Foci

2015.11.22. 17:31

Valami nagyon nem megy

Békéscsaba - Nagyon fontos rangadót játszott, a tabella alsó végében tanyázó Békéscsaba, és a Puskás Akadémia FC.

Szupkai Gábor

Szakadó eső, csúszós pálya, és negatív nézőcsúcs. Ez várta a felcsúti csapatot a bajnokság utolsó helyezettjének otthonában. A csabaiak szerdán a legjobb nyolc közé jutottak az MTK ellenében a Magyar Kupában, így némileg jobb előjelekkel várhatták a szombati kilencven percet.

A kezdés ennek ellenére jobban sikerült a vendégeknek, akik a hatodik percben szereztek vezetést Branko Pauljevics góljával, de két perc múlva egyenlített a Békéscsaba Laczkó Zsolt 8 méteres lövésével. Az első félidő ezek után gyenge játékot hozott, de az igazat megvallva ebben rettentően nagy szerepe volt a cseppet sem ideális időjárásnak, és a pálya állapotának. A csapatok a két tizenhatos közt birkóztak, a kapukat akár használaton kívül is helyezhették volna.

Szünet után ismételten gyors góllal folytatódott a mérkőzés. Az előző idényben még Felcsúton szereplő Guaru beadását Szlavko Damjanovics fejelte a kapuba, ezzel fordított a Békéscsaba. A montenegrói középhátvédnek ez volt az első gólja a magyar élvonalban. A Puskás Akadémia ezek után igyekezett újabb gólt, és ezzel pontot szerezni, de próbálkozásaikat nem kísérte szerencse, a hajrá sem hozott gólt, hiába támadott kétségbeesetten a PAFC. A Békéscsaba a szezonban másodszor győzte le a felcsútiakat, ezúttal is 2 -1-re, ezzel továbbra is tökéletes a mérlegük a Puskás ellen. Érdekesség, hogy a Békéscsaba mindhárom győzelmét Fejér megyei klubok ellen aratta. Most már két alkalommal a PAFC, és egyszer a Videoton esett áldozatul a lila-fehéreknek. A győzelem egyúttal azt is eredményezte, hogy a Békéscsaba megelőzte a Vasast a táblázaton, és már csak egy pontra vannak a Puskás Akadémia mögött.

- Nehéz bármit is mondani ilyenkor. Vezettünk, kontrolláltuk a meccset, utána pedig megállt minden. Számítottunk rá, hogy pontrúgásokból lesz esélye a Békéscsabának a gólszerzésre, mégis ez lett a vesztünk. Ahogy megfordította az állást az ellenfél, jött az idegeskedés, a pontatlanságok és a rengeteg egyéni hiba, amin elment a meccs. Egyszerűen nem tudtuk megjátszani előrefelé a labdákat, így helyzetekig se jutottunk el - értékelt Robert Jarni vezetőedző a lefújást követően.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!