Foci

2015.06.30. 15:09

Pusztavámon már a jövő csapatát építik

Már a 23. fordulóban eldőlt, hogy a Fejér Megyei másodosztályú labdarúgó bajnokság OSZ-CAR csoportjának első helyét a Pusztavámi TC csapata szerezte meg.

Káldor András

Már két fordulóval a pontvadászat befejezése előtt nyolcpontos, behozhatatlan előnyt kovácsolt az egykori bányásztelepülés együttese. A 2007/08-as idényben jutottak fel az első osztályba a több mint ötvenéves klub utódai, ám két szezon után kiestek, és azóta a második vonalban vitézkedtek. Idén sem úgy indult a szezon, hogy túlságosan nagy reményekkel kecsegtetett volna, de Kocsis Jenő vezetőedző irányításával fokozatosan dolgozták le hátrányukat a Vál gárdájával szemben, és a tavaszi első játéknap után már egypontos lőtávolba került riválisuk, majd a 21. fordulóban helyet cserélt a két csapat. A Pusztavám 2-1-re nyerni tudott Iszkaszentgyörgyön, míg a Vál Bodajkon csak ikszelt. Ezután aztán már nem adták át többet a vezető pozíciót a pusztavámiak, bár az utolsó négy játéknapon végig döntetlent értek el, sorrendben Pátkán, Bakonycsernyén, Pázmándon, és otthon a Fehérvárcsurgó ellen. Ezek ellenére kilenc ponttal előzték meg az őket üldöző Bakonycsernye gárdáját. 28 mérkőzésen 19 győzelem mellett 7 döntetlen mellett mindössze két vereséget találunk a csapat év végi értesítőjében . 78 alkalommal találtak az ellenfelek hálójába, míg ők kapták a 15 csapat közül a legkevesebb gólt, 23-at. A gárda két legeredményesebb játékosa a góllövőlista 4., és 5. helyét szerezte meg, Zóka Richárd 23, Katóka Richárd, pedig 21-szer vette be az éppen soros ellenfelek kapuját.

Veress Botond (b) elől mentett a pázmándi Hajdú Tamás
Fotó: Koppán Viktor

- A következetes munka gyümölcsének vallom ez az idei feljutást! Nehezen indult, mivel az első négy fordulóban annyi pontunk volt, mint a katicabogárnak, azaz négy. Az volt alapvetően a célkitűzésünk, miután a tavaly előttünk végző két csapat - Ercsi, illetve a Tordas - feljutott, hogy az idei évben mi is megpróbáljuk. Lényeges volt, hogy a csapat, amely kiharcolta javarészt saját nevelésű játékosokból állt, és ez összefügg azzal a munkával, amelyet annak idején elkezdtem. Úgy vettem át a társaságot öt éve, hogy megpróbálok hazai fiatalokból összehozni a gárdát. Az elején sokan nem hittek abban, hogy a Bozsik-programnak köszönhetően mostanra 18-19 éves fiatalok lettek ennek a sikernek a főszereplői. Így kezdődik az amatőr futball, nincsenek fizetett játékosok, és saját nevelésű fiúkkal meg lehet oldani a csapat összeállítását. A cél, hogy ők akarjanak többek, lenni, komoly részük van a feljutásban. Minden évben lépkedtünk előre, és három év alatt értük el ezt az eredményt. tudtuk meg Kocsis Jenőtől, akit nyugodtan nevezhetünk a csapat mindenesének, hiszen éjt nappallá téve a klubbért tevékenykedik, és amellett, hogy foglalkozik a felnőtt csapattal, rajta tartja a szemét az többi korosztályon is.

- Maradéktalanul elégedett vagyok a fiatalokkal, nem volt olyan mérkőzése az idénynek, amikor lazaságot véltem volna náluk felfedezni, csupán egy fájdalmam, és hiányérzetem van a szereplésünkkel kapcsolatban, hogy nem használtuk ki megfelelően a helyzeteinket. Lényegesen több, talán a harminc gólt is meghaladhatta volna két csatárunk gólszáma, ha egy kicsit jobban összpontosítanak. A védekezésünkre egy rossz szót sem szólhatok, hiszen az első négy fordulóban már kilenc bekapott gólnál jártunk, ám utána fordult a kocka, és a téli szünetre úgy mehettünk el, hogy jelentősen feljavult a hátsó alakzat, és tizenegy forduló alatt csak négyszer rezdült a hálónk.

Pusztavámon szeretik a focit, elismerik az eredményeinket, egyre többen szurkolnak a csapatnak, bízunk abban, hogy a felsőbb osztályban az önkormányzat is mellénk áll - hangsúlyozta a vezetőedző. Azt, pedig csak halkan jegyzi meg, hogy néhány éven belül a saját forrásból már az első osztályban is meglepetést, és kimagasló eredményeket szeretnének elérni.

Természetesen nem szabad megfeledkezni a klub elnökéről sem, ahogy a vezetőedző megjegyezte Csordás Mihály nélkül nem tartanának ott, ahová most eljutottak. Teljes mértékben támogatja a csapatot, komoly része van abban, hogy ez a brigád idáig eljutott. Az első osztályban is folytatni kívánják a fiatalok beépítését, a 37 esztendős Klein Miklós, és a 38 éves Rozebaum Attila Arthur képviselték az idősebb korosztályt, közülük utóbbi jövőre is marad a csapatnál, de a többiek mind-mind fiatalok. A cél, pedig nem lehet más, mint a bennmaradás kiharcolása, példa előttük a tavaly még ugyanabban a csoportban játszó Ercsi, és Tordas csapata.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!