Foci

2014.12.27. 18:12

Már két kupa véget is ért a VOK-ban - A szurkolók és az öregfiúk nyitották a gálát

Székesfehérvár – Elkezdődött a Videoton Baráti Kör Egyesület rendezésében a XV. Masterplast Futballfesztivál a Videoton Oktatási Központban. Már az első nap bővelkedett izgalmakban.

Bobory Balázs

Tavaly a nulladik napra szurkolói tornát rendezett a VBKE, idén már nyolc öregfiúk-csapat is megmutathatta a tudását, nem is játszottak rossz meccseket az örökifjak.

A szervezők két négyes csoportot alakítottak ki, ahol már korán akadtak körbeverések, meglepetések. Végül az A-jelű kvartettből az Alba Regia-Velence, valamint a Mokambo-Döcös lépett az elődöntőbe, a B-ből az erdélyi Szentegyházi Vasas, valamint a Baracs alakulata.

Az elődöntők is nagy küzdelmet hoztak, előbb az Alba Regia találkozott a Baraccsal.

A két alakulat pár perccel a lefújás előtt még 3:3-ra állt, aztán a fehérváriak robbantottak és végül 6:3-ra nyertek.

 

A másik ágon a Mokambo-Döcös gyorsan 2:0-ás előnyre tett szert a Szentegyháza ellen, amely még az első félidőben szépített, de a második játékrészben már nem esett több gól, így az A-csoport két legjobbja a fináléban is összefutott.

Azonban előbb a bronzmérkőzésre került sor, ahol a Baracs már 3:0-ra is vezetett a Szentegyháza ellen, de a székely alakulat két góllal válaszolt, így izgalmassá vált a finis. A baracsiak végül kihúzták az utolsó pillanatokat kapott gól nélkül és a harmadik helyen zártak.

A döntő igazán pikánsnak ígérkezett, hiszen a Mokambo-Döcösnek több labdarúgója is a nagypályás öregfiúk bajnokságban az Alba Regiában szerepel. Ismerték is egymást a játékosok, az első félidő taktikai harcát az Alba nyerte meg 1:0-ra Právics Krisztián góljával.

A fordulás után négy-öt nagy ziccert is kidolgozott a Döcös, ebből egyet Parall Bálint értékesített, így 1:1-gyel zárult a rendes játékidő.

A hetesek a hetedik sorozatban hoztak döntést, a Döcös hibázott, így a második hely jutott neki, az Alba Regia nyerte a tornát.

A szurkolói tornán az RBD, a G-Pont, a Videoton BKE és a Válasz FC együttesei vívtak nagy csatákat népes és hangos drukkertábor előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!