Foci

2017.02.01. 20:05

Testvércsapatok csatája

Felcsút - Harmadik felkészülési mérkőzésén a Puskás Akadémia FC meggyőző játékkal nyert a csákváriak ellen.

Káldor András

Puskás Akadémia FC- AFC Csákvár 2-0 (1-0)

PAFC: Hegedüs L.-Csilus, Vanczák. Hegedűs J., Forró- Gyömbér-Prosser, Márkvárt, Sándor, Pekár-Lencse. Cserék: Tóth Balázs, Tar, Tóth Bence, Spandler, Zsidai, Szakály P., Szatmári L., Óvári, Nagy Zs., Tischler. Vezetőedző: Pintér Attila

AFC Csákvár: Kovács A.-Pintér, Dulló, Fényes, Lipcsei - Molnár T., Mészáros, Bakos, Kékesi, Molnár Cs. - Gottfried. Cserék: Vallejos, Kocsis G., Lőrincz, Nyilasi B. Vezetőedző: Vincze István.

Nem fogadta kegyeibe az időjárás a csapatokat, a 60. percig szakadt az eső. Ráadásul a két szomszédvár együttese nemcsak egy sima edzőmeccset játszott, hiszen testvárcsapatként tekintenek egymásra, ennek pedig ékes bizonyítéka, hogy elég nagy a két gárda között az átjárás és jelenleg is több egykori felcsúti rúgja a labdát csákvári színekben.

Pekár László (kék) szerezte a Puskás Akadémia első gólját
Fotó: pafc.hu

Agresszíven letámadva, pörgősen kezdte a mérkőzést a Puskás Akadémia FC, az első félidőben a vendégek szinte csak másodpercekre tudtak átjutni a térfelükre. A nagy nyomás helyzetekben is megmutatkozott. Előbb egy szép összjáték után Csilus Ádám rúgott kapufát, majd a 25. percben Pekár László futott neki egy ellene elkövetett szabálytalanságért megítélt szabadrúgásnak, amely a sorfalon megpattanva a léc alá hullott. 1-0.

A vezetés tudatában sem lazítottak a gyeplőn, és a hazaiak nyomása a szünetbeli sorcsere után sem csökkent, és a 80. percben a felcsútiak új igazolása, Szakály Péter bizonyította, hogy kár volt róla lemondaniuk a debrecenieknek, a középpályás félfordulatból leadott lövéssel vette be Kovács Attila kapuját. 2-0. Így megérdemelt győzelmet aratott a Puskás Akadémia FC, az ősszel még a csapatukat irányító Vincze István formálódó együttese ellen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!