Foci

2014.10.23. 13:07

Tovább szorította a prést az MLSZ fegyelmi bizottsága Bognár Györgyön, provokálják a Csákvárt?

Eltiltották mindennemű sporttevékenységtől, amíg nem fizeti ki a büntetést.

Matók János

Szeptember 10-én, a labdarúgó Magyar Kupa 2. fordulójában az Aqvital FC Csákvár sima, 5-1 arányú győzelmet aratott a budapesti Ikarus otthonában. Mondhatni sima ügyről volt szó, ám nem ez lett a vége. Mert Márton Zsolt partjelző tett róla, hogy balhé legyen a történtekből.

Szeptember 10-én sima ügynek ígérkezett az Ikarus - Aqvital FC Csákvár labdarúgó Magyar Kupa meccs, s az is lett, hiszen az NB II-es vendégek 5-1-re nyertek a BLSZ elsőosztályú fővárosiak ellen. Ám mégsem végződött teljes nyugalomban a találkozó, főleg annak az utóélete: történt, hogy 4-1-es csákvári vezetésnél Bognár György, a Csákvár vezetőedzője, csapata támadásánál oda kiáltott a túlodali, Mohos Milán asszisztensnek egy akciónál: miért volt ez les? Mire a kispadhoz közeli Márton Zsolt, a másik asszisztens tömören annyit felelt: üljön le. Tette ezt emelt, erősen kifogásolható hangnemben, amit Bognár hasonló stílusban kikért magának: nem a kutyája a partjelzőnek, hogy az olyan hangnemben beszéljen vele. Márton erre azonnal magához hívta Dolmegó játékvezetőt, s közölte vele, hogy "Bognár úr szeretne felmenni a lelátóra". Így is történt, a vezetőedzőt kiállították, s felküldték a lelátóra.

- Nem vitatom, a lelátóról már valóban káromkodtam, de anyázni nem anyáztam senkit sem. Sőt, a játékvezetővel az egész meccs alatt nem beszéltem, őt semmivel sem illettem. Az esetből persze fegyelmi tárgyalás lett, ahol 100 ezer  forint büntetésre ítéltek a jegyzőkönyv alapján, ami valótlan tényeket tartalmazott. Ugyanis nem én, hanem a hazai csapat szurkolói szidalmazták a játékvezetőt, miután az Ikarus két játékosát is kiállította a 71. és a 72. percben. Jogtalannak éreztem a büntetést, ezért kértem a meghallgatásomat, ahol lényegében azt közölték velem, vegyem tudomásul, hogy a játékvezető nem egyenrangú partnere egy edzőnek, hanem felette áll, s hiába bizonyítanám 20 tanúval, hogy mi történt valójában, nem érdekli őket. Ezek után nem vagyok hajlandó kifizetni a büntetést, ebből elvi kérdést csinálok, ráadásul az MLSZ fegyelmi bizottsága nem a munkaadóm, vagy olyan hatóság, hogy megbüntessen. Ám miután addig nem lehetek vezetőedző, míg nem fizetek, ezért lemondtam, s Toldi Gábor került a posztra, míg én szakmai tanácsadó lettem. Igen ám, de most kedden a fegyelmi bizottság mindennemű sporttevékenységtől eltiltott a büntetés be nem fizetéséig. Tessék mondani, akkor most kerékpározni sem mehetek, hiszen azt is sportnak tekinthetjük. Átnéztem a szabálykönyvet, annak értelmében egy meccs előtt 45 perccel már nem közelíthetem meg az öltözőt, s a kispad 20 méteres körzetében nem tartózkodhatok. Nem probléma, megveszem a belépőjegyet, s a lelátóról nézem majd a meccseket, de akkor sem fizetem ki a teljesen jogtalan büntetést. Végezetül azt azért még megjegyezném: az MLSZ fennhangon hirdeti a Respect elvét, de ezek szerint az minket, edzőket nem illet meg - mondta Bognár György.

Utóirat: pénteken 19 órakor kezdődik az Aqvital FC Csákvár - Mezőkövesd NB II-es mérkőzés, melynek játékvezetője Berger József lesz. És bármennyire hihetetlen, a két asszisztens Mohos Milán és Márton Zsolt sporttársak. A fentiek tükrében két dolog juthat az ember eszébe: a játékvezetői küldők részéről, a keddi fegyelmi döntés után vagy  szakmai hozzá nem értés Márton delegálása, vagy a Csákvár szándékos provokálása, de erre inkább ne is gondoljunk....

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!