Foci

2015.10.07. 16:49

Nikolics Nemanja kezd Feröer ellen

A labdarúgó Európa-bajnoki selejtezősorozat utolsó előtti fordulójában Feröer nemzeti együttesét fogadja Magyarország.

Ferencz Balázs

A tét a biztos harmadik hely, mely pótselejtezőt ér. A magyar labdarúgó válogatott nem néz könnyű összecsapás elé ma este, hiszen Feröer hősei minden ellenféllel szemben masszívan futballoznak. A magyar csapat jó hangulatban készült az összecsapásra, a feröeri együttes három kulcsjátékosa nem léphet pályára, ráadásul mégis nézők előtt futhatnak ki a gyepre Bernd Storck legényei. A szövetségi kapitány szerdán elmondta, hogy Nikolics Nemanja helye biztos a kezdőcsapatában, de azt nem árulta el, hogy egy, két, esetleg három csatárral rohamoz a csapat a három pontért.

A Videotont Juhász Roland (j), és Lang Ádám, a Puskás AFC-t Márkvárt Dávid (b) és Fiola Attila képviseli a válogatottban
Fotó: Kricskovics Antal

- Mindenekelőtt szeretném kifejezni, mekkora öröm, hogy szurkolók előtt játszhatunk. A játékosok megérdemlik, hogy a drukkerek kint lehessenek - kezdte mondandóját Bernd Storck arra utalva, hogy az UEFA a magyar szövetség fellebbezése miatt a másodfokú tárgyalásig felfüggesztette a stadionbezárást. Három ponttal bebiztosíthatjuk a pótselejtezőt, ez a célunk - mondta Storck.

A keret minden tagja egészséges, a szerdai edzésről egyedül Tőzsér Dániel hiányzott, felesége ugyanis várandós, így szabadnapot kapott.

A válogatott mérkőzést felvezető sajtótájékoztatón elhangzott, hogy négy-ötezer jegy vár még gazdára, de hatalmas az érdeklődés.

- A csapat az elsőtől az utolsó pillanatig mindent megtesz azért, hogy nyerjen - emelte ki a szövetségi kapitány. - Feröer kiváló csapat, minden attól függ, milyen játékot mutat. Remekül futballozik, ez már a kinti mérkőzésen is kiderült. Az első mérkőzésen ők birtokolták többet a labdát, óvatosnak kell lennünk velük. Azt egyelőre nem árulom el, hogy egy, kettő vagy három csatárral állunk-e fel. Jobb mérkőzést szeretnénk játszani, mint az északírek ellen. Eddig a masszív védekezésünknek köszönhettük a pontjainkat, reméljük, hogy most a támadók is hozzáteszik a magukét. Ellenfelünk leginkább a pontrúgásaiban erős, sőt, a bedobásaik is nagyon veszélyesek sokszor.

A német szakember még nem foglalkozik azzal, hogy a magyar válogatott akár a csoport második helyére is odaérhet. Csakis Feröer legyőzésére koncentrál.

- Most nem a gólzápor a cél, hanem a három pont - mondta a Legia Warszawa csatára, Nikolics Nemanja. - Bízom magamban és a társaimban is, biztos vagyok benne, hogy jönnek majd a gólok. A legfontosabb, hogy pályára léphetek, igyekszem rácáfolni a kritikákra! - utalt a csatár arra, hogy a címeres mezben nem annyira eredményes, mint klubcsapataiban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!