Foci

2015.03.28. 18:09

Nagyszerű csákvári győzelem a Soroksár ellen, idegenben

Az NB II-es labdarúgó-bajnokság 21. fordulójában, az újoncok rangadóján az Aqvital FC Csákvár Soroksáron lépett pályára, 4-1 arányú győzelmet aratott.

Matók János

Soroksár SC–Aqvital FC Csákvár 1-4 (1-0)

Soroksár, 600 néző. Vezette: Kiss (Kóbor, Huszár).

Soroksár: Holcze – Simita, Pandur, Gyurácz, Gohér – Lannert (Szenes) – Péter (Kovács), Huszák, Sándor, Pál (Balaskó) – Lovrencsics. Vezetőedző: Lisztes Krisztián.

Csákvár: Milinte – Fényes, Szalai, Dulló, Kocsis – Domján – Molnár T. (Horváth), Nyilasi (Oldall), Bakos, Molnár Cs. (Köntös) – Gajdos. Vezetőedző: Toldi Gábor.

Gajdos Zsolt (kék-sárga mezben) két gólt lőtt a Soroksár ellen. Fotó: Illusztráció, Molnár Sándor

Ahogy azt a csákvári szakvezetés a meccs előtt kijelentette, miszerint egyértelműen a 3 pont megszerzése a céljuk, az az újoncok rangadóján bekövetkezett, a Csákvár teljesen megérdemelten győzött, s ezzel alaposan elrontották Lisztes Krisztián edzői premierjét. A Csákvár kezdett aktívabban, de a 19. percben a hetek óta jó formában védő Milinte bravúrjára volt szükség Sándor 5 méteres fejesénél. A 24. percben viszont már megszerezte a vezetést a Soroksár: Fényes csatázott a labdáért Pállal, aki azt megszerezte, majd 8 méterről a hosszú sarokba lőtt, 1-0.

Továbbra is a vendégek voltak némi fölényben, de nem tudták bevenni Holczer kapuját, igaz, nagy helyzetet sem tudtak kialakítani.

A szünet után felpörögtek az események: előbb Holczer mentett Gajdos előt, aztán Milinte védett egy nagyot Lovrencsics 7 méteres lövésénél, majd Domján a gólvonalol mentett. A 49. percben egyenlítettek a vendégek: Horváth passzát Gajdos az ötösről vágta be , 1-1. A gól után 2 percel Molnár Cs. lövése alig kerülte el a kaput, érett az újabb találat. Az 58. percben Bakos labdáját Gajdos csak centikkel fejelte a kapu mellé. A 63. percben már sikerült: ismét Bakos adott be, s Gajdos 6 méteres fejese után a labda már a hálóban landolt, 1-2. És ha egy üzlet beindul: a 65. percben újra Bakos ívelt a kapu elé, s az érkező Nyilasi 6 méterről csúsztatta a labdát a hazai hálóba, 1-3. Ettől kezdve felszabadultan játszott a Csákvár, érezhető volt, hogy a hazaiak kissé összeomlottak. A 72. percben Molnár Cs. 20 méterről lőtt kapura, a labda most is csak centikkel kerülte el a lécet. A 77. percben végleg eldőlt a mérkőzés sorsa:ki más, mint Bakos ismét pazar labdát tett a kapu elé, s az előtte csereként pályára lépő Oldal az első labdaérintéséből volt eredményes, 1-4. Győzelmével a Csákvár a tabella 11. helyére lépett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!