Foci

2012.05.27. 11:41

Szenzáció: feljutott az NB II-be a csákvári futballcsapat!

Csákvár - Miután 2011-ben veretlenül nyerte meg a Fejér megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokságot az Aqvital Publo Csákvár TK csapata, első nekifutásból az NB III Bakony csoportját is bevette Nyigri Richárd vezetőedző legénysége: a csákvári kék-sárgák a mindent eldöntő rangadón 2-0-ra győztek a Szombathelyi Haladás ellen, ami azt jelenti, hogy lényegében bajnokok lettek, s feljutottak az NB II Nyugati csoportba.

Fejér Megyei Hírlap

Tartottak, hogyne tartottak volna Szombathelyen a csákvári kiscsapattól, hiszen újonc létére 66 ponttal vezette a bajnokságot, amíg a Haladás II együttese 65 ponttal rendelkezett a rangadó előtt. Ugyanakkor a szombathelyiek úgy utaztak el Csákvárra, hogy begyűjtik a győzelemért járó 3 pontot, bár nem felejtették el, hogy a tavaly őszi szombathelyi összecsapáson csak 3-2-re nyertek a Csákvár ellen. De még a döntetlennel is kiegyeztek volna, hiszen az is az ő malmukra hajtotta volna a vizet, mert egy mérkőzéssel kevesebbet játszottak az éllovasnál. Ezt viszont nagyon jól tudták Csákváron is, vagyis azt, hogy számunkra csak akkor lesz egyértelmű a feljutás, ha legyőzik a náluknál sokkal nagyobb és erősebb, anyagilag is jóval gazdagabb Haladást. Amely amúgy a keretében több, az NB I-ben is már szóhoz jutó futballistával futott ki a gyepre, nem beszélve arról a több tucat Haladás fanatikusról, akik egy NB III-as meccsre is elkísérték a kedvenceket.



De csak a keserűség jutott nekik, mert az Aqvital Publo Csákvár TK - Hegedűs - Ambrus, Bencze, Sötét, Béres (Gulyás) - Molnár V., Domján, Burányi, Pujante (Ribi) - Rigó, Molnár Cs. (Németh B.), vezetőedző: Nyigri Richárd, edző: Toldi Gábor - Rigónak a 3. és a 28. percben szerzett góljaival 2-0 (2-0) arányú győzelmet aratott. A mérkőzés jegyzőkönyvéhez tartozik, hogy Szilasi Szabolcs játékvezető (segítője Lémon Oszkár és Farkas Ádám volt), aki a múlt héten még az NB I-es Fradi - Siófok találkozón dirigált, a 33. percben a szombathelyi Jagodicsot, majd a 77. percben a csákvári Ribit kiállította. A rangadón aratott sikerével a Csákvár 69 ponttal vezet a 65 pontos Haladás előtt. Amely előny már elég lesz az NB II-be való feljutáshoz, hiába játszik majd egy meccsel többet a szombathelyi csapat. Mert a hátrányát már nem tudja lefaragni, hiszen a Csákvár a menet közben visszalépett Badacsonytomaj elleni 3 pontot 3-0-ás gólaránnyal kapja meg, amíg az utolsó fordulóban a tabellán utolsó Várpalota ellen csak a győzelmi gólarány a kérdéses. A  Palotának bő egy hete a Szombathely tizenkettőt vágott, amíg a Csákvárnak viszont már egy is elég lesz a sikerhez.

Nem vélelen, hogy Nagy Sándor, a csákvári csapat tulajdonosa a rangadó után boldogan kiáltotta az éterbe: "NB II Nyugati csoport, Nyugati csoport!"

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!