Foci

2017.06.17. 06:55

Rajzpályázat nyerteseit díjazta az FMLSZ

Székesfehérvár - Az MLSZ Fejér Megyei Igazgatósága immár harmadik esztendeje díjazza a futballt és a rajzot szerető óvodásokat, kisiskolásokat.

Horog László

A Magyar Labdarúgó Szövetség Fejér Megyei Igazgatósága három esztendeje önálló kezdeményezést indított, a labdarúgást szerető gyerekeket arra kérte, rajzolják le, fessék meg kedvenc futballistájukat, illetve bármilyen, a labdarúgással, kedvenc csapatukkal kapcsolatos élményüket. A legjobb pályaműveket beküldök tárgyjutalomban részesültek, Bencsik István, az MLSZ Fejér Megyei Igazgatóságának társadalmi elnöke, Schneider Béla igazgató, valamint Sipos Zoltán, az MLSZ Regionális Utánpótlás Központ koordinátora adta át az elismeréseket. A zsűriben Slettné Hanzsér Lilla, Dimovicsné Trádler Hajnalka, valamint Varga Andrea értékelte az alkotásokat.

- A mi kezdeményezésünk volt a pályázat, azóta más megye is átvette az ötletet, immár Veszprémben is kiírták. A korábbi évek hagyományainak megfelelően ezúttal is érdekes, színes munkák érkeztek, öröm volt kézbe venni a különböző technikákkal készült rajzokat. Nem csak egyéneket díjaztunk, egyesületi és intézményi kategóriát is felállítottunk, minden közösség értékes ajándékokhoz, sportszerekhez is jutott, amit a gyerekek majd nagy örömmel használhatnak - mondta Schneider Béla igazgató, az ötletgazda.

Balról Schneider Béla, Győző Tamás, Bencsik István és Sipos Zoltán

A hétéves korosztályban az egyesületi versenyben Győző Tamás nyert, Sipos Katát megelőzve. Az intézményi kategóriában Németh Csenge rajza lett a legjobb, őt Bencze Krisztina és Sallai Csenge követte. Az U9-es korosztályban Tamási Ádám, Csanádi Kata Róza és Egyed Zalán Márton volt a sorrend, intézményi kategóriában Ratkai Ádám József lett az első. Az U11-ben, az egyesületi versenyben Jenei Kristóf győzött, az intézményiben pedig Hujber Zsófi. Az 13-asoknál Kutassy Bálint, valamint Helt Kitti diadalmaskodott. A közönségdíjakat Győző Tamás, Tamási Ádám, Jenei Kristóf és Kutassy Bálint kapta.

Az egyesületek összesítésében Maroshegy Egészségért Egyesület, Felcsút SE, Móri SE volt a sorrend.

Az intézményi versenyben a legjobb rajzokat a Vörösmarty Mihály Általános Iskola Székesfehérvár, a József Nádor Általános Iskola Alcsútdoboz és a Brunszvik Teréz Óvoda Székesfehérvár nebulói készítették.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!