vezetőedző: Gróf András.

Gól: Megyesi L. (2.), illetve Sárdi G.(8.), Ivacs G. (70.), Flórián (83.).

Kiállítva: Komáromi (81.)

Jók: senki illetve Ivacs, Flórián, Rapai.

Már a 2. percben 11-eshez jutott a Bicske. Megyesi nem hibázott, 1-0. A 7. percben Vörös is a kapuba talált, de lesről. A hazai publikum gólöröme nem tartott sokáig, Flórián baloldali sarokrúgását Sárdi fejelte a léc alá, 1-1. A 29. percben Miklósnak kellett a kapuból messzire kifutva fejjel menteni. A 40. percben Pozsgai indította Oláht, aki a kapus kicselezése után a kapufa sarkát találta telibe. Az első félidő utolsó eseménye. Ivacs került ajtó-ablak helyzetbe, de a kapufára lőtt. Az 59. percben Flórián 30 méteres szabadrúgása a kapufán csattant. A 70.percben egy hosszú indításból Ivacs lefutotta a hazai védőket, és a hosszú sarokba lőtt, 1-2. Nyolc perc elteltével ismét Ivacs veszélyeztetett, lövését Miklós mentette, Flórián ismételt, de ez már veszélytelenre sikeredett. A 82. percben Ivacs ugrott ki, Komáromi a 16-oson belül visszahúzta, a vétkes piros lapot, a vendégek tizenegyest kaptak, amit Flórián értékesített, 1-3.

Sárszentmiklós - Dunaújváros PASE II 1-3 (1-1)

Vezette: Závotka Csongor.

Sárszentmiklós: Gyurkovits Gráczer G., Gráczer B., Kőkuti, Szabó G. Lajtos (Nagy Á.), Tóth Zs., Szabó Sz. (Nagy K.), Bezerédi Vámosi (Krajcsovics), Rozsos (Majláth). V.edző: Sárai György.

Dunaújváros PASE II: Nagy G. Szauter, Salamon, Dorogi, Szabó Cs. Szalai T., Jakab, Hosszú, Sóron Godslove, Thiago (Kovács Zs.). Vezetőedző: Bakos Zsolt.

Gól: Szabó Sz. (30.), illetve Thiago (8.), Hosszú (48.), Jakab (86.).

Jók: Szabó Sz., Bezerédi, Kőkuti, ill. Thiago, Hosszú, Salamon.

16 hónapos veretlenség után kapott ki otthon a Sárszentmiklós. A találkozón nagy volt a küzdés és az iram is, valamint mind a két együttes próbált játszani is. A vezetést a vendégek szerezték, egy kiugratás utáni emelésből. Erre válaszolt Szabó Szabolcs egy, a tizenhatos jobb sarkáról lőtt szabadrúgásgóllal. A második félidőben az újvárosiak egy szabadrúgásgóllal előnyhöz jutottak. A hazaiak nyomás alatt tartották a DPASE-t, Majláth kapufával jelentkezett, Szabó Sz. kísérletét, Salamon szedte ki a gólvonalról az utolsó pillanatban. A végén bebiztosította győzelmét az NB I-ből 5-6 játékossal visszajátszó Dunaújváros, egy szintén kiugratott labdát emeltek a kapuba. A hazai gárda fizikálisan fel tudta venni a versenyt az Újvárossal, és szoros mérkőzésen maradt alul.

Mezőfalva - Polgárdi Vertikál 0-1 (0-1)150 néző, Vezette: Magyar János.

Mezőfalva: Papp Z. Viniczai F., Huber, Bozóki D., Balázs S. Boros B., Szepesi, Móricz, Bartus (Csuka) Rottmann S., Benczik Zs.(Bozoki M.). Vezetőedző: Masinka László.

Polgárdi Vertikál: Pirik Hart, Kosztolányi, Csizmadia Sz., Csizmadia G. Petruska D., Tóth P.(Vágner), Tanárki, Borbás L. Farkas D., Nyakas. Edző: Beszédes Sándor.

Gól: Nyakas (24.).

Jók: senki illetve az egész vendégcsapat.

Az első húsz percben a Beszédes-csapat állt jobban a 3-1-es helyzetaránnyal. A 24. percben nagy bajba került Masinka László legénysége. Tóth Péter passzolt a mezőfalvi kapu előtt helyezkedő Nyakas Istvánnak, aki jó érzékkel a hazai háló bal alsó sarkába továbbított, 0-1. Ezzel a góllal megpecsételődött a mezőfalviak sorsa. A hátralévő játékidőben hiába akadt mindkét oldalon helyzet, ebből gól már nem született.

Puskás FC II - Martonvásár 1-0 (1-0) 150 néző, V.: Wehovszky Puskás II: Zelena Szabó D., Csatlós (Kónya), Beke, Farkas J.- Heitler, Sipos Z., Gálos Z., Gajdos (Turán) Tóth A., Jónás Sz. Vezetőedző: Sipos Zoltán.

Martonvásár: Szabó G. Elek A., Horváth B., Udvaros Zs.(Sipos L.), Bognár K.(Bajor B.) Hermann, Németh K., Magyar B., Kővári Szigeti A. (Páncél), Szilágyi I. Vezetőedző: Patkós Csaba.

Gól: Heitler (24.).

Jók: az egész hazai csapat, Heitler (a mezőny legjobbja) illetve Magyar, Bajor.

Szikrázóan kemény mérkőzést vívott a két együttes. A 24. percben sikerült gólt rúgnia a Puskásnak, a baloldalon futott a hazai akció, Gajdos középre gurított, majd Heiter érkezett, és a kapuba helyezett, 1-0. A folytatásban olykor túlzásba estek a csapatok a belépőket illetően, szikrázó összecsapások jellemezték a mérkőzést. Jó iramban folyt a találkozó, s a végére elfáradt a Puskás, beszorult, sőt, a Martonvásár betalált, de lesről, így maradt a hazai vezetés. A vendégek támadójátéka meggyőző volt, de sikertelen. Korrekt játékvezetés mellett értékes győzelmet arattak a hazaiak.

Kisláng - Dunafém-Maroshegy 1-1 (0-0)

300 néző, V.: Nagy L.

Kisláng: Ányos P. Árki P., Rehák V., Simon I., Juhász J. (Fekete A.) Dudar E., Dudar K., Komlós R., Juhász M. (Lévai) Willerding Zs.(Paluska L.), Balogh Z. Vezetőedző: Rehák Viktor.

Dunafém: Skultéti A.- Dopuda, Bernáth T., Trampler, Pongrácz Gelencsér (Balogh T.), Skultéti L., Andrási (Tóth B.), Bencze J. Lelkes M. (Orgován), Pálinkás. Edző: Nahóczky Attila.

Gól: Dudar E. (62.), illetve Orgován (87.).

Jók: Rehák, Dudar E., Dudar K., Simon, illetve Skultáti A., Pongrácz.

Az első félidőben lagymatag és lassú játék folyt a pályán. A hazaiak mezőnyfölényben játszottak, de nem tudták gólra váltani a lehetőségeiket. A 62. percben aztán góllá érett a kislángi fölény, egy formás támadás végén Dudar Ervin nagy gólt ragasztott a rövid felső sarokba, 1-0. A 87. percben aztán egy váratlan szabadrúgás végén egyenlíteni tudtak a vendégek, Orgován talált a kapuba, 1-1. A hazaiak számára nem sikerült jól a hajrá, a Maroshegy ajándékponttal távozhatott Kislángról.

Mór - Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő 1-0 (1-0)

200 néző, V.: Altorjay Á.

Mór: Kiss M. Bátki, Hahn, Végvári, Tar B. Handl Sz., Németh K., Klémán M., Klémán P. (Joó G.) Osgyán M., Mayer (Gárber). V.edző: Horváth Zoltán.

Gárdony: Viniczai Á. Léki, Pribék, Hushegyi (Vámosi), Kiliti (Kummer M.) Lendvai T. (Bogács), Csapó, Meggyes D.(Eötvös), Farkas G. Sowunmi A., Takács V. V.edző: Zimmerman Tamás.

Gól: Handl Sz. (39.).

Jók: az egész hazai csapat ill. Pribék, Sowunmi, Takács.

A kilátogató nézők örömére mindkét csapat nyílt sisakkal vetette magát a küzdelembe. A 14. percben Sowunmi hagyott ki gólszerzési lehetőséget. A 22. percben a móri kapu előterében Meggyes hibázott ígéretes helyzetben, majd hat perccel később Mayer lövését blokkolták a védők. A 32. percben Mayer hagyta faképnél a baloldali védőket, futtából leadott lövése alig kerülte el a jobb alsó sarkot. A 39. percben Tar középre adott jó labdájából Handl a levegőben úszva fejjel, szépségdíjas góllal szerzett vezetést a hazaiaknak, 1-0. Az 52. percben Takács, majd a másik oldalon Klémán P. lövése tévesztett célt. A 61. percben Klémán M. bombája pattant ki a vendégkapusról, majd rá három percre a kilépő Suwonmit Hahn szerelte mesterien a hazai kapu előtt. Mayer 18 méteres szabadrúgását a 79. percben a rövid sarok elől bravúrral tornázta ki Viniczai.

Jó iramú, változatos mérkőzésen kiegyenlített erők küzdelmében a móri csapat fegyelmezett játékkal jó játékvezetés mellett otthon tudta tartani bajnoki pontokat.

Tudósítók: Kiss Ervin (Velence), Sipos Zoltán (Felcsút), Mézner László (Mór), Horváth László (Mezőfalva), Venczel József (Bicske), Tóth István (Kisláng), Farkas Őrs (Tordas), Nagy László (Sárszentmiklós).

Összeállította: Ferencz Balázs

 

A Viszló Trans megye I-es labdarúgó bajnokság 10. fordulójában az újonc megnehezítette a bajnoki címvédő dolgát.

Tordas–Iváncsa 1-2 (1-0)

160 néző, V.: Szabó János.Tordas: Heim – Endrefalvi, Németh J., Lizák, Szép A. – Závodszky, Hadnagy Cs. (Barabás), Kulin (Mezei), Barbai G. – Farkas Zs.(Lábas), Márkus. Edző: Csillag Szilveszter.

Iváncsa: Boldog – Facskó, Nagy A., Berényi B. (Fodor G.), Sinka R. – Aradi, Pregitzer (Kamocsa P.), Bartha T. (Schäffer), Márki D. (Csikesz P.) – Balogh L., Jankovics. V.edző: Miskovicz Bálint.

Gól: Németh J.(37.), illetve Balogh L.(53., 74.).

Jók: Németh J., Szép A., Barbai, Lizák, illetve Balogh L., Nagy A., Aradi, Kamocsa.Erősen kezdett a listavezető, a mérkőzés elején több veszélyes támadást is vezettek. A kezdeti lendület azonban lankadni kezdett és negyedóra elteltével kiegyenlítetté vált a mérkőzés és már a hazaiak vezethették a veszélyesebb támadásokat. A jó iramú mérkőzés váltva hozta az akciókat, azonban az első gólra a 37. percig kellett várni, amikor Endrefalvi szögletét Németh József fejelte vissza megszerezve ezzel a vezetést a Tordasnak, 1-0. A második félidő szintén az Iváncsa fölényével kezdődött, amely viszonylag hamar góllá is érett, az 53. percben Balogh egy jól felívelt labdát fejelt a hálóba, 1-1. Ezt követően zsinóron érkeztek a vendégtámadások, azonban a Tordas védelme állta a sarat. Úgy tűnt, az Iváncsa nem találja a Tordas ellenszerét, ekkor azonban egy védelmi hibából megindulva, egy okosan középre passzolt labdából ismét Balogh volt eredményes megszerezve ezzel a vezetést a listavezetőnek, 1-2. Az Iváncsa két hibát kihasználva szerezte meg a három pontot, ahol a Tordas okosan tördelve a játékot megdolgoztatta a vendégeket.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!