Foci

2015.04.01. 12:24

A Puskás-Suzuki Kupa csoportkörében a Feyenoord és a Real a PAFC ellenfele

Felcsút - Nyolcadik alkalommal fogadja Európa neves utánpótlás-csapatait a Puskás Akadémia. A Puskás-Suzuki Kupa mérkőzéseit Felcsúton rendezik.

Ferencz Balázs

A felcsúti labdarúgó akadémia növendékei minden idők egyik legjobb futballistájának születésnapját követően főhajtással tisztelegnek Puskás Ferenc emléke előtt, ezzel is méltóképp hangolva a péntektől rajtoló újabb rangos megmérettetésre. A Pancho Arénában a házigazda Puskás Akadémia U17-es csapata mellett a háromszoros tornagyőztes Budapest Honvéd, a szintén három diadalt arató Real Madrid, a romániai Academia Hagi, a görög Panathinaikosz, valamint a holland Feyenoord hasonló korú együttesei harcolnak a 8. Puskás-Suzuki Kupa serlegéért.

- Talán a két legnevesebb csapattal kerültünk össze a csoportban, de ez nem jelenti azt, hogy feltartott kézzel lépünk pályára az előttünk álló napokban - vélekedett Varga Károly, a Puskás Akadémia FC U17-es együttesének vezetőedzője. - Igyekeztünk a lehető legjobban felkészülni a megmérettetésekre, mert az európai topfutballt képviselő együttesek ellen is szeretnénk méltóképpen képviselni az Akadémiát és a magyar utánpótlást. A héten a teljes keret együtt dolgozik, ami ritka, korábban vagy a válogatottak, vagy az idősebb korosztályok programja miatt nem volt erre példa.

Végh Gábor (j) a hazai bajnoki csatározások után most Európa topcsapatai ellen bizonyíthat
Fotó: pfla.hu/Beke Norbert

A hazai Kiemelt U17-es bajnokságban remeklő felcsútiak a Puskás-Suzuki Kupán újoncnak számító Feyenoord ellen kezdenek, majd a csoport másik tagja, a Real Madrid ellen szombaton szállnak harcba azért, hogy minél előkelőbb pozícióért futballozhassanak a helyosztókon.

- Reményeink szerint gördülékeny csapatjátékot tudunk majd produkálni. Jó és élvezetes mérkőzésekre számítok, nagyszerű lehetőséget nyújhat a srácoknak ez a torna ahhoz, hogy lemérjék, hol is tartanak. Mindenek előtt a játék tartalmi részében szeretnénk felnőni ellenfeleinkhez, ami ha megfelelő mentalitással és alázattal párosul, akkor az remélhetőleg az eredményekben is megmutatkozik majd - fogalmazott Varga Károly.

A Puskás fiataljai a múlt hétvégén elszenvedték első vereségüket a bajnokságban, a húsvéti tornán neves ellenfelekkel szemben kívánnak javítani. Varga Károly szerint a játékosok talán túlzottan is várják a fellépést, ami egyrészt jó, mert a szokásosnál nagyobb figyelem összpontosul rájuk, ugyanakkor fontos, hogy a túlzott akarat ne tegye görcsössé a játékukat. A tréner nem bocsátkozott esélylatolgatásba, miután közelebbről nem ismeri az aktuális ellenfeleket, a klubok hírneve tükrében tekintett előre.

- Nem kérdés, hogy a Feyenoord évek óta a legjobb utánpótlásnevelő akadémia Hollandiában, a Real Madrid pedig háromszoros győztesként jelent komoly akadályt. A téthelyzetben hozott pillanatnyi jó döntések alakíthatják a párharcokat - mondta.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!