Foci

2014.11.01. 10:47

Szoros vereség Kecskeméten

Az OTP Bank Liga 13. fordulójának nyitómérkőzésén a Puskás Akadémia FC Kecskemétre látogatott, ahol ugyan az első gólt még ők szerezték, azonban a házigazdák még a félidőben fordítottak, és megnyerték a találkozót.

Káldor András

Kecskeméti TE – Puskás Akadémia FC 2-1 (2-1)

Kecskemét, 1500 néző

Vezette: Kassai (Ring, Tóth II)

Kecskeméti TE: Tujvel - Varga R., Karan, Lovric, Botka (Gyagya, 7.) – Szavics (Kitl, 57.), Vukaszovics, Laczkó, Eninful - Balázs, Bebeto (Patvaros, 80.). Vezetőedző: Bekő Balázs

Puskás Akadémia FC: Danilovics - Tar, Kelics, Szélesi - Margitics, Czvitkovics (Szakály D., a szünetben), Gohér - Polonkai, Sallai R. (Harsányi, 65.) - Lencse, Tischler. Vezetőedző: Benczés Miklós

Sárga lap: Lovric, Laczkó, Patvaros, ill. Tar

Egy igazi „hatpontos" bajnoki mérkőzésen találkozott a két, a tabella középmezőnyében egymást követő csapat, a vendéglátók a 9., míg a Puskás Akadémia FC a 10. helyen állt a kezdő sípszót megelőzően.


Tischler (jobbra) vezetést szerzett, de ez most kevésnek bizonyult (Fotó: puskasakademia.hu)

Alig telt el öt perc, amikor az első komolyabb helyzetéből megszerezte a vezetést a Puskás. Egy felpasszolt labda után, Lencse László ugratta ki a 16-os elől nagyszerű mozdulattal, tökéletes iramban Tischler Patrikot, aki könnyedén lefutotta Varga Róbertet, majd 10 méterről, középről jobbal a jobb alsóba lőtt. 0–1. A vezető gól után is a felcsútiak maradtak aktívabbak, de nem tudták növelni az előnyüket. Tischler duplázhatott volna, ám Lencse újabb tökéletes passza után elcsúszott mielőtt ziccerbe került volna. Az első kecskeméti helyzetre a 21. percig kellett várni, ekkor Bebeto fejelte mellé Laczkó Zsolt baloldali beadását. Majd Vladan Szavics keresztlabdáját lőtte el kapásból Bebeto, de Braniszlav Danilovics hárítani tudott. A félidő vége előtt tíz perccel egyenlített a Kecskemét, Balázs Zsolt adott remek labdát a balszélen meginduló Varga Róbertnek, aki átvette, majd a kimozduló Danilovics lábai között a kapu bal alsó sarkába helyezett. 1-1. A félidő utolsó pillanataiban a fordítás is összejött a hazaiaknak. Szavics végzett el jobb oldalról egy szabadrúgást, amelybe Szélesi Zoltán ért bele szerencsétlenül, a lecsorgó labdát, pedig Bebeto jobbal a bal sarokba bombázta, félmagasan, két lépésről.  2-1.

A második félidőben próbált erősíteni a Puskás csapata, de csak néhány lövésig jutottak, ami kapura ment, azt a volt Vidis, Tomas Tujvel hárította. A 93. percben Tar Zsolt lövésénél még egy nagyot védenie kellett Tujvelnek, de az eredmény már nem változott. Benczés Miklós érthetően nem volt boldog a lefújás után. - Jól kezdtünk, az első negyedórában az történt, amit szerettünk volna, gólt is szereztünk. Onnantól kezdve olyan játékba kezdtünk, ami nem a miénk, mélyen futballoztunk, asszisztáltunk az ellenfélnek. Nem törekedtünk a labdabirtoklásba, a Kecskemétnek ebből lehetőségei adódtak, amivel éltek és fordítottak is. A második félidőben csak helyzeteket tudtunk kialakítani, így nem tudtunk pontot szerezni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!