Foci

2015.03.30. 13:59

Ünnep Csákváron: az Aqvital FC a Ferencvárost fogadja

Székesfehérvár - Ünnep lesz kedden Csákváron, miután az NB II-es labdarúgó-bajnokságban szereplő Aqvital FC a Ferencvárost fogadja a Magyar Kupa nyolcaddöntőjének a visszavágóján. A továbbjutás már az Üllői úton eldőlt, de Bognár György szakmai igazgató gólgazdag, közönség szórakoztató mérkőzésre számít.

Matók János

A továbbjutás sorsa már az odavágón eldőlt, amikor a Fradi 5-0-nyert az Aqvital FC Csákvár ellen. Ám senki sem sajnálta le a kisváros NB II-es csapatát, még a zöld-fehér fanatikusok is elismerően szóltak a kék-sárgák bátor játéka láttán. Mert nem állt be a gólvonalra a csákvári csuklósbusz, Bognár György szakmai igazgató és Toldi Gábor vezetőedző tanítványai nem favágó módon futballoztak. Erre készülnek most is a hazaiak, akik már a péntek esti, a Cegléd elleni hazai összecsapásra is gondolnak.

- Abból indulunk ki, hogy a másodosztályú bajnokságban, pénteken sorsdöntő hazai meccsünk lesz a Cegléd ellen. Ezért most abból indulunk ki, hogy a Fradi elleni visszavágón azok szerepelnek túlsúlyban, akik korábban sérültek voltak, vagy csereként játszottak, így frissebbek - mondta Bognár György. - Viszont az a tény, hogy a Ferencváros látogat el a kisvárosba, s itt játszik velünk, az egyértelműen ünnep a település és a klub életében. De ettől még teljes mértékben komolyan vesszük a visszavágót, és szeretnénk gólt szerezni ellenük. Sőt, ezt el is várom a játékosainktól.

- Említette a Cegléd elleni meccsüket. Ugyanakkor a Fradi is pénteken játszik a Puskás Akadémia ellen.

- Szinte biztos, hogy ők sem a legerősebb összeállításban lépnek pályára, de pont ezért friss erőkből álló, motivált Fradira számítok, hiszen akik játszanak, azok bizonyítani szeretnének. Lényegében amit mi kicsiben, azt ők nagyban megcsinálják. Viszont a játékosaim alkalmasak arra, hogy felvegyék a harcot. És ahogy soha, úgy most sem áll be a busz a kapunk elé, nekünk nem ez a stílusunk. Mert minden mérkőzésen focizni akarunk, aztán kijön belőle, ami kijön.

- A korábbi sérültek milyen állapotban vannak?

- Hajdú és Köntös már teljes mértékben felépült, így biztosan játszanak, Sötétnek viszont egy kicsit még fáj a térde. De Wild pályára lépése is lehetséges. Az tény: bárki is játszik tőlünk, mindenkinek jó bizonyítási lehetőség.

- Milyen színvonalú mérkőzést vár?

- Egyértelműen jó. és közönség szórakoztató összecsapást. Még azt sem bánom, ha ismét öt gólt kapunk a Fraditól, ha mi is bevesszük a kapujukat két-három alkalommal. Hiszen ez a játék, s ennek a meccsnek is a lényege: mindenki szórakozzon jól. A futballisták a pályán, míg a szurkolók a lelátón élvezzék a látottakat.

A vendégszurkolók részére a helyszínen nem lesz jegyárusítás, míg a hazaiak korlátozott számban még megvásárolhatják a belépőket.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!