Foci

2015.07.28. 20:26

Bajnokok Ligája-selejtező: nagy kár a bekapott gólért

Székesfehérvár – Döntetlen született a labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtező 3. fordulójának első mérkőzésén. A Videoton FC 1-1-re végzett hazai pályán a BATE Boriszovval. Magyar klubcsapatnak kevés fontosabb párharc van annál, mint a Bajnokok Ligája selejtező harmadik fordulója.

Bobory Balázs

Ha ezt az akadályt sikerrel veszi egy alakulat, már garantált a helye az Európa Liga csoportkörében, és akkor még nem is beszéltünk arról, hogy egy lépésre kerül az álmok színházától, a BL-től. Hogy a Videoton nem éppen a legjobb formájában érkezett el a lépcsőfokhoz?

Ezzel nem lehet mit kezdeni, csak bizakodhattunk, hátha most fordul a piros-kékek szerencséje, a motivációs, és egyéb lelki problémákat mikor lehetne a leginkább félretenni, ha nem most?

Persze a BATE Boriszov legyűrése nem egyszerű feladat, ezt szegény debreceniek is tudják, akik mondjuk tavaly éppen elüthették volna a fehéroroszokat ebben a stádiumban a továbbjutástól, ha nem játszik náluk bizonyos Selim Bouadla, aki nyerő helyzetben állíttatta ki magát idegenben, a visszavágón. Le a kalappal a drukkerek előtt, akik az elmúlt hetek hányattatásai után is bizalmat szavaztak a csapatnak, és már az első percektől lelkesen buzdították a labdarúgókat.

Az első játékrészben gyorsan kiderült, jó csapat a BATE, de távolról sem verhetetlen. A fehéroroszok játékosai erősnek, dinamikusnak tűntek, de a szervezettségen kívül sok meglepőt nem mutattak fel. A vendégek a Juventus felállásához hasonló 4-4-2-es hadrendben kezdtek, úgy, hogy a négy középpályás a pálya közepére húzódva, amolyan gyémánt alakzatban futballozott. Ebből adódhattak a Videoton lehetőségei, hiszen a széleken nagyobb terület nyílt, ezt pedig sikerült is néhányszor kihasználni főleg Gyurcsó Ádám gyorsasága révén, kár, hogy a sebes hazai futballista beadásai, passzai nem sikerültek. Az első 15 percben még akadt néhány veszélyesebb boriszovi akció, de helyzetig nem jutott a látogató.

A Videoton belső középpályásai jól dolgoztak, Kees Luijckx végre stabilitást adott, és pontos mélységi passzai voltak a védősor elöl, Dinko Trebotic lendületes volt, sokat vállalt, Kovács István pedig rengeteget mozgott, próbálta szervezni a hazaiak játékát. A Vidinek ráadásul helyzetei is voltak. Az első a 27. percben, amikor Ivanovszki elé csorgott a labda, a macedón csatár 17 méterről ballal egyből tüzelt, de Csernik kapus vetődve nagyot védett. Ivanovszkinak a 38. percben sem fordult a szerencséje, ekkor egy mintaszerű kontra végén Maréval centerezett középre, ám a hazai támadó elöl Milunovic két méterről a léc fölé, szögletre rúgta a labdát. A 43. percben Maréval 18 méterről lőhetett szabadrúgást, a labda alig kerülte el a bal felső sarkot. Hálás volt az utóbbi mérkőzéseken mutatottnál jobb játékért a közönség, ismét csak a gól hiányzott.

A második játékrészt is biztatóan kezdte a a Vidi, próbált lecövekelni a vendégek kapuja előtt, erre az 56. percben ugyanaz történt vele, mint szombaton, a Haladás ellen, a BATE szinte a semmiből vezetést szerzett. Egy jobb oldali szöglet után egy visszafejelt labdára Luijckx ugrott fel, hátulról kicsit meglökték, és öt méterről a saját kapujába csúsztatott, 0-1.

Lélekromboló találat volt ez, Bernard Casoni rögtön kétcsatáros játékra váltott, beküldte a Juventustól igazolt Alhassane Soumaht. Kisvártatva Hardzejcsuk lövését tolta lécre Danilovics, majd Rogyionov fejesénél is hatalmas bravúrt mutatott be, meccsben, és vélhetően párharcban tartva ezzel csapatát. A másik oldalon Gyurcsó, és Soumah előtt adódott lehetőség, de gyenge volt a befejezésük. A 84. percben Ivanovszki lépett ki középen, és a kapuba lőtt, a játékvezető szerint lesről, nem biztos, hogy jó volt az ítélet. A Videoton küzdőszellemének a 89. percben gól lett a jutalma, Gyurcsó jobb oldali szögletét Vinícius 7 méterről bólintotta a jobb alsó sarokba, 1-1. Most lehet csak bánni a második félidő elején kapott, gólt, anélkül elég biztató lenne a Videoton helyzete a visszavágót megelőzően.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!