Foci

2015.11.30. 19:33

Piros és kék, majd lila - A Puskás ellenfele az UTE lesz

Felcsút – Az OTP Bank Liga NB I-es labdarúgó bajnokságban a 15. forduló pótlására kerül sor, kedden 18 órakor a Puskás ellenfele az UTE lesz.

Szupkai Gábor

Mindkét csapat győzelemmel tudta le a hétvégi fordulót, a Puskás Akadémia FC a Vasas otthonában győzött 4-2-re, az újpestiek pedig Szombathelyen verték magabiztosan a Haladás csapatát, 3-0-ra. Persze ezen kívül is van közös a két csapatban, bár emiatt egyik oldalon sem gyújtanak  örömtüzeket. Nincs is miért, hiszen kétes dicsőség ez, mindkét együttes produkált kilenc mérkőzésen át tartó nyeretlenségi sorozatot ebben a szezonban. A Puskás ennek vetett véget a Fáy utcában a piros-kékek ellen, így ez már nem nyomasztja a felcsútiakat. Ellenben aggodalomra adhat okot a lilák négy meccses győzelmi szériája, illetve az is, hogy idegenben szerzett 13 pontjával a mezőny harmadik legeredményesebb együttese az UTE.

A kedd esti összecsapás lesz a hatodik alkalom, mikor összemérheti tudását a két együttes az első osztályban. Az Újpest egyike azon csapatoknak, amelyet még nem sikerült két vállra fektetnie a Puskásnak. A Szusza Ferenc Stadionban mind a három alkalommal döntetlen eredmény született, míg a PAFC pályaválasztása mellett mind a kétszer a lilák távoztak három ponttal a Pancho Arénából. Az eddigi öt találkozóból háromszor a piros lap is előkerült, kétszer újpesti, egyszer felcsúti játékos vétett súlyosan a szabályok ellen.

– Feszes most a tempó, a 15. forduló elhalasztása miatt egy hét leforgása alatt három bajnoki meccset játszunk. Nincs sok idő a felkészülésre, de állunk elébe a kihívásnak, a Vasas ellen is lehetett látni, hogy jó erőben vannak most a fiúk. Nehéz megmondani előre, hogy mi fog történni, természetesen mindent el fogunk követni azért, hogy otthon tartsuk a három pontot – összegzett Robert Jarni a PAFC vezetőedzője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!