Foci

2014.10.30. 14:45

A Videoton és a DPASE itthon, a Puskás idegenben játszik

Székesfehérvár - A labdarúgó NB I-ben a 13. fordulót rendezik az előttünk álló hét végén. Fejér megye csapatainak minden esélye megvan, hogy pontokat gyűjtsenek.

Bobory Balázs

Videoton FC - Budapest Honvéd (vasárnap, 18.30)

Objektív okai vannak, hogy miért fehérváriak az esélyesei a találkozónak. 1. A Vidi az elmúlt tizenkét fordulóban mindössze egyszer kapott ki, a többi mérkőzését megnyerte, így vezeti a tabellát. A Honvéd ellenben bukdácsolt, jelenleg csak 12. 2. A fehérváriaknál Nikolics Nemanja egymaga 13 találatnál jár, a Honvéd viszont eddig összesen kilencet szerzett, ez a harmadik legkevesebb az egész mezőnyben. 3. A hétközben mindkét csapat játszott a Magyar Kupában. A Vidi kedden, a rendes játékidőben gyűrte le a Diósgyőrt, a Honvéd szerdán, 120 perces, büntetőpárbajjal végződő mérkőzésen esett ki a Ferencváros ellen. A rövidebb pihenési idő és a hosszabb csata sem a kispestiek mellett szól. 4. A héten Csábi József személyében új edző ült a Honvéd kispadjára, amely feldobhatja a játékosokat, de a az is lehet, hogy a trénernek és a csapatnak még hosszabb idő kell ahhoz, hogy egymásra találjon. Egy szó, mint száz, a Videoton kötelező feladat előtt áll, amelyet remélhetőleg vasárnap sikerül kipipálni.

Kecskemét - Puskás Akadémia (péntek, 19 óra)

Kellemetlen ellenfél a Kecskemét, amely borzasztóan kezdte a bajnokságot, majd belelendült és mindenkinek megkeseríti a sorsát. A Puskás Akadémiának az előző héten megszakadt négymeccses győzelmi sorozata, de Szakály Déneséknek ezen nem szabad sokat gondolkodnia, most el lehetne indítani az újabb sikeres szériát. Persze ehhez magalkuvást nem tűrő harcmodorra lesz szükség Kecskeméten.

Dunaújváros PASE - PMFC (szombat, 16 óra)

Valami megmozdult Dunaújvárosban. Dobos Barna legénysége a hazatérés örömére két hete nyert saját stadionjában a Haladás ellen, majd értékes pontot szerzett a Diósgyőr pályáján, igaz, 3-0-ra is vezetett. Most olyan együttes érkezik a DPASE-hoz, amely a héten edzőváltáson esett át,Véber György helyett ideiglenesen Kulcsár Árpád a mester. A Pécs a héten értékes skalpot gyűjtött be a Magyar Kupában, hiszen a nyolcaddöntőben kiütötte a Debrecent. Ennek ellenére a Dunaújvárosnak csak a három pont megszerzése az elfogadható, hiszen csak így tud még jobban kapaszkodni a mezőnyre. A téli szünet előtt kellene még jónéhány pont.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!