Foci

2015.10.09. 15:09

Bernd Storck pont erre számított

Nem volt könnyű szülés, de nemzeti együttesünk hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte Feröer-szigetek együttesét, ezzel már biztosan megszerzi a pótselejtezőt érő harmadik helyet a csoportban. Sőt, az azonnal kijutást érő legjobb harmadik, illetve a második pozícióra is van esélye. Igaz, ehhez több dolognak kell teljesülnie.

Horog László

Ha a szankciót nem két nappal a meccs előtt oldja fel az UEFA, alighanem ugyanúgy telt ház fogadta volna a gárdákat, mint a románok elleni összecsapáson. Ötezer szék maradt üresen, de a hangulattal így sem volt baj, mindenki optimistán várta a Feröer elleni kezdést. Az első félidő nem igazolta a bizakodást, az egy csatárral kezdő nemzeti együttesünk elképzelés nélkül futballozott, a látogatók az elején szerzett gól tudatában nyugodtan futballozhattak. A szünetben aztán jött Böde Dániel, a Fradi gólvágója egyedül fordította meg a találkozót. A mieink szövetségi kapitánya, a német Bernd Storck ráncai kisimultak a második játékrészben.

Bernd Storcknak egyáltalán nem jelentett újdonságot a feröeriek képzett, labdabiztos futballja

- Tudtuk, hogy nehéz meccs lesz, az elejétől kezdve támadni akartunk, ám a megbeszélteket felülírta a gyorsan kapott gólt, ami meg is zavarta a fiúkat. A feröeri gól ellenére nem voltam szomorú, biztosra vettem, hogy sikerül fordítanunk. A második játékrészben sok kockázatot vállaltunk, ami bejött, Böde két, fantasztikus góljával sikerült megnyernünk a találkozót.

- A gyors gólon túlmenően, a lelkes látogatók meglepték még valamivel?

- Semmivel, az egy évvel ezelőtti, kinti találkozón is hatvan százalékban birtokolták a labdát. Képzett, technikás játékosaik vannak, akik nem csak elrugdossák a labdát. A védőik is magabiztosak, nem kapkodnak, hanem építkeznek. Láttam őket sokszor, erős együttest sikerült legyőznünk. Nem volt véletlen, hogy a görögöket is oda-vissza megverték. A pótselejtező megvan, ami komoly eredmény, de természetesen ennél többet szeretnénk.

- Mindenki számolgat, ha nyerünk Athénban, Feröer pedig nem kap ki Romániától, megvan a második hely. Illetve, ki is kaphatunk Görögországtól, ha Ukrajna nem győzi le a spanyolokat. Ez esetben a legjobb harmadikként zár Magyarország.

- Nem szeretnék számolgatásba bonyolódni, a harmadik hely, tehát a pótselejtező biztos. Most a legfontosabb, hogy jó eredményt érjünk el vasárnap. Minden mással utána érdemes foglalkozni.

- A két gólt szerző Böde kezdő lesz Athénban?

- Még korai erről beszélni, de van esély rá. Jól futballozott. Ahogy a Fradiban, a válogatottban is nagyon hasznos a tizenhatoson belül a pozíciós játékban, ha harcolni, ütközni kell. Remekül állt be, de nem csak ő érdemel dicséretet, hanem mindenki.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!