Foci

2015.03.04. 19:40

A Fradi hozta a kötelezőt a Csákvár ellen

Budapest - A labdarúgó Magyar Kupa negyeddöntőjében, a párharc első összecsapásán a Fradi otthonában lépett pályára az NB II-es Aqvital FC Csákvár. Dávid és Góliát csatáját a Fradi nyerte.

Matók János

Ferencváros - Aqvital FC Csákvár 5-0 (2-0)

Üllői út, 800 néző. Vezette: Karakó Ferenc (Tóth II. Vencel, Bozó Zoltán).

Ferencváros: Dibusz Dilaver, Nalepa, Pavlovics, Ramirez Gyömbér Nagy D. (Varga R.), Gera (Csukics), Busai, Lamah Böde (Somalia). Vezetőedző: Thomas Doll.

Csákvár: Gelei V. Wild (Fényes), Szalai T., Dulló, Kocsis G. Domján, Bakos (Molnár T.), Nyilasi Molnár Cs., Varga Z. Gajdos (Horváth R.). Vezetőedző: Toldi Gábor.

Góliát harcmezején lépett pályára Dávid - a Fradi otthonában szerepelt a Magyar Kupában az Aqvital FC csapata. A két csapat közötti erőviszonyokra felesleges egy szót is vesztegetni, ám egy kupasorozat azért is szép, mert bármi megtörténhet. Mondta is a találkozó előtt a csákváriak szakmai igazgatója, Bognár György akit az MLSZ a játékvezetők megsértése miatt 200 ezer forintra megbüntetett, de a kispadtól nem tiltott el , hogy megtiszteltetés az Üllői úton játszani, de ettől még senki se csinálja össze magát. Játszani kell, és fegyelmezetten futballozni, hiszen ez a jellemző a kék-sárgákra, nem pedig a belebikázok a labdába, aztán lesz, ami lesz. A Fradi szakvezetője, Thomas Doll természetesen győzelmet várt csapatától, ugyanakkor megjegyezte: nem becsülhetik le riválisukat, mert az visszaüthet, s megnehezítheti a dolgukat. Azért a zöld-fehérek összeállításából kiderült, hogy jópár kulcsjátékosát pihentette, de volt kikből válogatnia, hiszen magyar szinten is nagyon erős a játékoskeretük. A Fradi kezdett, de a tiszta kékben játszó vendégek nem ijedtek meg, az első támadásokat is Domjánék vezették. Persze, aztán Geleinek is volt dolga, de a 7. percben az üresen hagyott Busaival szemben már tehetetlen volt, 1-0.

A vendéglátó uralta a játékot, de ahogy azt Toldi Gábor is ígérte, Szalaiék nem eszetlenül vagdosták ki a labdát, sőt, a 28. percben az előre lopakodó Wild a jobb oldali kapufát találta el, fütyült is a hazai tábor, majd Gelei tenyerelte szögletre Böde lövését. Aztán egy újabb védelmi hiba bár Busai a gólpassznál mintha lesen lett volna , és a 37. percben Lamah 2 méterről gurította a labdát a csákvári kapuba, 2-0.

A vendégek azért ha lehetett, támadtak is, így előbb Domján, majd Kocsis lövése veszélyeztette a kaput, míg Dilaver lövését Gelei piszkálta ki a bal felső sarok elől. Már a Szolnok elleni szombati bajnokira gondolva, Bognár és Toldi a szünetben hármat is cserélt. Továbbra is mezőnyfölényben játszott a Fradi, és a 62. percben újabb gólt szerzett: Lamah baloldali szabadrúgásába Gelei nem tudott beleütni, a kapufáról kipattanó labdát Busai 7 méterről lőtte a kapuba, 3-0.

A 65. percben Ramirez nem hagyta ki a ziccerét, 4-0, ezzel is érvényesült az előzetes papírforma.

És ha egy üzlet beindul, újabb hiba, s újabb Busai gól következett a 70. percben, így már 5-0, Varga szépíthetett volna abszolút ziccerben, de 7 méterről a kapu mellé lőtt. Ennyi maradt a végeredmény, az Aqvital FC-nek semmit sem kell szégyellnie ezért a vereségért.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!