Foci

2015.03.22. 19:01

Megye I.: a 19. forduló csak három pályán hozott győzelmet, a többin döntetlen született

A Viszló Trans megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság 19. fordulójában az Iváncsa nehezen nyert, a Bicske megkezdte a felzárkózást.

Ercsi - Polgárdi Vertikál 1-2 (0-1) 150 néző, Vezette: Wehovszky Gergő.

Ercsi: Hodula Drapcsik, Farkas J., Kővári, Cseppen Nagy B. (Rapai R.), Varga K., Ivacs (Tancsik), Flórián (Tamon) Kovács P., Sárdi G. (Ladányi F.). Vezetőedző: Gróf András.

Polgárdi Vertikál: Kiss N. Farkas D., Csizmadia G., Hart, Csizmadia Sz. Nyakas I., Andrasek (Schultz), Kosztolányi B., Megyeri (Tóth P.) Nemes, Petrovics (Hencz). Vezetőedző: Beszédes Sándor.

Gól: Ladányi F. (84.), illetve Kosztolányi B. (23., 62.).

Jók: senki, illetve Hart, Kosztolányi.

Két győzelem után, felfokozott várakozás előzte meg a hazai csapat mérkőzését. Ennek ellenére a vendégek kezdtek pörgősebben. A 22. percben egy óriási Hodula-bravúrt, a 23. percben egy óriási Hodula-hiba követett, és Kosztolányi révén vezetett a Polgárdi, 0-1. Helyzetig sem jutott el a Kinizsi, az Ercsi régen játszott ilyen pontatlanul, szervezetlenül. A második félidőben folytatódott a mezőnyjáték, nem forogtak a kapuk veszélyben. A 62. percben egy erős jóindulattal közepesnek nevezhető lövést ejtett ki a hazai kapus, amit ismét Kosztolányi váltott gólra, 0-2. A 84. percben Ladányi egy kapu előtti kavarodásból szépített, 1-2. A többet futó és szervezettebb csapat benyomását keltő Polgárdi megérdemelten vitte el a három pontot. Gyenge hazai teljesítmény, agresszívan letámadó vendégek, sajátos játékvezetői felfogás jellemezte a találkozót, esélye sem volt a Kinizsinek a pontszerzésre.

Sárszentmiklós - Velence Bericap 1-1 (0-0)

Vezette: Závotka Csongor.

Sárszentmiklós: Deák M. Szabó G., Gráczer Bence, Kőkuti T., Hegedűs Gy. (Németh K.) Lajtos, Tóth Zs. (Rozsos), Bezerédi, Gráczer Bálint Krajcsovics (Safar), Vámosi G. (Cosmin). Vezetőedző: Sárai György.

Velence Bericap: Barsch Totsche, Kanyó (Csikesz Z.), Knausz T., Ambrus Kovács K., Galaczi J., Kardos (Király P.), Szalai P. Király J., Bakos (Gál D.). Vezetőedző: Pavlik József.

Gól: Bezerédi (75.), illetve Király P. (81.).

Jók: Gráczer Bálint, Gráczer Bence, Deák M., Németh K., ill. Király P., Szalai.

Hajtós, küzdős mérkőzésen nem bírt egymással a két együttes. A Miklós irányított, majd a fordulást követően magasabb fokozatra kapcsoltak a csapatok. Több helyzetük is volt a hazaiaknak, de Deák sem maradt munka nélkül. Az első találatot Bezerédi szerezte a 75. percben büntetőből. 6 perccel később egy nagy bedobás után Király Péter volt eredményes ezzel beállítva a végeredményt. A döntetlen igazságosnak mondható, de a hazaiak tettek többet a győzelemért. Sárai kiváló munkáját támasztja alá az is, hogy a 17 fős keretből 11 helyi játékos.

Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő - Szár 2-2 (0-2)

100 néző, V.: Szabó János.

Gárdony: Viniczai Á. Léki, Pápai, Janovics, Pribék Kummer M. (Kiliti), Lendvai T., Vámosi D. (Hushegyi), Bognár Gy. Meggyes (Eötvös), Bogács (Zimmermann T.). Edző: Zimmermann Tamás.

Szár: Sztányi Juhász A., Nyitrai R., Boros Z. (Orbán), Fenyvesi Sz. Haász J., Szabó T., Pechinger, Iváncsik Krautszíder, Sátori. Vezetőedző: Lacza Albert.

Gól: Bognár Gy. (72.), Eötvös (85.), illetve Nyitrai R. (5.), Krautszíder (18.).

Jók: Bognár, Pápai ill. Boros Z., Iváncsik.

Álmosan kezdett a Gárdony, és a hazaiak két védelmi hibáját kihasználták a száriak. Még az első félidőben magához tért a Gárdony, nagy helyzetei és kapufája is volt a vendéglátónak. A 2. félidőben csak tördelni próbálták a játékot a vendégek, majd kis túlzással az évszázad potyagólja kellett ahhoz, hogy szépíteni tudjon a Gárdony. Rengeteget próbálkoztak a hazaiak, majd a hajrában Bognár lövése Sztányiról kipattant, a labdát pedig Eötvös helyezte a kapuba.

Bicske - Puskás FC II 3-2 (2-0) 300 néző, V.: Bíró D.

Bicske: Zabos Carvalho, Radics, Megyesi, Bencze M. Jelinek (Jaklin), Oláh, Máté D., Horváth P. Szabó B., Németh Zs. Vezetőedző: Gyimesi László.

Puskás: Mikola Szabó D., Heitler (Jónás), Szoldáth D., Beke N. (Tóth A.) Pálfi M., Hajdú, Gálos Z., Nitti K. Gajdos G., Horváth Á. Vezetőedző: Sipos Zoltán.

Gól: Carvalho (10.), Oláh (29.), Megyesi (88.), ill. Nitti K. (75.), Horváth Á. (86.).

Jók: Zabos, Bencze, Máté, Megyesi, Carvalho illetve Horváth Á., Gálos, Nitti K.

A felcsútiak bátran támadtak a mérkőzés elején, ennek eredménye egy lesgól volt Gálos fejese révén. A 10. percben Megyesi ívelt szabadrúgásból a kapu előterébe, Carvalho pedig a kapuba bólintott,1-0. A 28. percben Szabó B. indította Oláht, aki a lesre játszó (rosszul) védők közül kiugrott és a kifutó kapus mellet a kapuba lőtt, 2-0. A 64. percben Beke remek labdával indította Gajdost, aki emelt, centikkel a kapu fölé. A 75. percben hazai védelmi hiba után Gajdos beadásából Nitti K. némi szerencsével juttatta kapuba a lasztit, 2-1. Négy perccel később rejtély, hogy miért szabadrúgást kapott a PFLA II, amit Horváth Á. szép mozdulattal emelt a bal felső sarokba, 2-2. A 88. perc hozta a döntő gólt. Szabó B. ívelt szabadrúgásból a vendég 16-osra, Radics visszafejelte, Megyesi pedig kapásból lőtte a labdát a kapuba, 3-2.

Tordas - Kisláng 1-1 (1-1) 110 néző, V.: Altorjay Áron.

Tordas: Heim A. Endrefalvi T., Németh J., Takács Gy., Szép A. Hadnagy, Fagyal (Endrefalvi E.), Márkus R., Szmok (Szabó T.) Lutter, Vörös F. (Farkas Zs.). Vezetőedző: Csillag Szilveszter.

Kisláng: Ányos Rehák V., Simon I., Willerding B., Dudar K. (Fekete A.) Balogh Z. (Juhász J.), Árki, Komlós R., Lévai Willerding Zs., Dudar E. Vezetőedző: Rehák Viktor. Gól: Lutter (24.), illetve Balogh Z. (45.).

Jók: Lutter, Szép, Endrefalvi T., illetve Balogh.

Az első percektől magához ragadta a kezdeményezést a hazai gárda. A kislángi csapat alig néhány kontrából tudta átlépni a félpályát. A tordasi nyomás végül a 24. percben érett góllá, amikor Márkus előbb Vörösnek passzolt, ő Lutter elé tette a labdát, aki pedig a kapus felett enyhén a hosszúba emelt. A játék képe a gól után sem változott. Az első félidő utolsó percében a Kisláng egy gyorsan elvégzett szabadrúgásból iramodott meg a szélen, majd Balogh befelé tolta a labdát, és mivel a hosszú felsőbe tartó lövésébe Heim csak beleérni tudott, így megszerezte az egyenlítést. A Tordas egyre inkább növelte a nyomást, de gól már nem esett, így a Kisláng meg tudta őrizni a döntetlent.

Iváncsa - Mezőfalva 1-0 (1-0) 150 néző, V.: Jakab Z.

Iváncsa: Boldog Z. Jankovics, Aradi, Facskó J. (Mondovics), Sinka R. (Barics) Schäffer (Kamocsa P.), Márki D., Berényi (Gulyás-Kovács), Csikesz P. Nagy A., Fodor G. Vezetőedző: Miskovicz Bálint.

Mezőfalva: Papp Z. Rabijász (Váradi), Bozóki D., Nagy D., Balázs S. Bartus K., Bozoki M., Móricz, Boros B. Mekota, Benczik (Csuka). V.edző: Masinka László.

Gól: Aradi (33.).

Jók: Boros, Benczik, ill. Nagy Attila, Jankovics, Aradi.

Gyenge színvonalú mérkőzésen egy szerencsés góllal szerezte meg az Iváncsa a három pontot. Az első félidőben jobbára a hazai csapat dominált. Egy kapu előtti kavarodás után Nagy Attila sarkazását a gólvonal előtt vágták ki a vendégvédők. A 33. percben megszerezte a vezetést a hazai csapat, egy szögletet követően Aradiról pattant a labda a hálóba, 1-0. A második játékrészben felbátorodtak a vendégek. Egy kontra végén Móricz éles szögből az oldalhálóba lőtt. Az egyik legagilisabb vendégjátékos, Boros veszélyeztetett távolról. A 88. percben pontrúgáshoz jutottak a vendégek, Boros 19 méterről elvégzett szabadrúgása centikkel ment a kapu fölé.

Dunafém-Maroshegy - Martonvásár 2-2 (1-1)

120 néző, V.: Domak Á.

Maroshegy: Skultéti A. Balogh T., Trampler, Pongrácz G., Gelencsér T. (Suhaj) Dopuda, Gárber L., Bernáth T. (Lelkes M.), Pálinkás (Bencze J.) Horváth Zs. (Samu), Andrási (Tóth B.). Edző: Gelencsér Tibor, Pongrácz Gábor.

Martonvásár: Szabó G. Udvaros Zs., Hermann, Kővári F., Szilágyi I. Szigeti A. (Lepsényi D.), Nnorom, Bajor B., Bozsó Neuvert, Magyar B. Vezetőedző: Patkós Csaba.

Gól: Gárber (10.), Andrási (76.), illetve Bajor B. (3.), Szilágyi I. (60.).

Jók: Skultéti, Pongrácz, Suhaj illetve Bajor, Bozsó.

Egy jobboldali nagy bedobást követően a vendégek rögtön a mérkőzés elején Bajor révén megszerezték a vezetést. A 10. percben hazai szöglet után Pongrácz fejesébe Gárber pöckölt bele, ami így a kapuba vágódott. Az első félidő második részében mezőnyből többször veszélyeztetett a Martonvásár, a hazaiak azonban többnyire jól hárították próbálkozásaikat. A második félidőben a martoni szélsők többször a hazai védelem mögé tudtak kerülni, de csak egy lehetőségüket tudták kihasználni, mikor is egy villámgyors kontrát követően Bajor ziccerpasszát Szilágyi váltotta gólra. A maroshegyi csapat becsülettel küzdött az egyenlítésért, a 76. percben Suhaj gyönyörű egyéni megmozdulását követően a megítélt büntetőt Andrási higgadtan lőtte a kapu bal alsó sarkába. A találkozó végén Magyar veszélyeztetett.

Dunaújváros PASE II–Mór 2-2 (1-0)

100 néző,V.: Hajdu Balázs.

Dunaújváros PASE II: Moldován – Szili Z., Szabó Cs., Salamon, Pekker (Kovács P.) – Szauter, Cziklin (Nagy M.), Fridrich, Szili Sz. – Sziládi R. (Lajos), Nagy R. Edző: Bakos Zsolt.

Mór: Kiss M. – Klémán P., Bátki, Végvári, Nagy M. (Molnár D.) – Tar B., Kaszás, Németh B., Klémán M. – Petruska, Mayer (Osgyán M.). Vezetőedző: Horváth Zoltán.

Gól: Sziládi R. (20.), Lajos (57.), illetve Klémán M. (59.), Petruska (64.). Kiállítva: Végvári (51.).

Jók: Sziládi, ill. Klémán M.

A jól játszó hazaiak szereztek vezetést, majd több lehetőséget is kialakítva uralták az első félidőt a 35. percig. Ezután a móriak tíz perce következett. A második játékrészben egy szép egyéni akció után kettőre növelték a hazaiak az előny, sőt, egy vendégkiállítás is történt ezután. A hazaiak azt hihették, hogy megvan a győzelem, ám a vendégek egy távoli lövés után szépíteni tudtak. Az amúgy is magas főfokon izzó vendégek a találat után méginkább vérszemet kapva egalizáltak. Ezután a hazaiak is észhez tértek, két-három lehetőséget még kialakítottak, és a vendégek előtt is adódott egy helyzet, de az eredmény már nem változott. Két, jól játszó csapat vívott helyenként szikrázó mérkőzést. A döntetlennek a vendégek örültek jobban.

Tudósítók: Flórián Gábor (Ercsi), Balogh Balázs (Gárdony), Venczel József (Bicske), Bakos Zsolt (Dunaújváros), Gelencsér Tibor (Székesfehérvár), Gémesi Zsolt (Iváncsa), Farkas Őrs (Tordas), Nagy Ármin (Sárszentmiklós). Összeállította: Ferencz Balázs




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!