Foci

2015.02.28. 18:03

Puskás Akadémia FC – DVSC: a jobb helyzetkihasználás döntött

Az OTP Bank Liga 18. fordulójában a Puskás Akadémia FC a DVSC-TEVA összecsapásán a vendégek egygólos győzelmet arattak. Ebbe még az is belefért, hogy kihagytak egy büntetőt, ám kevés lehetőségüket jól használták ki.

Káldor András

Puskás Akadémia FC – DVSC-TEVA 0-1 (0-0)

Felcsút, Pancho Aréna, 1781 néző

Vezette: Pintér Cs. (Kóbor, Theodoros)

Puskás A.: Danilovic 7 — Szélesi 6, Tamás M. 5, Kelic 6, Spandler 5 — Fiola 6 — Sallai R. 5 (46., Zsótér 6), Polonkai 5 (65., Szakály D., —), Kleinheisler 6 — Tischler 5 (81., Harsányi, —) Lencse 5. Vezetőedző: Benczés Miklós

DVSC: Novakovic 7 — Jovanovic 6, Máté P. 6, Brkovic 6, Korhut 6 — Lázár P. 6 (38., Mihelic), Varga J. 6, Bouadla 5, Szakály P. 6 — Tisza 6 (67., Bódi, —),  Kulcsár T. 5 (83., Balogh N., —). Vezetőedző: Kondás Elemér

Sárga lap: Spandler, Fiola, Tamás M. illetve Kulcsár T., Tisza, Varga J.

A pénteki MTK-Paks (3-1) mérkőzést követően a meteorológiai tél utolsó napján beindult a tavaszi nagyüzem a labdarúgó NB I-ben. A 9. helyen tanyázó Puskás Akadémia rögtön egy bivalyerős ellenféllel, a bajnoki címvédő Debrecennel került szembe.

- Mindig nagyon nehéz és szoros mérkőzéseket játszunk a Puskás Akadémia ellen. Az elmúlt két találkozónkon is keményen megküzdöttünk a győzelemért. Nem várok most sem mást, biztos nagyon nehéz dolgunk lesz. – fogalmazott Kondás Elemér a vendégek szakvezetője a találkozó előtt. Kétségtelenül igaza volt, mivel a felcsúti alakulat is egyértelműen a három pontért szállt harcba. Lencse László, aki három találatával a házi góllövőlistán Tischler Patrik mögött, Szakály Dénessel megosztva a második helyen áll az edzőmeccseken ötször volt eredményes. - Jó formában vagyok, de a csapat is. Egyébként nem szeretek és nem is szoktam a felkészülési mérkőzésen nyújtott teljesítményemmel kérkedni, annak vagyok a híve, hogy a bajnokin kell megmutatni, mire is vagyok képes. Egy biztos, készen állok!

A 6. percben mégis a hazai szurkolók vérnyomása kissé megemelkedett, amikor Renato Kelic hibája után Tisza Tibor tört be a 16-oson belülre, de hétméteres, középre tartó lövését Braniszlav Danilovic tisztázta. Majd a 21. percben ismét szerb hálóőr volt a főszereplő, Spandler Csaba ugyanis lerántotta Aleksandar Jovanovicot a 16-oson belül, a jogosan megítélt büntetőt azonban gyengén helyezte Tisza, Danilovic, pedig bravúrral hárított. A 36. percben kínálkozó lehetőségez szalasztott el a Puskás FC, Kleinheisler László kicselezett öt debrecenit, de az ötös bal sarka elől ballal hiába lőtt a túlsó alsó felé, Nenad Novakovics bal lábbal védeni tudott. A szünet után többet kezdeményezett a DVSC, és ennek meg is lett az eredménye, az 55. percben Korhut Mihály ugratta ki a védők mögül nagyszerűen kibújó Tiszát, aki lefutotta Tamás Márkot és Kelicet, majd 13 méterről jobbal a bal alsó sarokba lőtt. 0—1. Aztán egyenlíthetett volna Lencse, a támadó szinte besétálhatott volna a kapuba, de gyatrán Novakovicsba lőtt 13 méterről. Ezzel a hazaiak lényegében ellőtték puskaporukat, bár beállása után Szakály Dénesnek, valamint Kleinheislernek is voltak villanásai, ám a jól záró debreceni védelmet nem tudták feltörni. Így negyedik élvonalbeli bajnokiját is megnyerte a Loki a vendéglátók ellen.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!