Népes mezőny emlékezett a Sóstón

2016. február 14., 19:34 szerző: Krebsz András fotós: Koppán Viktor
komment
Székesfehérvár - Tizenhárom csapat közel százötven labdarúgója tisztelgett Mezővári József és Kiss Lajos emléke előtt szombaton a Sóstói Stadionban, a kis- és nagypályás futballtorna az Ikarus-Maroshegy és a Videoton Baráti Kör közös szervezésében jött létre.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Mezővári Józsefnek az élete volt a futball és a maroshegyi labdarúgás, Kiss Lajos kezei alatt pedig megszámlálhatatlanul sok fehérvári labdarúgó nőtt fel. Az idén már hatodik alkalommal emlékeztek a két sportemberre. Délelőtt a felnőttek mérték össze a tudásukat a műfüves nagypályákon. Három gárda vívott körmérkőzéseket, a végeredmény: 1. Ikarus-Maroshegy SE, 2. Martonvásár, 3. Videoton Baráti Kör, a gólkirály Tanárki Mihály (Maroshegy) lett. Délután az Öregfiúké volt a főszerep a csarnokban, a serleg elhódításának nyolc baráti társaság vágott neki, a végeredmény: 1. Ikarus-Maroshegy SE, 2. Válasz FCF, 3. Szentegyháza Vasas SC (Erdély), 4. Köfém SC, 5-8. Tamási 2009 FC, Videoton edzők, Videoton UP 90-es évek, Videoton Baráti Kör. A gólkirály Kiss Richárd (Ikarus-Maroshegy), a legjobb játékos Szőcs Csongor (Szentegyháza) lett, míg a legjobb kapusoknak Kárpáti Zoltánt (Köfém) és Nagy Viktort (Válasz) választották. A tornát a 60 év felettiek gálamérkőzése színesítette, amit a Várpalota és a Köfém alakulatai vívtak.

Nagy öröm a számomra, hogy sok régi labdarúgó eljött a tornára, akik szerették a két sportembert. Kimondottan színvonalas összecsapásokat láthattunk ma, szeretném, ha a jövőben minél több fiatal látogatna ki az eseményre. Külön öröm, hogy mindkét kategóriában az élen végeztünk. Köszönettel tartozunk az önkormányzatnak és a megyei labdarúgó szövetségnek is - mondta Mezővári Balázs, az Ikarus-Maroshegy SE elnöke, Mezővári József fia.

 

Annyi átfedés van már az együttesek között, hogy egy nagy csapatnak mondhatnánk őket. A baráti viszony miatt még különlegesebbé vált ezt a torna, így méltó módon tudtunk megemlékezni a két csodálatos sportemberről - tette hozzá Juhász László, a Videoton Baráti Kör Egyesület egyik alapító tagja.

Tavaly nagypályán, idén kispályán játszottunk, most is hatalmas élményt jelentett ez a számunkra - mondta Szőcs Csongor, a Szentegyháza Vasas elnöke.

A résztvevők egy sportbaráti vacsora keretében búcsúztatták az Emléknapot.

Krebsz András

2016. február 14., 19:34 szerző: Krebsz András fotós: Koppán Viktor

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...