Foci

2016.03.12. 19:23

Négy gól a Puskás AFC kapujában

Budapest - A labdarúgó OTP Bank Liga 25. fordulójában nem sikerült meglepetést okoznia a Puskás Akadémia FC-nek a fővárosban.

Szupkai Gábor

FTC–Puskás Akadémia FC 4-0 (0-0)

Groupama Aréna, 4858 néző, Vezette: Bognár Tamás

FTC: Dibusz – Ramirez, Cukic, Leandro, Dilaver – Pintér (Nagy Á. 46.), Trinks (Sesták 64.), Lamah, Varga R. (Nagy D. 46.) – Radó, Böde. Vezetőedző: Thomas Doll

Puskás Akadémia FC: Pajovic – Pauljevic, Lipcsei, Fiola, Forró (Dinjar 84.) – Bacelic-Grgic, Zsidai, Csurko, Pekár (Castillion 74.) – Mészáros, Sallai (Zsótér 46.) Vezetőedző: Robert Jarni

Gólszerző: Lamah (11-esből a 68.), Böde Dániel (70., 85., utóbbi 11-esből), Radó András (90.)

Kezdéskor 37 pont különbség volt a két csapat között, ám ez a pályán látott játékon egyáltalán nem tükröződött.  Jobban kezdett a Puskás Akadémia, a tizenkettedik percben a vezető gól is hajszál híján összejött, Branko Pauljevics jobb oldali beadását Mészáros Karol tíz méterről fejelte éppen a jobb alsó mellé. Sajnos ezt követően nem túl szemkápráztató játékkal örvendeztette meg az egyébként elég gyér számú nézősereget – ilyen kevesen még nem voltak idén a Ferencváros hazai mérkőzésén – a két együttes. A harmincegyedik percben a hazai szurkolók ennek már füttyszóval is hangot adtak, mikor felcsúti szögletet követően Lipcsei Ádám előtt suhant el éppenhogy a labda. Ha őszinték vagyunk, akkor a nézők a büfében vásárolt portékát élvezhették leginkább az első félidőben.

Fiola Attiláék nem tudták megállítani a két gólt szerző Böde Dánielt

A Ferencváros a szünet után még sokáig nem tudott mit kezdeni a Puskás védekezésével. Majd a hatvannyolcadik percben Zsótér Donát buta hibája után, Roland Lamah tizenegyesével vezetett a hazai csapat. 1-0. A PAFC sajnos a Fradi elleni hagyományt tovább folytatta, és néhány perc múlva Böde Dániel fejesgólja után már kettő volt a különbség. 2-0. A végjáték sem sikerül sokkal jobban, újabb büntetőt kaptak a hazaiak, ezúttal Böde végezte el gólt érően a tizenegyest. 3-0. A legszebb találat a kilencvenedik percre maradt, Radó András 19 méteres pazar csavarása a bal felső sarokban pihent meg. 4-0.

A rosszul sikerült utolsó húsz perc sokba került a felcsútiaknak.

– Hatvan percig teljesen pariban voltunk a listavezetővel. Úgy gondolom, az első félidőben veszélyes helyzeteket dolgoztunk ki akcióból és pontrúgásokat egyaránt. A hatvanadik perctől a Fradi uralta a mérkőzést, így megérdemelten győzött. Sajnos hullámzó teljesítményt nyújt a csapatunk. A miérteket minden esetben megvizsgáljuk, és házon belül rendezzük a sorokat – összegzett Robert Jarni a találkozót követően.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!