Foci

2015.03.05. 15:35

Nehéznek tűnő meccs: Paks -PAFC

Székesfehérvár - Az NB I-es labdarúgó-bajnokság 19. fordulójának a nyitányán, pénteken 19 órakor kezdődik a Paks -Puskás Akadémia FC találkozó. A vendégek a 3 pont reményében lépnek pályára.

Matók János

A tabellán 28 ponttal a 6. helyen álló Paks a Puskás Akadémia ellen lép pályára a 19. forduló nyitányán. A felek között alig van különbség, hiszen a vendégek 24 ponttal a 9. helyen állnak. Augusztusban, a 4. fordulóban Tóth Balázs, illetve Könyves góljával 1-1 volt a végeredmény. A Puskás támadója, Lencse László most inkább a győzelemmel lenne elégedett.

Tischler Patrik (balra) és Lencse László, a Puskás AFC támadói megbeszélik a tennivalókat
Fotó: puskasakademia.hu/Beke Norbert

- Pakson soha nem egyszerű nyerni, ezt korábbi csapataimmal, az MTK-val és a Vidivel is átéltem - mondta a PAFC futballistája. - Mindig szenvedős meccseket játszottunk, hogy pontot, vagy pontokat tudjunk szerezni. Sajnos nem valami jó a paksi pálya, ráadásul a meteorológia péntekre rossz időt jósol. Ennek ellenére a győzelemért játszunk, minden meccsen ez az egyértelmű célunk. Nem lesz egyszerű, mert Csertői Aurél masszív csapatot épített, alaposan megszervezi a védekezésüket, s abból gyors váltással a kontrákat. Mint említettem, Pakson is a három pont megszerzése a célunk, s ennek érdekében dominálnunk kell a pályán. Aztán a meccs végén majd meglátjuk, hogy ez mennyire lesz elég. Mi az őszi szezon második felében kaptuk el a fonalat, akkor összeállt a csapat. Most kezdenek beépülni a télen érkezett fiatalok, s ha felveszik a csapat ritmusát, velük is csak jobbak leszünk.

- A Puskás Akadémia ellen az elsődleges célunk az első tavaszi győzelmünk megszerzése. Nem úgy indult a szezon, ahogy szerettük volna, van mit kijavítanunk. Ugyanakkor ez nagyon nehéz lesz, mivel egy erős ellenfél érkezik hozzánk. Sok jó játékossal rendelkeznek, akikre oda kell figyelni. A legutóbbi, a Debrecen elleni mérkőzésükön ugyan kikaptak, de akár nyerhettek is volna. Nekünk jobb játékot kell produkálnunk, mint eddig. Mind hátul, mind elől fejlődnünk kell. A védelemben fokozottan ügyelni kell arra, hogy elkerüljük a gólokat. Mostanában sokat kaptunk, ami eddig nem volt jellemző ránk. Támadásban pedig a helyzet kihasználáson kell javítani, ha nyerni akarunk. Márpedig nem is lehet más célunk! - mondta a paksi vezetőedző, Csertői Aurél a klub hivatalos honlapján.

A mérkőzés pikantériája, hogy a Puskás válogatott védője, Fiola Attila a télen Paksról igazolt a felcsúti csapathoz, s amennyiben Benczés Miklós beveti, először játszik volt klubja ellen.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!