Foci

2014.10.02. 13:55

Támadás a helycseréért: pénteken 19 órától Csákvár -Zalaegerszegi TE

Az NB II-es labdarúgó-bajnokság 8. fordulójának a nyitányán, pénteken 19 órától az Aqvital FC Csákvár a Zalaegerszeget fogadja. A várt hazai győzelem helycserét jelentene a tabellán.

Matók János

Ismét egy olyan riválissal néz szembe az újonc Aqvital FC Csákvár, mely csapat szeretne visszatérni az NB I-be. Ezzel szemben viszont a Zalaegerszeg eddigi mérlege nem túl fényes: 3-3 győzelem és vereség, valamint 1 döntetlen, ami 10 pontot eredményezett a tabellán jelenleg 8. helyezett zalai csapatnak. Pedig többre hivatott, hiszen rutinos, az élvonalban is bizonyított játékosok alkotják Lőrincz Emil vezetőedző csapatát: Délczeg, Melczer, Simonfalvi, Vittman, Horváth, Bailo, nem beszélve a Fejér megyei különítmény tagjairól. Mert ki ne ismerné a BL-meccsekkel is rendelkező Fodor Marcellt, a volt vidis, majd puskásos kapus Czirjéket, vagy Károlyt, és a PAFC egykori utánpótlás válogatottját, Farkast. Beszédes névsor. Ennek ellenére, főleg idegenben nem megy a ZTE csapatának: Békéscsabán 2-0-ra, Szigetszentmiklóson 3-1-re, Soroksáron szintén 2-0-ra kapott ki, csupán Siófokon ért el 2-2-es döntetlent. Az újonc Csákvár eddig a hazai pályán bizonyult erősnek: mindkét győzelmét (4-0 a Békéscsaba, 2-0 a Soroksár ellen) otthon szerezte, miként a 7. pontját is a Szigetszentmiklós elleni 1-1-es döntetlennel. Viszont a gólaránya jobb a pénteki vendégnél, ami a nagyon remélt győzelem esetén azt jelenti, hogy a felek helyet cserélnek a bajnoki tabellán.

- Tisztában vagyunk a ZTE képességeivel, nem is becsüljük le ellenfelünket. Ám a bajnokságban mindenki legyőzhet mindenkit, s hazai környezetben, az akaratunkat riválisunkra erőltetve erre készülünk mi is. Arról nem beszélve, hogy szeretnénk feledtetni a ceglédi vereséget - mondta Toldi Gábor, a Csákvár pályaedzője.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!