Foci

2016.03.09. 19:24

Megdolgoztak a győzelemért - A Puskás Akadémia FC végig kiélezett találkozó után tartotta otthon a pontokat

Felcsút - Az OTP Bank Liga 24. fordulójában a Puskás Akadémia FC nehéz meccsen győzte le a Paksi FC csapatát.

Káldor András

Puskás Akadémia FC-Paksi FC 2-1 (0-0)

Felcsút, Pancho Aréna, 708 néző

Vezette: Karakó (Varga Zs., Márkus)

PFLA: Pajovic - Pauljevic, Fiola, Kelic (46., Lipcsei), Forró - Zsidai, Márkvárt (86., Nagy Zs.) - Lojpa, Sallai R. (46., Bacelic-Grgic), Csurko - K. Mészáros. Vezetőedző: Robert Jarni

Paks: Molnár P. - Kulcsár D., Lenzsér, Gévay, Szabó J. - Papp K. - Koltai (80., Kővári), Kecskés T. (69., Hahn), Bertus, Szakály D. - Balázs Zs. (80., Bajner) Vezetőedző: Csertői Aurél

A jó formában játszó Karol Mészáros (kék), lőtte a második gólt
Fotó: Beke Norbert (puskasakademia.hu)

Égetően fontos volt a PAFC-nak, hogy pontokkal gazdagodjon, és elmozduljon a kieső helyről. Ez most annál is inkább megvalósíthatónak tűnt, mivel a tabellán előttük álló Vasas pontokat vesztett kedden a DVSC-TEVA ellen, így egy pont választotta el vendéglátókat a piros-kékektől. Ott volt a PAFC kapujában a télen a Videotontól kölcsönkapott Filip Pajovic, aki 2015 augusztusában szenvedett súlyos koponyasérülést még a Vidi edzésén, és eddig idén mindössze egy bajnokin védett, Diósgyőrben, a Videoton színeiben. Álmos kezdés után előbb a 11. percben gyanús körülmények között Kulcsár Dávidot buktatta Renato Kelic a 16-oson belül, de a hazaiak szerencséjére Karakó Ferenc játékvezető nem ítélt büntetőt. A 12. percben jegyezhettük az első kapu irányába tartó lövést, Szakály Dénes 16 méterről elvégzett szabadrúgása nem sokkal a bal sarok mellett hagyta el a játékteret. Majd a 15. percben magasba lendültek a felcsúti érzelmű drukkerek karjai, de mint kiderült feleslegesen, mert Karol Mészáros lesről talált be. Aztán egészen a 42. percig kellett várni egy valamirevaló lövésre, ezt Koltai Tamás a rendezetlen hazai védelem díszkísérete mellett 16 méterről, futtából bombázta rá, és Pajovic nem is tudta megkaparintani a labdát, a védők vágták ki szögletre. Az 54. percben újabb lesgól borzolta a kedélyeket, amelyet Szabó János fejelt a PAFC kapujába. Még jóformán fél perc sem telt el, amikor K. Mészáros passzolt Vjacseszlav Csurkohoz a 16-os bal sarkánál, a középpályás átvette a labdát, befelé tolta, és 16 méterről jobbal a bal alsó sarokba csavart. 1-0. Aztán a 65. percben Gévay Zsolt labdát vesztett a paksi térfél közepén, erre lecsapott K. Mészáros, nagy lendülettel kapura tört, és kissé jobbra kisodródva 15 méterről jobbal a jobb alsó sarokba lőtt. 2-0. Ez a gól végképp felrázta a paksi csapatot, Csertői Aurél kettős cseréje után a 84. percben a frissen beállt játékosok hozták össze a szépítő találatot, Kővári Róbert indította Bajner Bálintot a jobb oldalon, a támadó beadását az érkező Hahn János 5 méterről a hálóba sodorta. 2-1.

A végére kissé elszabadultak az indulatok, és a 92. percben Dmitro Ljopa megrúgta Bajnert, majd reklamált és meglökte Karakó játékvezetőt, így a Felcsútra télen érkező ukrán piros lapot kapott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!